Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 9:53 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Postaram się zrobić chłopakom ogłoszenia na Allegro, w sobotę zrobiłam im zdjęcia.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon wrz 26, 2011 10:04 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Ja też mam bardzo ładne zdjęcia chłopaków, podeśle w wolnej chwili

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pon wrz 26, 2011 18:50 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

moorland pisze:Ja też mam bardzo ładne zdjęcia chłopaków, podeśle w wolnej chwili

Poproszę, zwłaszcza Pik-Poka by mi się przydały.

Jarka

Post » Pon wrz 26, 2011 19:41 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Oto teksty ogłoszeń Koli i Pik-Poka, ściągnęłam z ogłoszeń kasi_5000. Zastanawiam się czy w ogóle wspominać o tym dworcu, czy to nie odstraszy potencjalnych opiekunów.Jak myślicie? Będę wdzięczna za wszystkie uwagi.

Kolargol (w skrócie Kola) szuka domu!
Kola to prawdziwy koci przystojniak, który w dzieciństwie mieszkał na poznańskim dworcu PKP, jednak odłowiony do kastracji za nic nie chciał wrócić na wolność, po prostu odmówił wyjścia z klatki. Jest spokojnym, statecznym kotem, chociaż nie stroni od zabaw. Lubi towarzystwo tak ludzi, jak i innych kotów. Uwielbia głaskanie, odwraca się wtedy na grzbiet, wypina brzuszek i mruczy z zadowolenia.
Kola chętnie zamieszka z innym kotem – świetnie się dogaduje ze swoim obecnym kocim kolegą Pik-Pokiem, jednak przede wszystkim potrzebny mu spokojny dom i domownicy, którzy będą mogli poświęcić trochę czasu na głaskanie i zabawę. Tylko spojrzyj mu w oczy...

Rasa: kot europejski
Miejsce: Poznań
Umaszczenie: czarno-białe
Tryb życia: domowy niewychodzący
Zdrowie: zdrowy
Kastracja: tak
Szczepienia: tak

kontakt w sprawie adopcji:
.......
Aukcja ma na celu znalezienie domu, nie sprzedaż kota
* zastrzegamy sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna;
* konieczna wizyta przedadopcyjna;
* spisujemy umowę adopcyjną.

Mały „pingwin” Pik-Pok szuka domu!
Pik-Pok to uroczy koci „pingwinek” (czarny z białym krawatem i skarpetkami), który dzieciństwo spędził na poznańskim dworcu PKP. Po kastracji nie chciał już wrócić na wolność, odmówił wyjścia z transportera. Pik-Pok jest bardzo towarzyskim i wesołym kotem, uwielbia zabawy z innymi kotami i jest spragniony kontaktu z człowiekiem. Kocha pieszczoty, za które dziękuje głośnym mruczeniem.
Pik-Pok chętnie zamieszka z innym kotem - świetnie dogaduje się ze swoim obecnym kocim kolegą Kolargolem, jednak przede wszystkim potrzebuje spokojnego domu i człowieka, który znajdzie trochę czasu na zabawę i głaskanie. Może to Ty nim jesteś?

Rasa: kot europejski
Miejsce: Poznań
Umaszczenie: „pingwinek”, czarny z białym pyszczkiem, krawatem i skarpetkami
Tryb życia: domowy niewychodzący
Zdrowie: zdrowy
Kastracja: tak
Szczepienia: tak

kontakt w sprawie adopcji:
.......

Aukcja ma na celu znalezienie domu, nie sprzedaż kota
* zastrzegamy sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna;
* konieczna wizyta przedadopcyjna;
* spisujemy umowę adopcyjną

Jarka

Post » Pon wrz 26, 2011 23:08 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

W piwniczce 4 nowe koty 8O Jeden z PKS i trzy kociaki z os. Śmiałego.

Prosimy o wsparcie na weterynarzy i wyżywienie tej hałastry :kotek:

moorland

Post » Pon wrz 26, 2011 23:19 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Asiu, ogłoszenia bardzo dobre.
Ja bym zostawiła PKP, ale to już pozostawiam Twojej ocenie.

Tak jak napisała moorland: mamy 4 nowe koty w piwiczce.
Dzisiaj merka_85 zabrała kocurka z PKS - kot z tego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=132729

A ja razem z Anią i Moniką (dziewczyny, kóre adoptowały od nas Veto) złapałyśmy trojkę kociąt z os. Śmiałego.
Te kocięta próbowałyśmy już łapać chyba w lipcu, ale wtedy się nie udało, bo były z kotką i ukrywały się pod jakąś altaną. A później miałyśmy ciężką sytuację w piwniczce.
Teraz już dłużej nie mogłyśmy odkładać tej łapanki, bo w lipcu było ich czworo, teraz pokazała się tylko trójka. Tego czwartego już chyba nie ma :(
To nie jest zbyt bezpieczne miejsce dla małych kotów.
Chociażby dlatego, że one ukrywają się pod samochodami, albo nawet pod maskami samochodów.
Na osiedlu pozostała jeszcze ich matka, ale ona już chodzi własnymi drogami.
Niestety musimy się wstrzymać teraz z Jej sterylką, bo absolutnie nie mamy już miejsca.
Nie mamy też funduszy, a maluchy i kotka z PKS trzeba zabrać na przegląd do weta, odrobaczyć i odpchlić, kocurka wykastrować, no i zaszczepić je wszystkie :(

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon wrz 26, 2011 23:41 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Zapomniałam dodać, że Kocurek jest bardzo miziasty.
merka_85 nie miała klatki-łapki. Złapała Go do transportera, tzn. sam wszedł, bo nasypała Mu tam chrupki RC.
W piwniczce chciał, żeby Go cały czas głaskać.

A Maluchy też nie są dzikie. Dają się głaskać, tylko jeden mnie troszeczkę osyczał.
Jednego wyciągnęłam z transportera bez żadnych rękawic, nawet nie próbowały drapać.
Są niestety jeszcze trochę przestraszone.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto wrz 27, 2011 1:03 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

alveaenerle pisze:Przelałam 30 zł za bazarek motylkowy - od Itaki, ciągle czekam na wpłatę od Ori.

Ciągle czekam na przesyłkę od alveaenerle.

Ori

Od: Czw sty 13, 2011 23:11

Post » Wto wrz 27, 2011 5:51 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Ori pisze:
alveaenerle pisze:Przelałam 30 zł za bazarek motylkowy - od Itaki, ciągle czekam na wpłatę od Ori.

Ciągle czekam na przesyłkę od alveaenerle.

Wysłałam w piątek, priorytetem, dziś powinna być.
Obrazek Obrazek Obrazek

alveaenerle

Od: Śro lis 10, 2010 19:20

Post » Wto wrz 27, 2011 7:32 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

A ja dostałam motyle .... są śliczne, jedne były dla mamy a drugie na prezent (tak na zapas, jeszcze nie wiem dla kogo) :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto wrz 27, 2011 16:04 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

My chyba nie mamy buraska ale może znacie kogoś kto ma. Jeżeli oczywiście dom będzie ok.

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z317350538

Witam!
szukam młodej kotki(samicy), wiek od 6 do 12 tygodni. Najlepiej gdyby kotka była maści szarej(takiej jak w reklamie karmy whiskas).
Jestem mieszkańcem Poznania więc szukam kota z tej okolicy
Obrazek

itaka

Post » Wto wrz 27, 2011 17:12 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Jedna z kotek z graciarni jest taka ale nie podoba mi sie ze ktoś już szuka 6 tygodniowego :roll:

moorland

Post » Wto wrz 27, 2011 17:36 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

No dlatego pisałam, że trzeba zobaczyć co to za dom.
Obrazek

itaka

Post » Wto wrz 27, 2011 18:35 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Jarka

Post » Wto wrz 27, 2011 20:23 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Uuu, może być ciekawie :strach: kocurek spokojny, ale kotka zamieniła się w zdziczałego żbika :(
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

[poprzednia][następna]