Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 02, 2011 10:12 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

Martu.ha, cudoownie!
Pamiętaj tylko, że mała pewnie nieszczepiona i w związku z tym Lukrecja musi przez jakiś czas być trzymana osobno - masz mozliwośc? Może być łazienka; wstawisz jej kuwetę i posłanko. No i miseczki.

I zaopatrz się w whiskasa :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie paź 02, 2011 11:26 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

mała będzie szczepiona w poniedziałek, na czas aklimatyzacji Lukrecja (mam nadzieję) będzie w drugim pokoju. nie mogę się doczekać środy, mam nadzieję, że Lukrecja na mnie zaczeka.

martu.ha

Od: Nie paź 02, 2011 9:57

Post » Nie paź 02, 2011 13:04 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

wspaniale, że będzie miała dom! Tylko ostrożne zapoznawaj z resztą mieszkańców, w końcu Lukrecja to starsza pani :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie paź 02, 2011 14:02 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

Ale fajnie się dzieje :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie paź 02, 2011 19:15 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

super :D

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Nie paź 02, 2011 19:27 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

Bardzo się cieszę :D
Lukrecjo, jeszcze tylko trzy dni i będziesz w swoim domku :ok: :piwa:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie paź 02, 2011 19:39 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

:ok: :1luvu: :1luvu: super wieści :kotek: :1luvu:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Nie paź 02, 2011 19:54 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

martu.ha pisze:mała będzie szczepiona w poniedziałek, na czas aklimatyzacji Lukrecja (mam nadzieję) będzie w drugim pokoju. nie mogę się doczekać środy, mam nadzieję, że Lukrecja na mnie zaczeka.

Marta, napisałam pw, ale wiem, że praktycznie juz wszystko wiesz od Ani, z którą mailowałaś ;)
Powodzenia! i podziękowania będą, ale to po środzie :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie paź 02, 2011 22:17 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

Witam, jadę we środę po Lukrecję na Paluch. Mam nadzieję, że znajdzie u mnie swoją przystań, a towarzystwo dwumiesięcznej kotki i szalonej tchórzofretki nie będzie jej przeszkadzać

aha, czyli mail w sprawie Wilmy nieaktualny? :?

Lukrecja nie będzie dobrym towarzystem dla dwumiesięcznej kotki :( I vice wersa. To starsza kotka, potrzebuje spokoju a nie malca który po niej biega. A ona nie przeżyje powrotu na Paluch.
AnielkaG

Post » Pon paź 03, 2011 7:10 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

ja też o tym myślałam pisząc o ostrozności. Dziewczyny - jak Wy sie zapatrujecie na to?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon paź 03, 2011 10:19 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

Niedawno straciłam kota. Była to młoda koteczka, miała nieco ponad rok. Całe swoje życie chorowała, miała padaczkę i prawdopodobnie białaczkę - chociaż testy wyszły ujemnie, robione dwa razy. Ostatnie pół roku większość czasu spała, leżała w kuwecie, na podłodze lub na moim łóżku śliniąc się bardziej lub mniej, czasem miała ataki, po nich była nieprzytomna. Przykro mi o tym pisać, gdyż przebadałam tego kota kilkakrotnie na wszystkie strony, znalazłam go umierającego w lesie jako ok. 3 - miesięcznego kociaka, wciąż miałam nadzieję na ozdrowieniem które nigdy nie nadeszło, było tylko gorzej z dnia na dzień.
Fiona - młoda kociczka, którą siostra przyniosła z podwórka koleżanki, które ledwo uniknęła pogryzienia przez psa i śmierci głodowej jest bardzo bojaźliwa wobec obcych i wszystkiego, co nowe i czego nie zna. Kiedy Bunia [*] chorowała i źle się czuła, Fiona nie zaczepiała jej i po niej nie skakała. Czasem się do niej przytulała i spały razem. Jest to pełen energii kociak, ale najbardziej lubi bawić się albo sama albo z naszą fretką. Jeżeli Lukrecja sama nie zaczepi jej do zabawy, a mocno w to wątpię, nie sądzę, aby ją męczyła. Ponadto jestem pewna, że początkowo będzie jej unikać, jak wszelkich "nowości".
Nigdy przenigdy nie oddam Lukrecji z powrotem do schroniska. Gdyby był problem z dogadaniem się z resztą towarzystwa Lukrecja będzie mieszkać w drugim pokoju, gdzie będzie miała spokój.
Przykro mi w sprawie Wilmy, najchętniej wzięłabym wszystkie koty, ale to oczywiste, że nie mam takiej możliwości.
Myślałam też o młodszym kocie, ale kiedy Bunia bardzo chorowała obiecałam sobie, że kiedy nadejdzie jej koniec, zaopiekuję się starym kotem, który na adopcję nie ma szans, ponieważ młode kociaki znajdują łatwiej domy, a staruszki umierają w schroniskach.
Nie miejcie Panie do mnie żalu, bo mi się tylko przykro robi. Raczej do ludzi, którzy pozbywają się tak łatwo swoich zwierząt.
Na prawdę życzę wszystkim tymczasom i schroniskowym znalezienia dobrych domów. Sama namawiam ludzi do adopcji, nie raz dawałam DT kotom i nie tylko.
Jeżeli ktoś mnie zapewni, że Lukrecja szybko znajdzie lepszy dom, niż ja mam jej do zaoferowania, to odpuszczę - chodzi mi o jej dobro. Ale czy na prawdę w to wierzycie? Ja nie.

martu.ha

Od: Nie paź 02, 2011 9:57

Post » Pon paź 03, 2011 10:23 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

martu.ha - ja nie zarzucam niczego, po prostu głośno myślę.

Rozumiem, aż za dobrze to, co czujesz względem starego kota. I szanuję bardzo !!! Twoją decyzję, że chcesz dac dom starszakowi. To prawda, one gasną w schroniskach i nie mają szans...
Pytam po prostu, jak to będzie z współmieszkańcami , młodszymi i żywotnymi, żeby babunia Lukrecja nie miała stresującej jesieni życia. Ale Ty piszesz tak, że to do mnie trafia i na pewno dziewczyny na miejscu w Warszawie i Ty - będziecie mogły o wszystkim rozmawiać, spotkac się , wszystko obgadać, dla dobra Lukrecji i Twoich zwierzaków.
Kciuki trzymam ja i moje dwa starszaki.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon paź 03, 2011 10:45 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

oby Lukrecja była zadowolona
martu.ha sama piszesz że
Była to młoda koteczka, miała nieco ponad rok
, Twoja kotka była chora, a nie stara, a to ogromna różnica

moje staruszki nie są szczęśliwe z powodu maluchów u mnie w domu, a wiem co mówię, bo mam więcej starych kotów w ciągu roku niż większość Was miała przez całe życie, prawie wszystkie muszą mieszkać w oddzielnym pokoju (teraz jedna kotka mieszka na pralce), a jesli nie ma miejsca sa karmione na szafce albo na blacie kuchenym pod kontrolą i są wysadzane do kuwety (Jamkasica widziała jak to wygląda)
dlatego piszę to wszystko bo uważam, że to musi być dobrze przemyślana decyzja
AnielkaG

Post » Pon paź 03, 2011 11:18 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

Ja jeszcze raz powtórzę - w domu martu.hy jest jeden mały smark; nie kilkanascie - jak w schronisku. Więc z całą pewnością relacje miedzy nimi się ułożą.

Scenariusz wcale nie musi być czarny - proszę sobie przypomnieć przebywającą u mnie na DT Szarotkę, która mój wet wyceniał na 11lat i Fizię - 7 tygodniowego kociaczka, którą Szarotka pokochała wielką miłością.

Tak też może być.

A ja wierzę, że będzie dobrze.
I nie wierzę, że znajdzie się szybko równie dobry dom dla Lukrecji.
No niestety.

Działajcie :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon paź 03, 2011 13:55 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama w schronisku

Ja też myslę ,że to szansa dla Lukrecji , która może się jej nie powtórzyć , a kochający dom chociażby z małym kotkiem to dla niej na pewno lepiej niż schronisko.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

[poprzednia][następna]