K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 29, 2011 6:32 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Czy są darmowe kastracje jeszcze? Potrzebuję Jimiego pilnie. Z wyjątkiem dr Szpeyera.
Jeśli nie ma, to proszę o termin do Dudy na afn. Jakieś popołudnie + transport, baaardzo proszę.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw wrz 29, 2011 6:43 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

milu pisze:Zgodnie z radą Annyzoo ja będę zamawiała Biodora, bo potrzebuję (moja kotka ma czasami zwyczaj sikania poza kuwetą) - z 4 żeby była darmowa wysyłka, czyli min. 3 do rozdysponowania. Ale to w następnym miesiącu, bo w tym jestem spłukana :( Jak się zabiorę do zamawiania ogłoszę listę tu na watku :)

Edit: Annozoo, czy mogłabyś mi np. na priva podesłać linka do aukcji gdzie kupowałaś?

Podam na ogólnym, bo większość z nas ma zasikane mieszkanie, warto mieć ten link http://www.biodor-animal.com/jak_zamowic.php
Nie kupowaalm na aukcji lecz u producenta.
Na początku trzeba nawiązać kontakt przez formularz, wtedy odzywa się przedstawicielka firmy i mailowo z nią wszystko omawiasz, dopytujesz, jeśli taką masz potrzebę, zamawiasz.
To polska filia niemieckiego producenta, dlatego u nich najtaniej.
Uwaga na rozróżnienie między "opakowaniem" a "sztuką" bo ich opis nie jest precyzyjny i używa tych słów zamiennie. No chyba że zmienili sformułowanie, bo im zwróciłam uwagę ;)
Przesyłka za darmo dotyczy 2 opakowań czyli 4 sztuk.

EDIT: ja pierdziu, na Allegro chodzi po 40 zł 1 butelka! 8O

EDIT2:
Drogie koleżanki, chyba butelka butelce nierówna, o:
Obrazek
Obawiam się, że opakowanie 2 butelek oznacza 1 komplet butelki z preparatem i butelki ze spryskiwaczem, zonk!
Rozdzielenie ich jest niemożliwe, zonk, zonk!
Jeszcze paczki nie dostałam, ale oglądam sobie obrazki na Allegro 8O
Oznaczałoby to 40 zł za komplet obu butelek, wobec tego muszę ponownie zapytać - przepraszając :oops: - czy noemiku (Ty chyba pierwsza na liście jesteś) reflektujesz na Biodor w takim zestawie i w takiej cenie? A może zamówisz sobie z Cammi wspólną paczkę, bo miałaś jej kiedyś zawieźć?

jeszcze raz wklejam dane z maila, ja nie wiem, jak je czytałam, zobaczcie sami:

> >> Witam Pani Anno,
> >> w odpowiedzi na Pani zapytanie przekazane przez nasza stronę
> >> internetową chciałabym przekazać kilka szczegółów nt. naszego produktu.
> >> Producentem koncentratu *BIODOR? ANIMAL* jest niemiecka firma RAN
> >> Schumacher.
> >> Od kilkunastu lat znajduje on swoich nabywców na terenie Niemiec /
> >> http://www.biodor-animal.de / oraz krajów
> >> Beneluksu.
> >> Na rynku polskim jest jeszcze nowością.
> >> Pomimo krótkiego czasu dystrybucji zebraliśmy bardzo pochlebne
> >> opinie nt. działania koncentratu od wielu specjalistów oraz hodowców
> >> zwierząt.
> >> Niektóre z tych opinii są zamieszczone na naszej stronie
> >> internetowei w zakładce /Opinie./
> >> //Obecnie oferujemy naszym klientom 3 produkty: *BIODOR? ANIMAL,
> >> BIODOR? TERRA *oraz*BIODOR ?ANIMAL VET*.
> >> Wszystkie produkty są mikrobiologicznymi koncentratami, w 100%
> >> ekologicznymi czyli *nie zawierającymi żadnej chemii, alkoholu i
> >> kwasowych dodatków.*
> >> * Są przyjazne alergikom.* Ĺšrodki BIODOR znajdują zastosowanie
> >> zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz pomieszczeń ( ściany, elewacje,
> >> itd.).
> >> Co ważne - *nie odbarwiają tkanin*, czyli można je stosować na
> >> tapczanach, kanapach, dywanach, fotelach, odzieży itp.
> >> *BIODOR? ANIMAL poradzi sobie także z zanieczyszczeniami nawet na
> >> grubym materacu. W tym przypadku*
> >> * radziłabym użyć nieco większego stężenia, a koncentrat rozcieńczyć
> >> letnią wodą ( bez wody koncentrat nie zadziała!). Materac dobrze
> >> spryskać*
> >> * i pozostawić do wyschnięcia. Oczywiście bakterie będą potrzebowały
> >> nieco więcej czasu - muszą przeniknąć w głąb włókien.*
> >> *BIODOR ?ANIMAL VET, *końcówka VET wskazuje jedynie odrębną sieć
> >> dystrybucji - gabinety i lecznice weterynaryjne.
> >> Opakowanie zawierające 2 butelki: 500 ml koncentratu oraz 200 ml ze
> >> spryskiwaczem do przygotowania roztworu / koncentrat + woda / to
> >> koszt 40,00 PLN.
> >> Z 500 ml koncentratu można uzyskać 2 litry gotowego do użycia produktu.
> >> Koszt wysyłki jednego opakowania to kwota 11,00 PLN a przy
> >> zamówieniu 2 sztuk pokrywamy koszty wysyłki.
> >> Posiadamy również w sprzedaży bardzo wydajny 10 l kanister ( także
> >> koncentrat ) w cenie 270,00 PLN - koszt wysyłki wynosi 25,00 PLN(
> >> butelka ze
> >> spryskiwaczem - gratis!)
> >> Ostatnio naszą ofertę rozszerzyliśmy o poręczne opakowanie w formie
> >> blistra o pojemności 130 ml, w cenie 18,00 zł. Koszt wysyłki to 6,00 zł
> >> Zamówienie wysyłamy przesyłką priorytetową natychmiast po otrzymaniu
> >> przelewu na konto:
> >> ING Bank Ĺšląski
> >> 78 1050 1575 1000 0023 1431 4648
> >> W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt.
> >> Pozdrawiam,
> >> (tu następuje imię, nazwisko, telefon i mail)
> >> _
> >> http://www.biodor-animal.pl
Ostatnio edytowano Czw wrz 29, 2011 8:34 przez Annazoo, łącznie edytowano 1 raz

Annazoo

Post » Czw wrz 29, 2011 7:43 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Annazoo pisze:
milu pisze:Zgodnie z radą Annyzoo ja będę zamawiała Biodora, bo potrzebuję (moja kotka ma czasami zwyczaj sikania poza kuwetą) - z 4 żeby była darmowa wysyłka, czyli min. 3 do rozdysponowania. Ale to w następnym miesiącu, bo w tym jestem spłukana :( Jak się zabiorę do zamawiania ogłoszę listę tu na watku :)

Edit: Annozoo, czy mogłabyś mi np. na priva podesłać linka do aukcji gdzie kupowałaś?

Podam na ogólnym, bo większość z nas ma zasikane mieszkanie, warto mieć ten link http://www.biodor-animal.com/jak_zamowic.php
Na początku trzeba nawiązać kontakt przez formularz, wtedy odzywa się przedstawicielka firmy i mailowo z nią wszystko omawiasz, dopytujesz, jeśli taką masz potrzebę, zamawiasz.
Uwaga na rozróżnienie między "opakowaniem" a "sztuką" bo ich opis nie jest precyzyjny i używa tych słów zamiennie. No chyba że zmienili sformułowanie, bo im zwróciłam uwagę ;)

Dzięki śliczne za info :) Na Allegro rzeczywiście widziałam po 40 zł, dlatego też zapytałam gdzie kupiłaś po 20 :D

Będę zamawiała Biodor za ok 2 tygodnie - niniejszym otwieram listę zgłoszeń. W obrębie Krakowa albo dowiozę albo zapraszam po odbiór na Krowodrzą albo na Kocimską. Jednostka zamówienia 1 butelka:

1. Milu - 1 butelka
2. ...

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw wrz 29, 2011 7:44 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

milu pisze:
Annazoo pisze:

Dzięki śliczne za info :) Na Allegro rzeczywiście widziałam po 40 zł, dlatego też zapytałam gdzie kupiłaś po 20 :D

Będę zamawiała Biodor za ok 2 tygodnie - niniejszym otwieram listę zgłoszeń. W obrębie Krakowa albo dowiozę albo zapraszam po odbiór na Krowodrzą albo na Kocimską. Jednostka zamówienia 1 butelka:

1. Milu - 1 butelka
2. ...

jej siostra prosiła o rezerwację, proszę, wpisz ją :)

Annazoo

Post » Czw wrz 29, 2011 7:50 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Annazoo pisze:
milu pisze:
Annazoo pisze:

1. Milu - 1 butelka
2. ...

jej siostra prosiła o rezerwację, proszę, wpisz ją :)

Ja proszę 1 butelkę

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw wrz 29, 2011 8:53 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Oki, doczytałam ze zrozumieniem info o zamówieniu - teraz będzie chodziło o 1 zestaw: butelka z koncentratem 500ml (do zrobienia 2l gotowego specyfiku) + butelka z psikaczem do sporządzania roztworu = 40 PLN.

Toszu, czy w związku ze zmianą ceny nadal reflektujesz?

Jej siostro
, wpisuję, bo pamiętam, że chciałaś - do potwierdzenia.

Istnieje możliwość ręcznego rozdzielenia zestawu na połowę po 20 zł - ja np. nie potrzebuję aż 2l na gwałt, kiedyś od Karalucha miałam odśmierdzacz w plastikowej butelce po wodzie mineralnej, teraz też mogę sobie odlać, a resztą się podzielić :) Proszę o info jeśli by ktoś chciał właśnie tak zrobić.

milu pisze:

Będę zamawiała Biodor za ok 2 tygodnie - niniejszym otwieram listę zgłoszeń. W obrębie Krakowa albo dowiozę albo zapraszam po odbiór na Krowodrzą albo na Kocimską. Jednostka zamówienia 1 zestaw za 40 zł:

1. Milu - 1 zestaw
2. Tosza - 1 zestaw?
3. Jej siostra - 1 zestaw - do potwierdzenia

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw wrz 29, 2011 10:40 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

zwłaszcza że podobno psikacz jest strasznie hojny, więc bardziej się opłaca psikać jakimś innym żeby aż tyle tego biodoru nie leciało (poszukajcie wątku o bioodsmradzaczach, wystarczy wpisać 'biodor' w wyszukiwarkę)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw wrz 29, 2011 11:06 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Kocuria pisze:zwłaszcza że podobno psikacz jest strasznie hojny, więc bardziej się opłaca psikać jakimś innym żeby aż tyle tego biodoru nie leciało (poszukajcie wątku o bioodsmradzaczach, wystarczy wpisać 'biodor' w wyszukiwarkę)

Musi być hojny, bo płyn jest tylko nośnikiem dla bakterii, które muszą wniknąć w głąb (u mnie materac).
Napisze jak użyję, czy skutecznie działa :)

Annazoo

Post » Czw wrz 29, 2011 11:38 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Annazoo pisze:Czy są darmowe kastracje jeszcze? Potrzebuję Jimiego pilnie. Z wyjątkiem dr Szpeyera.
Jeśli nie ma, to proszę o termin do Dudy na afn. Jakieś popołudnie + transport, baaardzo proszę.

Przyłączam się do pytania, miałabym jedną dziką do wysterylizowania i Deltę.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw wrz 29, 2011 15:21 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

queen_ink pisze:Jeżeli kotowóz nie będzie na chodzie, będę potrzebowała pomocy transportowej w piątek od popołudnia (do ustalenia), bo chcę złapać resztę rodzinki Mamerta. To są 2 koty (o ile się złapią, ale zakładam, że tak). Trzeba je zawieźć z Prokocimia do dr Dudy i potem na kociarnię. Czy komuś się nudzi;) i może mi pomóc?

To ja się też przypomnę z prośbą.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw wrz 29, 2011 16:25 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

milu biorę jeden zestaw na pół z vanją - podzielimy się po odbiorze
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw wrz 29, 2011 18:11 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Annazoo, ja sobie go zamówię na własną rękę. bo właśnie doczytałam o butelkach. :)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Czw wrz 29, 2011 18:32 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

noemik pisze:Annazoo, ja sobie go zamówię na własną rękę. bo właśnie doczytałam o butelkach. :)

Fajnie, to ten jest anny09 :)

Annazoo

Post » Czw wrz 29, 2011 18:50 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem :oops: . Jak jest mozliwość zostanie przy cenie 20 zl przy jednoczesnym zmniejszeniu ilosci, to bardzo prosze.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw wrz 29, 2011 19:00 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Rozmruczałam dzisiaj Mamerta :D Po kwadransie głaskania przestał kulić uszy i mruczał jak traktor. Jednak kiedy wróciłam do niego po sprzątaniu cat-roomu, znowu syczał :( Mamert ma straszne rozwolnienie, wymieniłam mu cały żwirek w kuwecie i dostał tylko suchy intestinal. I niech tak będzie, dopóki mu się nie polepszy.
Kufel lepiej, ale nie idealnie, jeszcze zostaje w klatce.

Co z dziczkami z kwarantanny, kiedy do wypuszczenia? Raczej nie chcą się oswajać i dobrze.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]