Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 30, 2011 10:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Patmol pisze:
jozefina1970 pisze:Jak chcę o cos poprosić czy za coś podziękować to zapalam zieloną świeczkę aniołom.
jakim aniołom? 8O

Aniołom opiekuńczym i spełniającym życzenia :P
Nie, trochę żartowałam, zapalam, jak mi się przypomni, koleżanka mnie tego nauczyła.
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt wrz 30, 2011 10:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Conchita pisze:
pozytywka pisze:w dużym uproszczeniu polega to na tym, że wizualizujesz nie typ mentalny pana X
lecz siebie otwartą na pana X (niekoniecznie o określonym typie mentalnym)
Wtedy często się zdarza, ze pan X się pojawia, a nawet posiada ten wybrany przez ciebie, lecz nie uwzględniany w czasie wizualizacji typ mentalny.

ale afirmacja nie działa :mrgreen:
i to juz dowiedziono
w badaniach psychologicznych ;)

Jak to nie działa. U mnie działa. Mój TŻ jest wyafirmowany szczegółowo :twisted: Opisany na kartce :oops: POjawił się w moim życiu 6 miesięcy później.

hmm
wg. mnie i tak by się pojawił 8)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt wrz 30, 2011 11:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

pozytywka pisze:hmm
wg. mnie i tak by się pojawił 8)

Może by i się pojawił, ale ja bym nie zwróciła na niego uwagi :ryk:
A tak to sobie uporządkowałam wnętrze.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt wrz 30, 2011 11:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

aaaa
tak
na uporządkowanie wnętrza dobrze robi wizualizacja, afirmacja, racjonalizacja
a czasem jeżdżenie na rowerze, lub rąbanie drewna 8)

pozytywka

Post » Pt wrz 30, 2011 11:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Jesooo Conchita 8O

Szczególy plisssss :!:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 30, 2011 11:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Mój anioł stróż, jeśli istnieje, prawdopodobnie poprosi szefa o wcześniejszą emeryturę.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt wrz 30, 2011 11:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Czemu?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt wrz 30, 2011 11:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

toć napisałam o Księdze Aniołów
:)
serio mam czasem wrażenie, że Anioł ten konkuruje z ......Bogiem? :roll:
nie chciałabym urazić czyichkolwiek uczuć religijnych, ale podczas gdy swego, ciężkiego dla mnie czasu, modlitwy gorliwe do Boga nie dawały nic, to rozmowy z moim Aniołem przynosiły realną pomoc.
No i tak jakoś......współpracujemy ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt wrz 30, 2011 11:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

jejku
ja tu siedzę, udzielam się na wątkach
i kompletnie zapomniałam o tej stercie makulatury, co ją mam pod łokciem
mój Anioł będzie bardzo uprzejmy, jeśli stworzy mi jakis dupochron, bo mogę nie dociagnąć do emerytury (nawet tej wcześniejszej) :mrgreen:

pozytywka

Post » Pt wrz 30, 2011 11:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Magda - ja już jestem starsza pani.
JAKIEJ Księdze Aniołów kochanie?
Z czym to się je?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt wrz 30, 2011 11:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Ależ proszszszszzs...

Byłam w związku z pewnym panem, który był totalnie beznadziejny i usiłowałam się z tego wyplątać, a nie było łatwo, bo przyssał się jak pasożyt, którym w rzeczy samej był.
I czytywałam wtedy namiętnie Louise Hays i Josepha Murphy'ego, żeby zmienić swoje życie.
Razu pewnego będąc z dala od pana beznadziejnego w delegacji, siedząc sama w pokoju hotelowym na tamtejszej papeterii wypisałam sobie długą listę cech, jakie powinien posiadać mężczyzna dla mnie idealny. A potem nosiłam tę listę w notesie, zaglądając do niej regularnie.

W następnych miesiącach życie mi się tak ułożyło, że najpierw wyleciałam z pracy z powodu cięć. Potem znalazłam inną pracę. Wydawało mi się, że powinnam w niej zostać, bo byłam bez grosza, z panem beznadzienym się już całkiem rozłaziło (alleluja!!!), ale zrobiłam rzecz przedziwną. Otóż po tygodniu w nowej pracy, która mi się nie podobała, czytałam gazetę. W tej gazecie było ogłoszenie "szukamy dziennikarzy". Kierowana zupełnie nie-wiem-czym opuściłam spontanicznie swe miejsce pracy twierdząc, że jestem chora i udałam się do tej gazety. Przyjęli mnie od ręki i tam poznałam TŻ-ta, z którym zamieszkałam po tygodniu randek, a po 10 miesiącach się zaręczyliśmy. A potem hajtnęliśmy.

I co - nie działa?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt wrz 30, 2011 11:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Księgi Aniołów się nie je tylko czyta :)
ja kupiłam ją w sklepie "z Duszą"
takim malutkim sklepiku z literaturą ezoteryczną, amuletami, kadzidłami.
Sam sklep też jest czadziarski :mrgreen:

Każdy ma swojego przypisanego Anioła i w sprawach bardziej przyziemnych powinno się do niego zgłaszać a nie do Najwyższego i ja spróbowałam i zadziałało :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt wrz 30, 2011 11:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Ha, nie darowałabym sobie, muszę trochę wrócić - do cudownych osób nowatorsko i niefrasobliwie posługujących się językiem polskim chcę jeszcze koniecznie dodać moją byłą szefową. Kobieta sympatyczna, acz wyfiokowana do granic możliwości, mówiąca zawsze głosem, z którego biła pewność siebie i przekonanie o własnej mądrości :) W specjalnym kajeciku mam zapisane jej najczęściej powtarzające się perełki, jak np. usg penetralne w miejsce prenatalnego czy pieczenie dwóch srok na jednym ogniu :) a kwestie, które należy rozstrzygnąć z dozą zdrowego rozsądku rozstrzygane są irracjonalnie (słusznie, prawda?)

Conchita, cudowna historia :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt wrz 30, 2011 11:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

he, he
nie wiem, czy to anioł
hasło "Księga Aniołów" zadane wujkowi Gugle zawiesiło mi kompa 8)

pozytywka

Post » Pt wrz 30, 2011 11:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]