Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 28, 2011 22:43 Potrzebna pomoc: Katowice, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Witam :!: Poszukuję osoby z w/w okolic która podjęłaby się złapania i wysterylizowania kotki z miejscowości Tuliszów - przed Siewierzem. Odległość od Czeladzi, Sosnowca mniej więcej 20 - 23 km.
Od 3 prawie lat mieszkam w Poznaniu, a sporadycznie jestem w Sosnowcu u rodziców stąd moja prośba na forum. Rodzice maja domek w Tuliszowie, na tych wakacjach znalazłam na posesji malutką 5 tyg kotkę, chudzinkę z posklejanymi oczkami - zaawansowany kk.
Chodzi mi o sterylizacje matki mojej kotki. Kotka ma właściciela, to któryś z sąsiadów - ale na dożywianie przychodzi do sąsiadki moich rodziców, u tejże Pani kotka przebywała z dzieckiem, więcej kotków z miotu nie było. Pani ta to starsza osoba, schorowana, dożywiająca koty kosztem własnych lekarstw powiedziała mi, że gdyby ten Pan (właściciel) wiedział o tej małej kotce to by jej nie było... Może ten los spotkał rodzeństwo i wcześniejsze mioty, nie wiem, może tez matka jest nosicielką herpesa, w kazdym razie uważam, że najlepszym wyjściem byłoby ją wysterylizowac. Mało tego moja kotka ma prawdopodobnie genetyczną wadę oczka, jest pozarastane błonką i mniejsze od drugiego - będzie korygowane wkrótce operacyjnie.

Jeżeli znalazłby sie ktoś chętny do pomocy to dołoże się do sterylki, paliwa aby dojechać, w miare moich mozliwości, sama całości pokryć nie moge, gdyż mnie na to nie stac. Może znalazłby sie talon na sterylkę, w kazdym razie podstawa to znależć kogoś kto by się tą sprawą zajął. Zdjęcia kotki mam, wiem gdzie się dozywia, jeśliby sprawa ruszyła to musiałabym skontaktować sie z tą Pania coby porozmawiała z właścicielem, ponoć kotek własny ( ma 1) tej pani to kastrat, więc jest w temacie, właściciel hmm ciężko wyczuć jak się ustosunkuje do tematu.

Na początek - czy ktoś jest w stanie pomóc?
Ostatnio edytowano Sob paź 01, 2011 13:14 przez Amanli, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Śro wrz 28, 2011 22:49 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Mogłabym pomóc chociaż troszkę ale tylko finansowo bo z Gdańska za daleko :?
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Śro wrz 28, 2011 22:56 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Zobaczymy czy ktoś się z okolic znajdzie, jesli nie to może bedę szukałą pomocy w tozie. Ostatni miot urodziła w lipcu, cholerka wie czy coś sie nie szykuje nowego :|

Zdjęcie kotki z moją kicia - jej córeczką, którą się nie opiekowała, pewnie dlatego, że była chora....

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Amanli

Post » Czw wrz 29, 2011 6:14 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

zaznaczam i podnoszę :)

jak już wiesz, chwilowo w Czeladzi nie bywam, ale finansowo też się chętnie dorzucę jak będzie trzeba :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 29, 2011 8:30 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

XAgaX pisze:zaznaczam i podnoszę :)

jak już wiesz, chwilowo w Czeladzi nie bywam, ale finansowo też się chętnie dorzucę jak będzie trzeba :)

Chwilowo w Czeladzi nie bywasz, ale może znasz kogoś z tamtych stron, kto mógłby się podjąć tego.
Trzeba też pamiętać, że kotka przez kilka dni po zabiegu musi być w czystym, suchym i ciepłym miejscu. Nie można jej zostawić na dworze bez opieki.
Jeśli będzie trzeba, to ja też dołożę się do sterylki.
Pokaż mi swoje zwierzątko, a powiem Ci jaki jesteś.

elsia

Od: Pon wrz 10, 2007 10:25

Post » Czw wrz 29, 2011 8:58 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

to raczej musi byc osoba zmotoryzowana
jedynie co udało mi sie wymyslic to przejrzec mape pomocy dogomaniakow
jest tam jedna osoba z Siewierza wpisana
moze bedzie mogla pomoc lub zna kogos
mam z dogo numer i maila moge podac ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw wrz 29, 2011 9:28 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

elsia pisze:
XAgaX pisze:zaznaczam i podnoszę :)

Chwilowo w Czeladzi nie bywasz, ale może znasz kogoś z tamtych stron, kto mógłby się podjąć tego.

niestety nie - jedyną osobę Amanli już powiadomiła. Rodzice mojego TŻ niestety się NIE podejmą. Ja jestem z Warszawy i mieszkam w Warszawie- tak dla informacji.

nie wiem, czy malawaszka nie jest przypadkiem z Siewierza...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 29, 2011 10:33 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Dziękuję wszystkim za propozycję pomocy :) Teraz już "tylko" wystarczy kogoś znależć. Mam tam ciocię na miejscu - w Tuliszowie, ale jest na emeryturze, ma problemy z chodzeniem, a moi rodzice coprawda tam bywają (rzadko), ale również nie mogę w tej kwestii na nich liczyć, to, że zabrałam z tamtąd malutką kosztowało mnie cały dzień negocjacji, żeby zabrać małą ze sobąi na 5 dni do Sosnowca, skąd jechaliśmy do Poznania. Następne negocjacje z męzem żeby została trwały 3 tygodnie, aż się zgodził :) Nie jest lekko, dlatego napisałam tutaj, dlatego też nie bardzo mogę pomagać innym kotom biorąc je na tymczas, ale jakby była łapanka w Poznaniu, lub inna akcja, gdzie moge pomóc, to się zgłaszam na ochotnika.
Obrazek

Amanli

Post » Czw wrz 29, 2011 10:40 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Amanli pisze:Dziękuję wszystkim za propozycję pomocy :) Teraz już "tylko" wystarczy kogoś znależć. Mam tam ciocię na miejscu - w Tuliszowie, ale jest na emeryturze, ma problemy z chodzeniem...

A czy kotka mogłaby pomieszkać u cioci ze 3 dni po sterylce ? Ktoś musi mieć na nią oko, żeby w razie potrzeby kotkę zawieźć do weta, a na tego chłopa liczyć nie można. Na dobrą sprawę on nawet nie będzie o niczym wiedział :)

elsia

Post » Czw wrz 29, 2011 10:46 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Mogę zadzwonić do cioci i się zapytać, chociaż nie wiem co ona by na to powiedziała, ani jej mąż (trochę się boję, że odmówi, ale spróbuję )... Odnośnie właściciela to być może jego opieka polega tylko na tym, że kotka czasem spi w obejsciu..hmm.
Obrazek

Amanli

Post » Czw wrz 29, 2011 10:50 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Amanli pisze:Mogę zadzwonić do cioci i się zapytać, chociaż nie wiem co ona by na to powiedziała, ani jej mąż (trochę się boję, że odmówi, ale spróbuję )...

Wstrzymaj się może dopóki nie znajdziemy kogoś, kto podejmie się złapać kotkę i zawieźć ja na sterylizację.

Amanli pisze:... Odnośnie właściciela to być może jego opieka polega tylko na tym, że kotka czasem spi w obejsciu..hmm.

Też tak myślę :evil:

elsia

Post » Czw wrz 29, 2011 11:02 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Ok, na razie czekamy, chodź dzwoniłam do mamy i jak będzie czas to porozmawia z ciocią i ta Panią, wtedy zobaczymy na czym stoimy. Tymczasem mykam do szkoły chodź już jestem spóźniona :oops:
Obrazek

Amanli

Post » Czw wrz 29, 2011 11:37 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Amanli pisze:...Tymczasem mykam do szkoły chodź już jestem spóźniona :oops:

Ty uczysz, czy się uczysz ?

elsia

Post » Czw wrz 29, 2011 15:57 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Uczę sie i to na kierunku dziennym, na stare lata mi się zachciało :) W szkole medycznej w Poznaniu - protetyka dentystyczna ^^
Obrazek

Amanli

Post » Czw wrz 29, 2011 20:35 Re: Potrzebna pomoc: Siewierz, Sosnowiec, Czeladź, okolice!!!

Amanli pisze:Uczę sie i to na kierunku dziennym, na stare lata mi się zachciało :) W szkole medycznej w Poznaniu - protetyka dentystyczna ^^

Na naukę nigdy nie jest za późno :)
Lepiej późno, niż wcale.
Człowiek uczy się całe życie i niemądry umiera.
itp, idt
A tak poważnie, to gratuluję odwagi i wytrwałości

elsia

[następna]