Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 02, 2011 18:52 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Analizuję tę sytuację i wprost trudno uwierzyć jak los sprzysiągł się przeciwko tej koteczce.Najpierw schron,później informacja o adopcji-śmierci,moja wizyta w schronisku i widok umierającej kotki.Alarm i ratunek nadchodził to kicię zabiera kobieta,szukanie adresu -kobiety,znalazłam chce pomóc a kobieta kotkę usypia.Jakiego trzeba mieć pecha by los zatoczył takie koło.Nie mogę sobie wybaczyć ,że tak się to potoczyło ,ze za mało dla niej zrobiłam.Płaczę z bezsilności ,złości na ludzi ,czemu są tak okrutni,czemu nie mają uczuć. :cry:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie paź 02, 2011 18:55 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Kochani

Ja dotarlam do jakiejs internet cafe, ale polaczenie przez telefon.. tak wolne i niepewne, ze boje sie ze zaraz sie przerwie. Jestem i sie martwie, dlatego szukalam jakiegos kontaktu z Wami. Jestem w Tamasopo... Glupi babsztyl.... dziekuje Wam, ze jakos ogarniacie i przepraszam, ze teraz nie bede w stanie zajac sie niczym. Do miasta wroce chyba dopiero w poniedzialek za 12 dni.
Jestem trwam, ale niestety wszystko teraz w Waszych rekach.
Basiu, jestem i mysle o Tobie.
Tyle tylko na razie potrafie.

Koteczko tri(*) przepraszamy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie paź 02, 2011 19:10 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Basienko przepraszam, ale nie jestem w stanie za wiel napisac. Tne komputer i internet jest do d... i ciagle sie wiesza... Nawet nie moge napisac do Renifera.
Przepraszam Was i koty ze teraz mnie z Waimi ni ema i nawet sensownie napisac nie mnoge.

:( :oops:

Wroce
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie paź 02, 2011 20:26 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Zosiu czekamy na Ciebie bo bardzo nam brakuje Twojej obecności,teraz jednak spokojnie rób swoje i wracaj.My jakoś trwamy i są bardzo ciężkie chwile ,lecz cóż widocznie tak musi być. 8O

horacy 7

Post » Nie paź 02, 2011 22:03 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

A mi się jednak wydaje, ze gdyby byli calkiem bez serca, to by jej nie odebrali ze schroniska. Możliwe, ze weterynarz powiedział o tych nerkach (możliwe, ze na wyrost) i ze nie ma kota po co ciągać po innych klinikach. Tak mi się wydaje na odległość oczywiście.
Przynajmniej oszczedzono jej jeszcze wielu godzin albo i dni umierania w łagrze.

Tak czy inaczej, to ogromna tragedia. Tyle osob zaangażowanych i chetnych pomoc, przygarnąć, leczyc. Wszystko zorganizowane. I o co się rozbilo …. o ludzi. Bo to ludzie sa największym problemem.

Żal mi strasznie Tri, opłakuje ja po raz drugi. Nie mogę się z tym pogodzic.

Magda.T

Od: Pon lip 18, 2011 19:37

Post » Nie paź 02, 2011 22:05 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

TWQ pisze:
CatAngel pisze:[*] :cry: :cry: :cry:
Ja to bym uderzyła do władz miasta :roll: tak jak u siebie to robię znów.

Może jakieś Stowarzyszenie założyć, miasto daje wtedy środki na to, oraz pomieszczenie gdzie owe Stowarzyszenie ma się znajdować.

Myślę głośno :roll:

Cześć wszystkim,

O założeniu Stowarzyszenia ja też myslałem (tyle że po cichu). Zawsze jest lepiej jak jakaś grupa, nawet niewielka, działa oficjalnie, jest zarejestrowana i zauważalna. Z tym już się bardziej muszą liczyć niż z "jakąś tam panią od kotów" (jak zapewne traktują działalność Pani Basi).
I o to nie trzeba prosić ani "użerać się" z urzędasami.
" W Polsce prawo do swobodnego zrzeszania się jest jednym z podstawowych praw obywatelskich, jest prawem zagwarantowanym konstytucyjnie. Zgodnie z tym prawem, wszyscy mamy możliwość by realnie uczestniczyć w życiu publicznym. "

Przydatny, jak mi się wydaje, link:
http://poradnik.ngo.pl/x/339576

Pozdrawiam.

No ja u siebie będę zakładać takie Stowarzyszenie :) mam nadzieję, że do końca roku mi się uda :) Tyle że nienawidzę tej całej biurokracji :? :? :? W Stowarzyszeniu musi być przynajmniej 15osób, żeby mogło powstać :) Te osoby nie muszą "uczestniczyć" ważne aby co tydzień były na liście obecności, czy jakoś tak :mrgreen:

[*] :cry: :cry:
Przecież to jest nienormalne :evil: czy ta baba nie ma serca :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie paź 02, 2011 23:28 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Też nie mogę przeżyć tego , co wydarzyło się z koteńką[*] :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon paź 03, 2011 6:03 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Magda.T pisze:A mi się jednak wydaje, ze gdyby byli calkiem bez serca, to by jej nie odebrali ze schroniska. Możliwe, ze weterynarz powiedział o tych nerkach (możliwe, ze na wyrost) i ze nie ma kota po co ciągać po innych klinikach. Tak mi się wydaje na odległość oczywiście.
Przynajmniej oszczedzono jej jeszcze wielu godzin albo i dni umierania w łagrze.

Tak czy inaczej, to ogromna tragedia. Tyle osob zaangażowanych i chetnych pomoc, przygarnąć, leczyc. Wszystko zorganizowane. I o co się rozbilo …. o ludzi. Bo to ludzie sa największym problemem.

Żal mi strasznie Tri, opłakuje ja po raz drugi. Nie mogę się z tym pogodzic.

Wiesz, Magdo, mi już się nie chce analizować, czy ktoś ma serce, czy go całkiem nie ma, czy może jednak trochę ma. Ci ludzie (bo przecież nie sama pani, która oddawała, zabierała i uśpiła kotkę, ale także ludzie w Anglii) żonglowali nią, jak przedmiotem. A kiedyś pewnie ją wzięli, bo miała atrakcyjne kolory futra. Do ludzi nie mam już siły.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon paź 03, 2011 10:59 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Strasznie mi przykro z powodu "mojej" koteczki :-(

COCO-POZNAŃ

Od: Śro wrz 28, 2011 13:39

Post » Pon paź 03, 2011 11:49 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

COCO-POZNAŃ pisze:Strasznie mi przykro z powodu "mojej" koteczki :-(

Najsmutniejsze jest to jak kot ma juz swój potencjalny domek i ... nie zdąży.
ten wątek jest tak tragiczny, że serce się ściska czytając.

Angell14

Od: Wto wrz 20, 2011 13:10

Post » Pon paź 03, 2011 13:13 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Tak to niestety wygląda i jest strasznie tragiczne.Nie miałam dostępu do internetu ,po południu jadę z maluchami na wizytę kontrolną.Coco -Poznań a może poczekasz na inna biedę z naszego schronu,zabrałabym od razu gdy trafi do schroniska do siebie i adoptowałabys coś.

horacy 7

Post » Pon paź 03, 2011 13:24 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

horacy 7 pisze:Tak to niestety wygląda i jest strasznie tragiczne.Nie miałam dostępu do internetu ,po południu jadę z maluchami na wizytę kontrolną.Coco -Poznań a może poczekasz na inna biedę z naszego schronu,zabrałabym od razu gdy trafi do schroniska do siebie i adoptowałabys coś.

przecież ta szylka bura szuka domu.za kilka dni podzieli losy tych wszystkich kotów a tak jeszcze ma szansę..
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon paź 03, 2011 16:13 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

becia_73 pisze:
horacy 7 pisze:Tak to niestety wygląda i jest strasznie tragiczne.Nie miałam dostępu do internetu ,po południu jadę z maluchami na wizytę kontrolną.Coco -Poznań a może poczekasz na inna biedę z naszego schronu,zabrałabym od razu gdy trafi do schroniska do siebie i adoptowałabys coś.

przecież ta szylka bura szuka domu.za kilka dni podzieli losy tych wszystkich kotów a tak jeszcze ma szansę..

Proponowałam tą szylkę osobom które telefonują. niestety wszyscy chcą malucha.Sa tam tez piękne pingwinki to wszystko młode koteczki.My jedziemy do Olsztyna z chłopcami na kontrolę i pewnie druga dawkę zylexisu.

horacy 7

Post » Pon paź 03, 2011 18:11 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Trzymam kciuki za Was. I za Coco - dobrych decyzji życzę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon paź 03, 2011 19:13 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Daj znac Basiu, co z chłopaczkami.

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

[poprzednia][następna]