Anda pisze:Zawsze mnie zastanawia, ile domów forumowych spełniłoby wymagania forumowiczów.![]()
Wydaje mi się, ze nawet jak wybierzesz bardzo bogaty dom z wyposażeniem z górnych półek, to nie możesz być pewna, ze to dobry dom. Jeżeli ludzie o których piszesz sa ok to nawet jak kociaki nie będą miały luksusów, będzie im dobrze z ludźmi, którzy ich kochają.
A zabezpieczenia okien? Może zrobią to w najbliższym czasie. Wystarczy ich przekonac, że tak jest bezpieczniej.
Żeby znowu nie było... pytasz, więc odpowiadam.
Dzięki, że odpowiadasz! i wcale tego źle nie odbieram

Natomiast mam wrażenie, że kompletnie nie zrozumiałaś, skąd się biorą moje wahania... Nigdy podstawowym kryterium doboru domów nie była dla mnie ich kondycja finansowa, a już tym bardziej nie zależy mi na "bardzo bogatych domach" czy "luksusach" jak piszesz. I standard wyposażenia domu nie ma tu nic do rzeczy - bo nie upieram się przy wypasionym transporterze, gigantycznym drapaku czy najdroższej karmie.
Osiatkowanie okien to kwestia bezpieczeństwa - a więc życia i zdrowia kotów. I dla mnie rzeczywiście jedno z kluczowych kryteriów w doborze domu. Tak jak pisałam mam świadomość faktu, że czasami nie da się tego zrobić kompleksowo - ale przynajmniej jedno okno "do wietrzenia" na początek nie wydaje mi się być wymogiem trudnym do spełnienia.
Wzmocnioną moskitierę w tym przypadku zaproponowałam jako po pierwsze szybkie rozwiązanie, po drugie - absolutnie nie ingerujące w ramę okienną (to miało być okno w mieszkaniu wynajmowanym, więc siatkowanie okna może być problematyczne dla właściciela).
A dom - który nawiasem mówiąc twierdzi, że doskonale pojmuje konieczność zabezpieczenia okien, więc kwestia przekonywania jak widzisz załatwiona - odpisuje, że tego nie zrobi, bo go na to nie stać...

Anda pisze:A zabezpieczenia okien? Może zrobią to w najbliższym czasie.
"Może..." to dla mnie jednak stanowczo zbyt mało...