Ja już nie mogę!Kolejna wyrzucona kotka...Agatka ma już DS:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon wrz 26, 2011 20:58 Ja już nie mogę!Kolejna wyrzucona kotka...Agatka ma już DS:)

Kotka błąkała się po osiedlu podobno od dwóch tygodni. Spała we wnęce okienka piwnicznego (zamkniętego), podchodziła do ludzi i prosiła o pomoc. Na szczęście noce były jeszcze w miarę ciepłe, ale kotka ufna, a psychopatów i różnych nocnych meneli nie brakuje, blisko ulica. Do tego kotka nie wysterylizowana i wolność, to wiadomo co ją czeka.
Nikt nie wiedział, skąd kotka się wzięła. Dzieci wynosiły jedzenie, ale rodzice chyba nie zdali egzaminu z dorosłości. Podobno jakaś dziewczynka wzięła kotkę do domu, ale mama kazała odnieść przybłędę w miejsce skąd wzięła, bo przecież mają... swojego kota i może się czymś zarazić.

Teraz kotka jest u mnie. Jest ewidentnie domowa, czyściutka, pięknie korzysta z kuwety.

Ja nie mogę teraz za nic brać tymczasa, bo mam chorą Alusię, swoją kotkę i ona ostatnio bardzo źle znosi nowe koty w domu, wygryza sobie futerko do krwi :cry: Do tego mały tymczasik Toluś, świetny kociak, ale za grosz nie ma szczęścia w adopcji, zasiedział się u mnie już 3 miesiące. To właśnie jego izolowałam, kiedy wychodziłam do pracy, bo strasznie nękał Alusię. Toluś jest młodym kociakiem i bez przerwy zaczepia wszystkie stare koty do zabawy. Alusia przy nim nawet nie może przejść, bo zaraz skacze na nią, łapie za ogon, a Alusia potrzebuje teraz przede wszystkim spokoju.

Ale co miałam zrobić? Ja nie umiem prosić kogoś o DT, zresztą u nas graniczy to z cudem (tak samo jak ciężko na podkarpaciu jest o dobry dom dla kota, w sprawie Tolusia odzywają się takie domy, co to szukają kota do stodoły :evil: mimo iż w każdym ogłoszeniu piszę, że szukam mu domu niewychodzącego).

A kiedy na mojej drodze stanie jakaś kocia bieda, to już zasnąć spokojnie nie mogę. Dlatego Agatka (bo tak dostała na imię kotka) znalazła się u mnie. Jest już bezpieczna, nic złego jej nie grozi, ale bardzo, bardzo pilnie szukam jej domu!!!

Kotka jest już odrobaczona, na środę mam umówioną sterylizację. Dzisiaj zrobiłam jej testy na FIV i FeLV (bo bardzo się boję o swoje koty!) i oba są ujemne. Ufff...

Bardzo proszę o dom dla Agatki!!!
Jest młoda, ma ok. roku, smukłą figurę kota egipskiego i piękne bursztynowe oczy. Uwielbia człowieka.
Oto Agatka :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kotka przebywa w Rzeszowie. Proszę, niech się ktoś w niej zakocha!!!
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2011 21:14 przez zuzia96, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon wrz 26, 2011 21:29 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Czy nie wydaje Ci się Zuziu że pannica jest Alusiopodobna ? 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon wrz 26, 2011 21:32 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

bubor pisze:Czy nie wydaje Ci się Zuziu że pannica jest Alusiopodobna ? 8) :wink:

Tak, jest :P tylko żabocik ma ciut mniejszy :D (jeszcze się nie widziały)
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon wrz 26, 2011 21:33 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

zuzia96 pisze:
bubor pisze:Czy nie wydaje Ci się Zuziu że pannica jest Alusiopodobna ? 8) :wink:

Tak, jest :P tylko żabocik ma ciut mniejszy :D (jeszcze się nie widziały)

:P :wink:

bubor

Post » Śro wrz 28, 2011 12:24 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Ale ruch na Agatkowym wątku :roll: :roll: a ja znowu nie miałam internetu :x A teraz mam nowy komputer, inny system operacyjny i nie bardzo jeszcze umiem się poruszać :oops:

Agatka dzisiaj miała sterylkę, właśnie dochodzi do siebie :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro wrz 28, 2011 13:19 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Przepiękna panna :1luvu:
za najlepszy domek kciuki potrzymam :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro wrz 28, 2011 13:43 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Piękna, bardzo piękna kotka.
Mam nadzieję, że nie zabawi na dt długo.
Ogłoszenia zrób! :)

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro wrz 28, 2011 16:16 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

zuzia96 pisze:
Agatka dzisiaj miała sterylkę, właśnie dochodzi do siebie :wink:

Wracaj do zdrowia koteczko :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Śro wrz 28, 2011 20:04 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Agatka bardzo ładnie dochodzi do siebie po sterylce. Już zjadła troszkę saszetki Intestinala, teraz śpi w koszyczku.

A jutro będzie jeszcze lepiej :ok: i każdy dzień będzie przynosił poprawę :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro wrz 28, 2011 20:06 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Trzymam kciuki :ok: za domek :ok:

madzia89

Od: Pt mar 04, 2011 11:23

Post » Czw wrz 29, 2011 6:56 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Się melduję :) Jak się Agatka czuje dzisiaj?

anna_s

Od: Sob kwi 25, 2009 8:29

Post » Czw wrz 29, 2011 7:33 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

anna_s pisze:Się melduję :) Jak się Agatka czuje dzisiaj?

Dołączam się do pytania?;)

madzia89

Od: Pt mar 04, 2011 11:23

Post » Czw wrz 29, 2011 8:39 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Agatka dzisiaj czuje się już bardzo dobrze, widać że to silna kotka. Zjadła całą saszetkę na śniadanie, pobawiła się, pomiziała a teraz leży na parapecie i wygrzewa się w słoneczku :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw wrz 29, 2011 21:16 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Agatka już śmiga :D i bez przerwy domaga się pieszczot :D Jak dochodzi z pokoju miaukolenie, to znaczy że należy tam iść i pomiziać. Jutro muszę ją zważyć, bo jest strasznie chuda, ale sterylkę zniosła bardzo dobrze.

Toluś jest bardzo towarzyski i chadza do Agatki co chwilę, żeby jej sie nie nudziło :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw wrz 29, 2011 21:18 Re: Ja już nie mogę!!Kolejna domowa wyrzucona kotka...pilnie DS!

Same dobre wieści 8) , żeby tylko teraz znalazł się jakiś sympatyczny dom dla pannicy :ok: :wink:

bubor

[następna]