Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 21:35 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

AAAA grzanko.ch oprócz kotów które widać na zdjęciach to u mnie w domu jest jeszcze Koko i Chanele, to są 2 kociaki które są kotami mojej mamy :)

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pt wrz 23, 2011 21:39 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Aha! A już myślałam, że jakiś nowy fundacyjny kociak! :)
Słodki jest. Byłby z niego dobry deser, gdyby się ugotował ;)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pt wrz 23, 2011 22:16 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

a to jest siostra Koko, czyli Chanele:
Obrazek

Ziółko

Post » Nie wrz 25, 2011 14:02 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Ziółko pisze:AAAA grzanko.ch oprócz kotów które widać na zdjęciach to u mnie w domu jest jeszcze Koko i Chanele, to są 2 kociaki które są kotami mojej mamy :)

Śliczne są. :)
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Wto wrz 27, 2011 7:45 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Maleńka kicia o pięknym białym futerku nazywa się Lama. Niestety bidulka jest bardzo schorowana, a była też mocno niedożywiona. Apetyt już odsyskała, a Ania robi teraz wszystko, żeby odzyskała zdrowie i siły.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto wrz 27, 2011 8:28 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Świetne imię :) Trzymam kciuki za małą Lamę!

grzanka.ch

Post » Wto wrz 27, 2011 17:25 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Lama jest słodka i kochana, ale to dziewiąty kot, na dodatek chory :(.
Jej stan jest kiepski, mała to skóra i kości :( I wielki wzdęty brzuszek. Na dodatek nie może - z powodu zatkanego nosa - pić normalnie, więc trzeba ją poić strzykawką.

Jeszcze na dodatek w poniedziałek zaczynam zajęcia na uczelni.
Nie wiem, jak sobie z tym wszystkim poradzę... pieniędzy nie przybywa, za to kotów jak najbardziej :crying:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Wto wrz 27, 2011 17:42 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

a to specjalnie dla Majorki :)

Tu grzeczny kot...
Obrazek

...a tu:
"Co się gapisz??"

Obrazek

starchurka

Post » Wto wrz 27, 2011 20:26 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Loa jest bardzo grzeczna, dała się wygłaskać Jarkowi. 8O Ja nie ryzykowałam, za to udało mi się miźnąć Formankę. :D
Motyla noga, wzięlibyśmy Lamę, ale boimy się jak ruda wariatka na nią zareaguje, tym bardziej, że ostatnio znowu kicha (ki diabeł??).
Już obsmarowałam Snake'a w mailu do mecenasa.
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Wto wrz 27, 2011 21:29 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

starchurka pisze:Lama jest słodka i kochana, ale to dziewiąty kot, na dodatek chory :(.
Jej stan jest kiepski, mała to skóra i kości :( I wielki wzdęty brzuszek. Na dodatek nie może - z powodu zatkanego nosa - pić normalnie, więc trzeba ją poić strzykawką.

Jeszcze na dodatek w poniedziałek zaczynam zajęcia na uczelni.
Nie wiem, jak sobie z tym wszystkim poradzę... pieniędzy nie przybywa, za to kotów jak najbardziej :crying:

Aniu, moi znajomi zdecydowali, że chcieliby zostać domem tymczasowym. Może zgodziłabyś się dać im na tymczas któregoś z kociaków? Może to by chociaż trochę pomogło?

grzanka.ch

Post » Śro wrz 28, 2011 8:01 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Super! To może wezmą do siebie jednego z kokotowskich bidulków, które jeszcze zostały w pierwotnej lokalizacji?... one tam bardzo potrzebują normalnego domu, odrobinę troski...
Te kociaki nie są zdrowe, muszą się na to przygotować...

Idzie zima... punktem honoru jest dla mnie przeżycie kociąt, które tam zostały. Nie poradzę sobie z wzięciem wszystkich do domu. Nawet dom, który nie spełnia wszystkich moich oczekiwań będzie lepszy - w tym momencie mogą liczyć tylko na obojętność opiekunki :(.

starchurka

Post » Śro wrz 28, 2011 8:04 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

foczka.skoczka pisze:Loa jest bardzo grzeczna, dała się wygłaskać Jarkowi. 8O Ja nie ryzykowałam, za to udało mi się miźnąć Formankę. :D

8O cudotwórcy!!!

Motyla noga, wzięlibyśmy Lamę, ale boimy się jak ruda wariatka na nią zareaguje, tym bardziej, że ostatnio znowu kicha (ki diabeł??).

Uważajcie na Rudą lepiej. Nie ma co stawać na głowie, bo zaraz ktoś będzie oczekiwał próbowania z rzęsami. ;)

Już obsmarowałam Snake'a w mailu do mecenasa.

Bosko :D Pan Jarek będzie na pewno szczęśliwy :) Bo wiecie, Mecenas Snake'a jest prawdziwym gawędziarzem :D

starchurka

Post » Śro wrz 28, 2011 8:06 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

starchurka pisze:Super! To może wezmą do siebie jednego z kokotowskich bidulków, które jeszcze zostały w pierwotnej lokalizacji?... one tam bardzo potrzebują normalnego domu, odrobinę troski...
Te kociaki nie są zdrowe, muszą się na to przygotować...

Idzie zima... punktem honoru jest dla mnie przeżycie kociąt, które tam zostały. Nie poradzę sobie z wzięciem wszystkich do domu. Nawet dom, który nie spełnia wszystkich moich oczekiwań będzie lepszy - w tym momencie mogą liczyć tylko na obojętność opiekunki :(.

Myślę, że mogliby wziąć jakąś kokotowską biedę, tylko trzeba wziąć pod uwagę, że oni pracują i taki kocio będzie musiał zostać sam na ok. 8 godzin dziennie. No i trzeba wziąć pod uwagę, że oni są początkujący ;) Więc nie może wymagać jakiejś bardzo specjalnej troski. Dltego myślałam, że może by wzięli od Ciebie któregoś z podrostków. Ale to wszystko jest do ustalenia. W każdym razie są bardzo chętni, żeby pomóc :D

grzanka.ch

Post » Czw wrz 29, 2011 9:21 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Długo nie ujawniałam się z kociakami, bo ich sytuacja nie była jasna. Wczoraj jednak ostatecznie zapadła decyzja, że kociaki będą pod opieką Fundacji, więc się ujawniam.
Były 3, są 2. Potrzebują oczywiście mecenasów.
Zapraszam na ich wątek i do zakochiwania się ;): viewtopic.php?f=13&t=133397

grzanka.ch

Post » Czw wrz 29, 2011 10:49 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Bazarek na sterylizacje kotów:
viewtopic.php?f=20&t=133760

Ziółko

[poprzednia][następna]