GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU - s.43

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 18, 2011 7:40 Re: GLIWICE-DT Gosi B -2 Bracia,whiskas,rodzinka-tri po sterylce

Wczoraj miałam jeden telefon w sprawie Bazylego, ale niestety warunki nie były odpowiednie - Pani ma kota "przydomowego", a Bazyli miałby być tym "niewychodzącym". Tyle, ze to wariat jest i nie wierzę, że udałoby się go dopilnować. A on am taki charakter,m że jakby raz wyleciał na podwórko to najprawdopodobniej już by go nie złapali.
Bazyli to po prostu grubas do mieszkania, nie do domu.

Za to mała tri robi ogromne postępy - największa rozpacz jest wtedy jak na noc jeszcze trafia do klatki żeby domu nie demolowała. Kicia cudnie mruczy i daje się spokojnie brać na ręce. A jak się bawi - zobaczcie sami:

http://www.youtube.com/watch?v=i3PvNVCV4sw

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Nie wrz 18, 2011 16:33 Re: GLIWICE-DT Gosi B -2 Bracia,whiskas,rodzinka-tri po sterylce

A tak się prezentuje mała tricolorka u nas w domu :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gosia B

Post » Pon wrz 19, 2011 21:01 Re: GLIWICE-DT Gosi B -2 Bracia,whiskas,rodzinka-tri po sterylce

Dobre wieści :) Ostatnia kicia z rodziny whiskasów pojechała wczoraj do swojego domu :) W sobotę mamusia maluchów idzie na sterylkę i w ten sposób zakończymy ich historię :)

Korespondentko - daj znać co z małą Tri :)

Gosia B

Post » Pon wrz 19, 2011 21:44 Re: GLIWICE-DT Gosi B -2 Bracia,whiskas,rodzinka-tri po sterylce

Jejku jaka ona jest śliczna :1luvu:
Kciuki za dobry domek! :ok:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro wrz 21, 2011 15:08 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

Bracia małej Tri opuścili wczoraj mój DT i pojechali do Zabrza do ludzi na dalsze oswajanie. Mam nadzieję, że zrobią postępy i w przyszłości uda się im znaleźć domy...

A ty,czasem na Waryńskiego znów pojawiły się dwa malutkie kociaki :( To prawdopodobnie dzieci ostatniej kotki która ulotniła się na wiosnę i przez to umknęła mojej akcji sterylkowej na tym osiedlu :( Obecnie panie karmicielki mają próbować je łapać...

Gosia B

Post » Śro wrz 21, 2011 15:20 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

:roll:

Na miejsce tych odratowanych zawsze musi się pojawić coś nowego...

sisay

Post » Czw wrz 22, 2011 16:20 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

Bazyli i Baltazar zostali dziś zaszczepieni :) Podobnie jak ich mamusia, która już na 100% zostaje u swej opiekunki :) Podpisałyśmy umowę i kotka oficjalnie ma dom :)

A Bazylemu kroi się domek - jeszcze nie chcę zapeszać, ale być może po weekendzie maluch trafi do siebie :)

Za to Tri jest BOOOOSKAAAA - mruczy, tuli się i jest przekochana. Postaram się niebawem wkleić nowe zdjęcia... (nie mogę mieć 4 kotów, nie mogę mieć 4 kotów, nie mogę...)

Gosia B

Post » Czw wrz 22, 2011 16:24 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

:lol: ja też nie mogę i też sobie tak powtarzam...
Ale w sumie mam i tak osiem, to jaka różnica że któryś zostanie na stałe? :twisted:

sisay

Post » Czw wrz 22, 2011 16:27 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

No w moim przypadku niestety taka, ze każdy który zostanie na stałe zmniejszy automatycznie o 1 ilość miejsca na tymczasy :( A jak sobie pomyślę, ile jest tych potrzebujących to ło matko....

Widziałam dzisiaj jednego maluszka na Waryńskiego - przecudny kociak, na oko 8 tygodni. Srebrnobiały - takie kocham najbardziej. Mieszka w ogromnej połaci chaszczy, leszczyn, starych fundamentów i jeżyn, jest mocno dziki i nie podchodzi w ogóle do człowieka. Nie da się tam wejść, nie ma jak go złapać jeśli sam nie wyjdzie. A kociak CUDO!!! Pani karmicielka ma go oswajać, zmieni mu miejsce karmienia i będziemy próbowały coś zdziałać. On nie może tam zostać... :( A podobno jest tam jeszcze drugi mniejszy :(

Gosia B

Post » Czw wrz 22, 2011 16:36 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

Łapcie dziewczyny, łapcie... biedactwa, coraz zimniej się robi w nocy :roll:

Bardzo się cieszę, ze na "moim" osiedlu ktoś dba o koty :ok: zawsze mi to leżało na wątrobie.
Pamiętam, jak X lat temu słychać było pisk kociąt z tego dołu pomiędzy blokami. Nijak się tam nie dało dostać, przerwa między blokami jest bardzo głęboka a do tego zagrodzona murem.
Dwa czy trzy dni piszczały, później przestały.... :( okropne to było.

sisay

Post » Pt wrz 23, 2011 19:56 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

Dziś udało mi się złapać na ul. Kasztanowej w Gliwicach pięknego kocura-rozpłodowca. Jutro idzie a kastrację. Niestety na podwórku jest więcej kotów, bo to cala rodzinka. Prócz burej matki są 3 czarne maluchy - w zasadzie podrostki, bo mogą mieć już nawet 6 miesięcy, ale wyglądają na 3 :( To 2 koteczki i 1 kocurek. Kotki nie są wielkimi dzikami - do swojej karmicielki podchodzą chętnie z podniesionymi ogonkami. Dałoby się je oswoić gdyby tylko znalazł się dla niej tymczas... Ja w przyszłym tygodniu postaram się odłowić mamusię i kotki do sterylki. Ale może ktoś chciałby czarnucha na tymczas?

Gosia B

Post » Nie wrz 25, 2011 19:38 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

Kocur z Kasztanowej został już wypuszczony po kastracji i biegiem wrócił na swoje podwórko. Pod koniec tygodnia będę łapać kolejne koty z tego stada.

Wczoraj została również wysterylizowana mamusia trzech małych whiskasów którym udało się znaleźć domy. Kicia po zabiegu wróci do swoich opiekunów gdzie będzie mogła spokojnie mieszkać :)

Gosia B

Post » Nie wrz 25, 2011 19:56 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

:piwa: Powyżej widzę Twój post nr 1000 :ok:
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Nie wrz 25, 2011 20:05 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

Gosia, Ty to na pełnych obrotach działasz :D w takim tempie za parę lat zabraknie kotów w Gliwicach :mrgreen: :mrgreen:

Jak będziesz potrzebowała rąk do pomocy, to daj znać :ok:

sisay

Post » Nie wrz 25, 2011 20:31 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, rodzinka szuka domów

sisay pisze:Gosia, Ty to na pełnych obrotach działasz :D w takim tempie za parę lat zabraknie kotów w Gliwicach :mrgreen: :mrgreen:

Jak będziesz potrzebowała rąk do pomocy, to daj znać :ok:

No oby nadszedł taki dzień że ich zabraknie... A rąk będę potrzebowała bardzo. Tam na Kasztanowej są 3 maluchy. Kociaki wyglądają na 3 m-ce, ale wedle karmicielki mają już 6. Są przyjazne choć nieco bojaźliwe, ale do swojej pani podchodzą. Marzyłby mi się dla nich tymczas ale do siebie niestety wziąć ich nie mogę. A tak czuję w kościach że one by się łatwo do końca oswoiły... Są 2 dziewczynki i kocurek. Piękne, zadbane, z dobre kondycji. Nie chciałabyś na tymczas czarnego malucha? Biorę na siebie kwestie zdrowotne, zapewniam żwirek i karmę oraz pomoc przy ogłaszaniu i foty. Mogę też dać klatkę jeśli potrzebujesz. Tylko nie wiem czy w razie czego byś się podjęła... One tam nie mają żadnej przyszłości na tym podwórku - skończą pod kołami albo skatowane przez ludzi bo tam dookoła bydło mieszka... Przemyśl spokojnie i w razie czego daj znać - totalnie bez ciśnienia :)

Gosia B

[poprzednia][następna]