Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 9:25 Re: Bazyli, mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!!!!

Nie jestem czynnym uczestnikiem forum, podczytuję wątki tak z ukrycia. No i wątek Bazylego też mnie nie ominął, do Julci też zaglądam, słodkiej krówki. Żal mi strasznie tego kotka, a jeszcze do tego ewar piszesz w taki sposób, że chce się tylko płakać :( Dobrze, że trafił na Ciebie. A skąd wiadomo, że Bazyli ma wirusa?
Asia
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Pt wrz 30, 2011 9:27 Re: Bazyli, mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!!!!

ewar pisze:Nie powinien jednak być z innymi kotami, bo najprawdopodobniej ma w sobie wirusa.Nie zagraża on ludziom, ani innym zwierzętom oprócz kotów.

a jest to potwierdzone już badaniem?

Tuka

Od: Pon cze 20, 2005 10:57

Post » Pt wrz 30, 2011 9:28 Re: Bazyli, mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!!!!

Myślę, że on jest domowym pieszczochem.Jego nie da się nie kochać, jest jednym z milszych kotów, z jakimi miałam do czynienia.Niosłam go w małej torbie transportowej, mam daleko do weta, a kotek nawet nie miauknął.Zupełnie nie boi się ludzi, lgnie do nich, jest już ładny i czysty.Będzie wykastrowany, dokończymy leczenie świerzbu, naprawdę nadaje się do domu.
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Domek teraz wygląda tak
Obrazek
Nie widać go zupełnie z drugiej strony
Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt wrz 30, 2011 9:44 Re: Bazyli, mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!!!!

Tuka pisze:
ewar pisze:Nie powinien jednak być z innymi kotami, bo najprawdopodobniej ma w sobie wirusa.Nie zagraża on ludziom, ani innym zwierzętom oprócz kotów.

a jest to potwierdzone już badaniem?

Czekamy na wyniki, ale jest to bardzo prawdopodobne, ma bowiem bardzo powiększone węzły chłonne.W domu, w cieple, regularnie odżywiany mógłby żyć wiele lat i nic złego by się nie działo.Może Bazyli nie poraża urodą, ale jest tak grzeczny, taki miły, spokojny, że domek byłby z niego zadowolony.Ja go uwielbiam, on cały czas pokazuje, jak bardzo mnie kocha, jak dobrze mu w moich objęciach, jak mi ufa.W dodatku dorosły, chory przecież kot ma ochotę się bawić, biega za myszką, przewraca się na grzbiet i prosi o mizianki.
Wierzcie mi, jestem przeciwna zabieraniu dzikusków z działek i oswajaniu ich.To syzyfowa praca, bo raz,że mało domków, dwa, że nowe koty się pojawią w tym miejscu.Sterylizować, podkarmiać, nie oswajać, ale pomóc przeżyć i już.Bazyli jednak nie jest nawet nieufny, wystarczy na niego popatrzeć, a on już biegnie i ociera się o nogi, mruczy.Nigdy żadnego domku nie oszukałam, jeżeli chodzi o charakter kota.Na tym się trochę znam.Miałam tylko jeden zwrot z adopcji, sama poprosiłam o to, bo domek niedoświadczony i sobie nie radził.Dzisiaj Tola i Boluś są w nowym, cudownym domku, a Duża może o nich opowiadać godzinami.Wiele moich kotów jest na forum, są kochane, miziaste.Ale były u mnie na DT, Bazyli mieszka pod chmurką, a takiemu trudno znaleźć domek :cry:

ewar

Post » Pt wrz 30, 2011 9:55 Re: Bazyli, mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!!!!

Kibicuję Bazylemu bardzo, wierzę, że znajdzie dom, z taką rekomendacją to już na pewno :D
Ten wirus :(
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Pt wrz 30, 2011 10:10 Re: Bazyli, mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!!!!

Wirus nie zagraża ludziom, innym zwierzętom poza kotowatymi też nie.Mógłby być jedynakiem, albo mieszkać z pieskiem, świnką morską , chomikiem..itd.Lubi dzieci, nadaje się dla osoby starszej, to nie szalony kociak skaczący po firankach, ale dobrze wychowany kot.Uważam, że ma więcej zalet niż większość kotów do adopcji, o których czytamy, że wymagają oswojenia, że trzeba nauczyć korzystania z kuwetki, że wymagają specjalistycznej karmy, że nie lubią psów, dzieci..itd.Moje białaczkowce nie chodzą do weta, dostają tylko wapno homeopatyczne, które nie jest drogie.Mają się świetnie, rosną, rozrabiają.Dbam o nie, liczę, że wirus pozostanie uśpiony.Nie ma lepszego sposobu na wirusy jak dbać o kota, dobrze karmić i kochać.Tyle.

ewar

Post » Pt wrz 30, 2011 10:32 Re: Bazyli, mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!!!!

Ewar moim zdanie poważnie trzeba się wziąść za ogłoszenia bo czas ucieka...prędko
zaraz ja będą wyniki trzeba raz, dwa ogłaszać Bazylka i szukać mu jakiegoś schronienia
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt wrz 30, 2011 11:10 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
FeLV/FIV UJEMNE !!!!!! Jak się cieszę! Jeszcze do tej pory serce mi wali, płaczę i śmieję się na zmianę.Bazylku kochany, będziemy leczyć, bo to jakaś infekcja, ale nie białaczka czy koci AIDS :lol: :lol: :lol: Bazyli nie musi być jedynakiem, nie zagraża innym kotom!
Muszę teraz wyjść, potem coś będę kombinować z ogłoszeniami.Edytka, nie wiem, co jest na FB, ale zmień, proszę.

ewar

Post » Pt wrz 30, 2011 11:15 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

O jak super! Skoro tak, to na pewno będzie dobrze! Może to od świerzba te węzły? Albo wynik jakiejś niedoleczonej infekcji sprzed lat. Warto też ząbki sprawdzić.

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Pt wrz 30, 2011 11:40 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

:1luvu: :piwa: :piwa: ale super nowinka
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt wrz 30, 2011 11:41 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Dlatego spytałam czy to potwierdzone!
Super!
Kochany Bazylek na pewno teraz ma większe szanse na dom! :ok: :ok: :ok:

Tuka

Od: Pon cze 20, 2005 10:57

Post » Pt wrz 30, 2011 12:01 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

dopisałam na FB to super nowinkę :mrgreen:

proszę udostępniajcie FB znajomym itp to może zwiększyć jego szanse na adopcje
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt wrz 30, 2011 13:12 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Odwiedziłam Bazylego wracając. Bawiło się z nim dwóch chłopców, tak ok.10 lat.Machali mu myszką, głaskali, a jemu się to podobało.Pouczyłam jednak grzecznie, że Bazyli ma bardzo ostre pazurki, że niechcący może zadrapać, a poza tym ma świerzb, więc koniecznie mają dokładnie umyć ręce, kiedy wrócą do domu.Grzeczni chłopcy, muszę przyznać.
Opadły ze mnie emocje, czuję się strasznie zmęczona, na pewno zasiądę do ogłoszeń, ale muszę odpocząć.

ewar

Post » Pt wrz 30, 2011 13:15 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Bazylku niech domek Cię wypatrzy :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt wrz 30, 2011 14:14 Re: Bazyli,mieszka pod chmurką.Romantycznie, ale zimno!FeLV/FIV-

Jak się nikt nie znajdzie to na zimę mogę go przygarnąć na działkę...
Jest śliczny i pasuje do moich działkowych kociaków wyglądem :lol:
Mieszka tam staruszka Kizia, ok 4 letni vermuth i 2 letnia Miska. Wszystkie kastraciki.
Zimą koty mają wyłorzone koszyki w altankach, komórkach i w kurniku... bo czasami na zimę mamy dodatkowych lokatorów... nawet 2 kotki udało nam się ciachnąć w okresie zimowym.. ale w letnim i tak sobie gdzies poszły...
Na działce jestesmy codziennie i dajemy ciepłe mleko, ciepły ryż z mięskiem, a suche stoi w miseczkach...
Choć wolałabym by Bazyl znalazł domek...
altanki NIE są ocieplane! Ale to i tak lepsze chyba od pudełka...
Warunkiem jest to że nie będzie uciekał przed psami... bo u mnie 3 łobuzy chodzą... I jak przed nimi nie będzie uciekał to mu nic nie zrobią... a jak zacznie to będą go ganiać... szczególnie szczeniaczek- Elza.
Sami zobaczcie moje łobuzy kocie:
http://www.mikomal.pl/rsztkot.htm
https://picasaweb.google.com/112943761425690997080
tylko, że ewentualnie nie wiem co z transportem!
trzymam kciuki za chłopaka :ok: :ok: :ok: :ok:
Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

malkoz45

Od: Pon wrz 19, 2011 14:21

[poprzednia][następna]