Jak sypia gruby kot-TygRyszard, Czarne Zuo i Gustowny Pies

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 28, 2011 4:57 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Urwiniu, spałaś choć trochę? Bo jak takie małe krzyczy w łazience... zbyt dobrze wiem, jak jest :(
Martwię się.
TygRyniu, też się martwię, on przecież nie może u Was siedzieć, gdzie Duża Cię zamknie, jak będzie wychodzić z Blondynem, żebyś nie uciekł :?
No i w ogóle :( :( :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro wrz 28, 2011 7:26 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

O rany, urwiniu! To się porobiło 8O
Masz dobre serce :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro wrz 28, 2011 7:36 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

ciężka sprawa :|
będą fotki maluszka?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro wrz 28, 2011 8:53 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Będą fotki małej wieczorem, jak wrócę z pracy. Jest ciężko do pierwszej w nocy zajmowałam się Szpilką. Jest sliczna ale jeszcze mocno nieporadna. Od rana też z małą, nie zdążyłam psa wyprowadzić, ani bolka zmusi do jedzenia :( Tak stanowczo nie może być. Mała próbuje ciągle ssać. Na mleko dla kociąt mnie nie stać, nie teraz, czy można ludzką/niemowlęcą wersję podać? Wczoraj rano jakaś dobra duszka dała małej puszeczkę i skończyło się to rozwolnieniem :( Dziś rano qpa była już dużo lepsza, bez robaków. W łazience pchli trup ściele się gęsto. Na takim małym ciałku (65g) tyle tego pasożyta, brrrr. Mała jest bardzo żywiołowa, bawi się, wrzeszczy, biega, je, pije wodę i sioosia :) Cudownie wieczorem mruczała, jak w końcu wpadłam na pomysł, żeby termofor jej dać. Tak mrucząc na termoforku, przytulona do wyświnionej psiej maskotki zasnęła. Najchętniej wtulałaby się w psa, ale to zbyt niebezpieczne przy jego rozmiarach. Będę dziś dzwonic do TOZu z prośba o pomoc, może cos pomogą. Takie maleństwo nie zaszczepione w takim domu, to strach. powinnam wywieszkę na drzwiach mieć BIOHAZARD :(
Wypłakałam się i wracam do pracy :(
Czołem pracy rodacy.
Duża
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Śro wrz 28, 2011 9:00 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Podaj mi nr konta to prześlę na mleko dla malutkiej :ok:
Nie można podawać ludzkiego :!:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro wrz 28, 2011 9:00 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Jedno co mogę napisać- trzymaj się :piwa:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Śro wrz 28, 2011 9:03 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Broszka pisze:Podaj mi nr konta to prześlę na mleko dla malutkiej :ok:
Nie można podawać ludzkiego :!:

Nie podałam niczego takiego, kupiłam Royal Canin Babycat i moczę z wodą-je. Dlatego pytam obeznanych, zawsze trafiały do mnie koty starsze więc i żywienie ich mam opanowane, przy takiej małej nie wiem co i jak. Dzięki za informacje.
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
Obrazek

urwiniu

Post » Śro wrz 28, 2011 9:32 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Urwiniu...
Trzymaj się dzielnie. Nie wiem jak Ci pomóc... jak będzie brakowało na mleko czy inne lekarstwa to daj znać jakiego grosza przeleję. I podrzucać wątek o DT dla małej też będę.
Dużo ciepła wirtualnie Ci przesyłam.
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Śro wrz 28, 2011 10:40 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Trzymaj się :ok: :ok: :ok:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Śro wrz 28, 2011 11:48 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Urwiniu, też w pracy, więc tylko szybko - wieczorem napiszę, co potrzeba dzieciakowi, bo sama nie wiem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro wrz 28, 2011 14:20 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Urwiniu, już wiem:
jeść powinno mleko tylko kocie. Jeśli będzie chciało, bardzo mocno rozmoczony wodą babycat Royal Canin, możesz kupić na próbę parę dkg. Brzuszka już nie trzeba masować. Kitten od drugiego miesiąca.
:( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro wrz 28, 2011 17:26 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Urwiniu! :1luvu: Jesteś niesamowita! Po wypłacie też Cię jakoś finansowo wesprę, niestety, domkowo nie mogę. Co za kiszka...
Świat należy do kotów. One tylko udają, że to my mamy nad nimi władzę...
Vipku...

Obrazek

Lublu

Od: Pon gru 26, 2005 1:09

Post » Śro wrz 28, 2011 17:34 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Kupiłam wczoraj RC Babycat i je rozmoczony wodą chrupie nawet suchą wersję, ale jak usiadę próbuje szukać mleka. Jak juz pisałm ktoś nakarmił ja jakaś puszką i było rozwolnienie ale jak juz jest suche to popołudniowa qpka ładna :wink: kształtna i zwarta. Mała chyba chłonie z mieszkania opary TygRyszardowego temperamentu, bawi się ciągle, jak jej przerwać zabawę to pomrukuje i wrzeszczy ze złością i zabiera się do ataku na moje członki. Pchły wybite :) Ładuję zdjęcia, zaraz wrzucę
Obrazek

urwiniu

Post » Śro wrz 28, 2011 17:39 Re: Jak sypia gruby kot- Duża upadła na głowę! DT potrzebny!

Lublu pisze:Urwiniu! :1luvu: Jesteś niesamowita! Po wypłacie też Cię jakoś finansowo wesprę, niestety, domkowo nie mogę. Co za kiszka...

Eh Lublu przyznam się, że zabrałam Szpilkę z piwnicy bo nie będę czekać aż nażre się trutki albo szczur się nią zajmie, ale to ryzykowna pomoc. Przy takim chorym zwierzyńcu takie maleństwo:( No chciałabym aby ktoś bardziej kompetentny się nią zajął, robię co mogę ale padam na ryło :( O wiele bardziej nadaję się do przygarniania dorosłych a najlepiej starszych już kotów. Po moim Urwiniu wiem już dużo o wieku starczym u kota i wszelkich przypadłościach od zakłaczenia przez chore serce po niewydolne nerki :( W TOZie bronia się przed przyjęciem małej ale nie poddaje się, szukam lepszego, bardziej kompetentnego i dysponującego czasem domu :(
Okropnie to brzmi, wiem.
Obrazek

urwiniu

[poprzednia][następna]