robione rano, więc trudno było ostrość złapać (światło się wszędzie odbija)
Moderator: Moderatorzy
RatMaga pisze:Wybaczcie głupie pytanie - zawsze myślałam, że bojowniki mogą być tylko same, a tu widzę, że trzymacie je z innymi rybkami.
*anika* pisze:RatMaga pisze:Wybaczcie głupie pytanie - zawsze myślałam, że bojowniki mogą być tylko same, a tu widzę, że trzymacie je z innymi rybkami.
O, masz szczuryJa też
Jesteś na jakimś szczurzym forum też?
Jeśli chodzi o bojowniki: u mnie każdy samiec (a mam ich trzy) jest z innymi rybami, nie ma konfliktów (prócz jednego, o czym pisałam ciut wyżej - raczki mi atakują bojownika). Jeden jest z gupikami endlera (kolorowe, szybko się ruszają, ale bojek je olewa - tylko 1 dniowy narybek traktuje czasem jak jedzenie), jeden z maluśkimi rasborkami i raczkami, jeden z neonami, rasborami, molinezjami i zbrojnikiem. Żyją właściwie w idealnej zgodzie
Tylko nie można dwóch samców w jednym akwarium trzymać, a z samicami tylko w odpowiednio dużym i wyposażonym w kryjówki akwarium.
RatMaga pisze:Aha, dobrze wiedzieć. Pięknego masz tego bojowniczka z 1-szego zdjęcia
RatMaga pisze:Tak, na szczury.org jestem moderatorem. Jestem też na sps, choć ostatnio rzadko.
*anika* pisze:RatMaga pisze:Tak, na szczury.org jestem moderatorem. Jestem też na sps, choć ostatnio rzadko.
Ja jestem tylko na alloszczurze (mam tak nick nimka). Mam dwie beżowe dziewczynki i jedną himalayankę (syjam, tylko z czerwonymi oczami).
mamuśka, zdjęcia superzmieniałaś świetlówki? bo jakby światło ciut inne (bojek ma inny kolor, bardziej czerwony się przebija).
Widzę, że przestawiłaś kamieniei korzeń.
Samiczki bojka bardzo ładnedogadały się z samcem i między sobą? będziesz dokupywać jeszcze jedną?
a glony mam... ech... takie sameja nie wiem czy to możliwe, że one cały czas były na tych kamieniach, które rok leżały suche w misce???
jak tak to...
![]()
a ten endler co to może mieszanką jest... nowy? nie widziałam go chyba? a ogon to jak wygląda? jak nie różni się znacznie od tych: http://4.bp.blogspot.com/_YjQIfAzTfZo/S ... allfig.jpg to chyba jest nadal pełnokrwistym endlerem. Jak ma ogon w prążki, ciapki, jak gupiki pawie oczko (ale nie musi być dłuższy, masywniejszy), to ktoś się zabawił w tworzenie kundelków
RatMaga pisze:Faktycznie u szczurów nie ma ras - jest po prostu szczur domowy, jednakże szczurki mają odmiany (sierstne np. rex czyli sierść podkręcana, fuzz - bezwłose lub uszne - dumbo czyli odmiana z dużymi, nisko osadzonymi uszkami i zwykłe). Szczur rasowy to po prostu rodowodowy, czyli z hodowli z kontrolowanymi rozrodem, dbającym o odpowiednie dobranie genów itp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości