Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Patmol pisze:RC nie polecam
jest droga, a wcale nie jest wspaniała
jest kilka tańszych karm, a całkiem dobrych
ja kupuję TOTW, Orijena (Orijen jest drogi, ale i tak tańszy od RC ,a ma w składzie 75-80 % mięska) Nutra Nuggets
Britt czy Purina to tez karmy niezbyt drogie, a lepsze niż whiskas
przecież Twój kot nie zjada chyba więcej niż dwa kg tej karmy to nie wychodzi więcej niż te 30 -40 zł /miesięcznie
droższe karmy są bardziej wydajne i kot mniej ich je i mniej razy trzeba wymieniać żwirek
no i do tego można dawać mięsko parzone albo przemrożone
poczytaj skład na whiskasie -
Patmol pisze:co to jest baton mięsny?
Patmol pisze:a co ma w składzie?
lepiej chyba samemu kupić podrobów, po 5-7 za kg i zmieszać z ryżem i marchewką
Patmol pisze:no bo podroby, ryz i marchewka nie mogą być całościowym jedzeniem kota
ale jako dodatek do suchej karmy
przecież te batony tez nie mogą być podstawowym jedzeniem kota, to takie coś w typie chipsów -dodatek
moje koty zdecydowanie bojkotują ryz i marchewkę i wyjadają samo mięsko,
no chyba zeryz i marchewka są w misce psa -wtedy zjedzą nawet bez mięska i w wielkim pośpiechu
a jaką karmę Twoi rodzice do tego dają dodatkowo?
Karolek(ona) pisze:mój jak nawali to ja najpierw patrze pod ławe, łóżko czy tam gdzie nie ma bo taki "czad", ale jak szybko wytargam i spuszcze w kibelku to atmosfera sie oczyszcza
Strzelił by sobie jak nikogo nie ma to do powrotu by w miare wywietrzało ale nie - czeka aż pani wróci ztytłana i jej zdetonuje ładunek pod nos
Karolek(ona) pisze:dobra obadałam w tym ABC karmy ale i tak guzik sie dowiedziałam
Może tak w skróci emi powiecie na która karme zwracać uwagę a której podziękować (poza wkiskasem i kite katem bo to juz wiem)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 162 gości