MINIA.... szukamy nowego DS : (((((SZCZECIN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 13:31 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

.... popołudniem .... :1luvu: :1luvu: :1luvu: gorącym po domeczek dla MINII.....
ja1 :ok: jestem u ciebie :ok: tylko skończę pracę , zawiozę Niedźwiadka do WETa, podjadę nakarmić Dzikuska, pobiegam z .... i już jestem . Myślę, że to będzie ok. 20-tej . Jakieś żarełko potrzebujesz?
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pt wrz 30, 2011 13:33 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

.... zastanawiam się czy dzisiaj Niedźwiadka już nie wypuścić na stare miejsce :roll:
Obrazek

animalon

Post » Pt wrz 30, 2011 21:57 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

z ostatniej chwili :kotek:

martwi mnie :cry: Dzikusek :1luvu: .... podjechałam go nakarmić i ma dziwnie opadniętą dolną "wargę" ... jest jakby opuchnięta?/opadnięta? ....
ObrazekObrazek

Obrazek

był bardzo nieufny, uciekał przede mną . Zastanawiam się czy ktoś nie poczęstował go kopniakiem :evil:
Ostatnio edytowano Pt wrz 30, 2011 22:27 przez animalon, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

animalon

Post » Pt wrz 30, 2011 22:11 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

a Niedźwiadek :1luvu: dostał dzisiaj trzeci antybiotyk i zastrzyk na wszoły? /takie białe, małe, ruszające się punkciki/ . Był wykończony całą akcją , bronił się przed wyciągnięciem z kontenerka .... a potem po zabiegu padł jak nieżywy.... wyglądał jak po głupim jasiu ..... a tutaj już w swoim kantorku po konsumpcji puszki tuńczyka - ufaflunił się strasznie .... chyba zaraz pęknie ..... :ryk:

ObrazekObrazek

.... powiem ,że niebezpiecznie do niego się przyzwyczajam . Jest bardzo spokojniutki - siedzi sobie cichutko i ..... albo je albo śpi.
Tak jakby Niedźwiadka nie było . Nie awanturuje się, nie drapie w drzwi , nie prycha. Niestety dalej mu wszystko świszczy i cieżko oddycha.... :|
Ostatnio edytowano Pt wrz 30, 2011 22:28 przez animalon, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

animalon

Post » Pt wrz 30, 2011 22:24 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

A na deser MINIUsia :1luvu: .....

szału nie ma ze zdjęciami - razi ją światło lampy i trudno ją uchwycić w stosownej pozie :ryk:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Jest baaardzo energiczna i zabawowa. Szarpie się z "misiem" i myszką i reklamówkami do bólu , a potem siusiu i od nowa :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Sob paź 01, 2011 7:33 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

MINIU :1luvu: może dzisiaj do ciebie szczęście się uśmiechnie :ok:
Obrazek

animalon

Post » Sob paź 01, 2011 18:58 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

... MINIU do góry ...hopsaj :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Nie paź 02, 2011 8:53 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

Kurczę, ale koleżka BARDZO źle wygląda. Może to po szarpaniu się w kontenerku tak się poobijał :cry: . A wiadomo że opuchlizna pojawia się później i może właśnie to jest "pozostałość" tej szarpaniny. Naprawdę wygląda nie ciekawie. A jadł przynajmniej z chęcią. Czy też nie bardzo ????

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Nie paź 02, 2011 10:56 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

animalon pisze:
ja1 pisze:A jeśli chodzi o koleżkę . . . to wygląda jakby się zderzył ze ścianą :cry: Podejrzewam że mocno walczył w klatce - niełapce :cry:

... tak to wygląda .... wetka powiedziała, że z niego Dzikus / nadam mu takie tymczasowe imię dla rozpoznania / że hohohohooooooo i biedak od szamotania poobijał straszliwie :? mam nadzieję , że nie zrazi się do klatki nie łapki , bo za miesiąc lecimy z oczkami

No to chyba raczej kopniakiem nikt go nie poczęstował?

Przechowywałaś dzikiego kota w kontenerku przez 48 godzin i jesteś zdziwiona że tak wygląda?

Przepraszam ale ten kot przed złapaniem nie wygladał tak tragicznie jak po wypuszczeniu.Zwłaszcza na zdjęciach dwie strony wstecz.Wstawiłaś tam zdjęcia jak już go wypuszczałaś.Wygląda na nich tragicznie.
Piszesz o kosmetyce oczu w takiej sytuacji?Popatrz na niego on wygląda jak samo nieszczęście.Prawdopodobnie ma chore dziąsła stad takie brudne zażółcone łapki.W takim stanie jest karmiony puszkami dla psa?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie paź 02, 2011 15:01 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

Izo, a skąd wniosek, że Animalon karmił Dzikiego puszkami dla psa ??? 8O

ja1

Post » Nie paź 02, 2011 15:06 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

iza71koty pisze:
Przechowywałaś dzikiego kota w kontenerku przez 48 godzin i jesteś zdziwiona że tak wygląda?

Animalon nie była zdziwiona, tylko chyba nie pomyślała że obrzęk po wojażach mógł się pojawić z takim opóźnieniem. Poza tym nie mogłaby go wypuścić bezpośrednio po zabiegu :roll: To chyba byłoby nie korzystne dla Dzikiego a właściwie dla Dzikiej. :|

ja1

Post » Nie paź 02, 2011 15:51 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

ja1 pisze:Izo, a skąd wniosek, że Animalon karmił Dzikiego puszkami dla psa ??? 8O

W misce widać dość duże kawałki mięsa charakterystyczne dla psich puszek.Chociaż mogę się oczywiście mylić.

iza71koty

Post » Nie paź 02, 2011 15:55 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

ja1 pisze:
iza71koty pisze:

Animalon nie była zdziwiona, tylko chyba nie pomyślała że obrzęk po wojażach mógł się pojawić z takim opóźnieniem. Poza tym nie mogłaby go wypuścić bezpośrednio po zabiegu :roll: To chyba byłoby nie korzystne dla Dzikiego a właściwie dla Dzikiej. :|

Nie no oczywiście.To rozumiem.Moje zastrzeżenia budzi tylko wygląd kota po wypuszczeniu.Chyba przyznasz że nie wygląda dobrze na zdjęciach dwie strony wstecz?

Kiedy nie miałam klatki wystawowej tez przetrzymywałam kotki po zabiegach w dużych kontenerkach.Zmieniałam dzikim kotom podkłady, bo nie pozwoliłabym aby spędziły po sterylce czas w nie higienicznych warunkach.Wygląd kota na to wskazuje.

Nie wiem czy to Dziki czy Dzika.Animalon pisze o nim On.Ty również.

iza71koty

Post » Nie paź 02, 2011 21:04 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

MINIU ... wieczorkiem za domek :1luvu:
ja1 .... miałaś jakieś telefony w sprawie kocanki?
Obrazek

animalon

Post » Nie paź 02, 2011 21:23 Re: MINIA.. wygrała życie:) a Niedźwiadek ledwo dycha:(SZCZECIN

iza71koty a jak MINIa ci się podoba? .... jeżeli chodzi o Dzikuska masz błędne wyobrażenia. Ponadto wątek ten skupia pozytywnie nakręconych lub tych którzy mogą pomóc swoim doświadczeniem lub radą.
Obrazek

animalon

[poprzednia][następna]