Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 02, 2011 21:55 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

No my po dyzurze. ja i Marta The Szops, poszło szybko i sprawnie - ja nawet na zdrowa nie wchodziłam bo Marta super podziałała.
Żałuję tylko że nie pomyziałam moich szalonych ulubieńców.
Na zdrowej burania większ trochę niewyraźna, apatyczna i nie za bardzo wychodzi z koszyczka.
Ale gorączki nie ma. Ktoś kicha\l- ale nie pamiętam kto - pewnie marta przypomni.
Na kwarantannie niestety Nela i Longer troszkę wojują.
Nadia ma podrapany pyszczek i rankę na karku, może obejży ktoś bardziej kompetentny niż ja :oops:
Malentasy przecudne. brykaja i są rozkoszne.
Tableteczki łykaja bez problemu.
Dropsika to normalnie nie poznałam 8O wielki się zrobił 8O i ma pięknego koloru oczka, tylko coś mniej ufny jak widzi. :ryk: Czyżby przejżał na oczy i jak mnie zobaczył to dystansu nabrał 8O :cry: :mrgreen:
Longer natomiast --- 8O 8O 8O gruby jak świnka sie zrobił. non stop by jadł.
chodzi wkurzony i wszystkich złośliwie zaczepia 8O nie ma z kim się wybawić i chyba jest tym wkurzony.
Biedronek spokojny jak zwykle a Arletka nieszczęśliwa w boksie, a wypuszczona tez miauczy.
Natomiast rudaski niestety nadal charcza i dziewczynka jakby bardziej zatkana 8O No normalnie te kociaki mniejsze to musiały by jak najszybciej iśc do domkow bo u nas nan stop chore.

Paulinka jest rozkoszna i taka delikatna - a raczej krucha.
ale po boksie skacze jak koza- normalnie gdyby nie wygolona noga i gruuuuuuby szef to bym nie uwierzyła że jest po złamaniu.

Zmiana - zmiana - zmiana.
Ewelinka jest u mnie na DT narazie wziełam ta klatkę z przedsionka zdrowej.
Jadziu jak bedzie potrzebna to daj znac.
Transport przeszedł nad zwyczaj spokojnie, dzięki za pomoc The Szops :1luvu: .
Kicia w kaltce bardzo garnie się do ręki, ale jakiekolwiek działanie żeby ja wyciągnć konczą sie paniką i krzykiem.
narazie moje tymczasy maja oczy jak spodki 8O 8O i nie chcą wejść do drugiego pokoju.
Big ostentacyjnie się odemnie odwraca obrazony i przestraszony.
jak narazie Ewcia ok, nawet znudzona włączyła syrenę cobym ja odwiedziła.
jak narazie ok - oby tak dalej :ok:

Na miejsce Ewelinki po odkarzeniu boksu dałyśmy tam Paulinkę.
Paulinka ma założona kartę leków i podawć jej trzeba 1/2 unidoksu
to chyba wszystko idę spać bo padam na nos.
Oby nocka była spokojna :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie paź 02, 2011 22:21 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Dzięki Dorotka to ja zrobię małe podumowanie i uzupełnę kącik medyczny:

1. Paulinka na kwarantannie w boksie 1 raz dziennie 1/2 Unidoxu proszę jej przemywać nosek i nawilżać
2. dwa maleńtasy - antybiotyk już skończony, zakraplać oczy gentamycyną i podawać do jedzonka scanumone
3. proszę obserwować bardziej dzikowatą buraskę na zdrowej jak coś trzeba z nią do weta
4. Dropsik już coraz lepiej - jutro ostatnia dawka antybiotyku, Jadziu wielka prośba do Ciebie i Wiesia dalibyscie rade z Dropsikiem podjechać do weta, ja niestety we wtorek jadę do Cieszyna na pracową delegację i wracam w piątek wieczorem, po powrocie umówię w Almavecie termin operacji Dropsika na przepukline i przy okazji zrobią mu porządek z wyłamanym pazurkiem.
5. Nelka faktycznie na pyszczku zadrapana, ale na karku tez ma taką większą rankę taki placek - Jadziu smarowałaś koty jakimś takim specyfikiem może Nelke można tym potraktować.
Dorotka masz rację Longer się ewidentnie nudzi, zaczepia inne koty koło Nelki nie może przejść spokojnie, ale on tam musi zostać na zdrową nie może iść bo tam jest Smoła z którą się nienawidzi :(
Lemonek-Cytrynek w przyszłą sobotę jedzie do domku.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 02, 2011 22:24 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

zaznaczam

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Nie paź 02, 2011 23:08 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Alex405 pisze:zaznaczam

Witamy niezłą czwórke i ich włścicieli :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon paź 03, 2011 8:04 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Następny klip o Kociej Chatce zrobiony przez Janusza z Łodzi.Dziękujemy

http://www.youtube.com/watch?v=3cj805t4 ... ploademail

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon paź 03, 2011 8:18 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Obrazek, Obrazek, Obrazek,
Obrazek,Obrazek

Oto dwa persy, które miały trafić do schronu ale są u mnie na DT. Persy mają rodowody/książeczki (greckie), paszporty i wszyte czipy. Kotka - ruda ma 4 lata a kocurek białawy - 3 lata. Kocurek jest fajny, otwarty i chęty do zabawy i miziania, kotka niestety jest agresywna i wycofana - martwię się o nią. Nawet nie mogę jej oczków przecierać bo ona drapie i silna jest. Ogólnie kotka raczej słabo akceptuje inne koty poza kocurkiem ale i na niego czasem warczy. Pilnie szukam im dobrego, doświadczonego domu bo u mnie zostać nie mogą - za małe mieszkanie, za dużo kotów, za mało bywam w domu. Kotka to Gini a kocurek Gino (zwany przeze mnie Puszkiem :P ). Poza oczkami również czesanie kotki nie wchodzi w rachubę - pilnie domek persowy potrzebny

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon paź 03, 2011 8:28 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Mara S , może załóż im wątek, na pewno jakiś persomaniak się znajdzie na miau...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon paź 03, 2011 8:47 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Potrzebna pomoc wyrzuconemu kotu !!!
Rano gdy byłam w szpitalu wojewodzkim w Sosnowcu ,dowiedziałam się ,że ktoś wyrzucił młodziutkiego kotka.
Pani która sprzedaje obwarzanki,przynosi mu jedzenie.Noce sa już przerażliwie zimne ,kotek długo nie wytrzyma w tych warunkach. Może nasza chatka pomogłaby mu przetrwać zimę.Pamiętam ,że mama fotografa ktory był w lipcu na naszej kociej imprezie pracuje w tym szpitalu.A może ktoś mieszka blisko.Jak nasza ulotka głosi ,,NIE PRZECHODŻ OBOJĘTNIE OBOKTYCH ZREZYGNOWANYCH OCZU,, nIe mogę być obojętna .Sama go wziąść nie dam rady , mam pod opieką 6 chorych kotów ,finansowo nie wyrabiam.Guido też go nie przyjmie ,on strasznie gryzie inne koty.
Bardzo proszę o pomoc dla tego biedaka
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon paź 03, 2011 8:53 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

A mnie jakaś babka zgłosiła, że ma 2 maluchy i też musi pilnie wydac bo ma psa, co ich nie akceptuje i już sie rozchorował z tego ale ten maluch od WiesiK chyba bardziej potrzebujący

Mara S

Post » Pon paź 03, 2011 9:00 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Axa76 pisze:Mara S , może załóż im wątek, na pewno jakiś persomaniak się znajdzie na miau...

Wątek założony :wink:
viewtopic.php?f=1&t=133901

terenia1

Post » Pon paź 03, 2011 9:01 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Dzięki Tereniu tylko zmień prosze na rudy na ruda

Mara S

Post » Pon paź 03, 2011 9:23 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Piotrek Filomen Wolontariusz Wesoły :D dzwonił, że ma jakiś sensowny domek dla persów w Tychach, trzymajcie kciuki i na razie wstrzymajmy się z dalszymi ogłoszeniami

Mara S

Post » Pon paź 03, 2011 9:58 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Wieści z nowego Domku Helenki
"Witam,
Helenka jest teraz Merechą i zaaklimatyzowała się dobrze.
Apetyt ma ogromny, musimy nad nim i nią zapanować. Jest odważną eksploratorką i już uczy nas porządku :)
Pozdrawiamy
Kasia&Rafał&Merecha"
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon paź 03, 2011 11:54 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Zgłosiłam sosnowieckie schronisko do wewnętrznej ankiety na miau w konkursie do KrakVetu
viewtopic.php?f=1&t=133887&p=8032812#p8032812

terenia1

Post » Pon paź 03, 2011 12:01 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

terenia1 pisze:Zgłosiłam sosnowieckie schronisko do wewnętrznej ankiety na miau w konkursie do KrakVetu
viewtopic.php?f=1&t=133887&p=8032812#p8032812

:ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]