PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 25, 2011 18:19 Re: MALUTKIE BAKALIE - MOŻESZ SPRÓBOWAĆ ZOSTAĆ ICH DOMKIEM!!!

Zbiorę się, obiecuję :P
Termos, kanapki i jazdaaaa ;)
Jak zdążysz wydać gluty to Ci jakiegoś kota w prezencie przywiozę żeby TŻ miał się przy czym realizować :twisted:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Pon wrz 26, 2011 8:39 Re: MALUTKIE BAKALIE - MOŻESZ SPRÓBOWAĆ ZOSTAĆ ICH DOMKIEM!!!

możesz bez termosu i kanapek - TŻ jak usłyszy komplementy, to pewnie nawet czymś poczęstuje :wink:

a wydanie maluchów chyba nie będzie takie szybkie... :( - na razie niespecjalnie widać potencjalne domy :roll:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon wrz 26, 2011 9:02 Re: MALUTKIE BAKALIE - MOŻESZ SPRÓBOWAĆ ZOSTAĆ ICH DOMKIEM!!!

joluka pisze:ależ niestety wiem, że forumowy nie zawsze znaczy wiarygodny (to Kenya absolutnie nie nawiązanie do Ciebie!)

niezależnie od "źródła pochodzenia" domku procedura adopcyjna u nas jest zawsze taka sama:
- wypełnienie ankiety adopcyjnej,
- wizyta przedadopcyjna (robiona przez nas lub przez innych zaprzyjaźnionych kociarzy-forumowców),
- podpisanie umowy adopcyjnej przy dowiezieniu/odebraniu kociaka

i w wypadku Bakalii będzie dokładnie taka sama kolejność - ale to na pewno dla Kenya oczywiste, skoro jest na forum tak długo :D

Ale ja głupia..... mogłam się zgłosić jako DS dla któregoś Twojego sierściucha, musielibyście przyjechać do mnie :twisted:
A w sumie jak wrócę z Włoch i będę miała u siebie moje cudo nowe na które czekam hmmmmm to nie wiem czy nie będę taka perfidna oraz przewrotna :ryk:

spinca

Post » Pon wrz 26, 2011 9:45 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

no nie! - nie dość, że zabierasz cudnego Czarusia, to jeszcze do Włoch jedziesz????? :roll: - i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie? :evil: :wink:

joluka

Post » Pon wrz 26, 2011 10:17 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

Niektórzy siedzą w domu i kombinują jak tu sobie sprawy pod siebie ułożyć, a nie latają po sosnach albo łódzkich schronach, nie wiadomo po co :twisted:
Jaka szpieguska, patrzcie ją!
Czarusia możesz sobie zazdrościć do woli, jestem już mentalnie przygotowana, że wszyscy będą zazdrościć :)
Zarąbisty, nie? :1luvu:

Ale Włoch to nie zazdrość, nie jedziemy na wakacje, niestety. Pisałam zresztą Ewie, że gdyby to miały być wakacje to bym nie pojechała. Włochy nie uciekną, a Czaruś już powinien być w domu. Mama TZa chora jak cholera, w zasadzie to powinnam jechać już natychmiast, ale czekam na paszport dla Młodego, bo tatuś raczył się w końcu zgodzić po 9 latach, żeby syn nie zakończył wojaży na Pcimiu Dolnym (z całym szacunkiem dla Pcimia).
No, nie będę też hipokrytką oczywiście, coś tam postaram się też zobaczyć na miejscu.

spinca

Post » Pon wrz 26, 2011 20:38 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

Oglądnęłam zdjęcia (i rzuciłam okiem na teksty :D), zrobię baner, jednak, jakbym jutro nie zrobiła to proszę o przypomnienie.
A piszę bo kocięta urocze! piękne! cudne! i w ogóle, a zwłaszcza w ogóle :D :D :D...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon wrz 26, 2011 20:49 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

ale piekne! slodkie! cudne! gdyby nie odleglosc to bym je schrupala! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Gingger

Od: Śro maja 19, 2010 21:12

Post » Wto wrz 27, 2011 8:12 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

RudyiSrebrnyKot pisze:Oglądnęłam zdjęcia (i rzuciłam okiem na teksty :D), zrobię baner, jednak, jakbym jutro nie zrobiła to proszę o przypomnienie.
A piszę bo kocięta urocze! piękne! cudne! i w ogóle, a zwłaszcza w ogóle :D :D :D...

Bardzo, bardzo dziękujemy!!! :1luvu: i za deklarację banerkową i za miłe słowa pod adresem kociaków!!!! :1luvu:

joluka

Post » Wto wrz 27, 2011 8:53 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

:)

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=133227][img]http://miau_miau2010.republika.pl/bakalie.gif[/img][/url]

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=133227][img]http://miau_miau2010.republika.pl/bakalie2.gif[/img][/url]
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto wrz 27, 2011 8:57 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

Bardzo dziękujemy Cioci Banerkowej za piękne banerki dla maluchów!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joluka

Post » Śro wrz 28, 2011 9:11 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

Kolejny dom chyba odpadnie... :( - napisałam, że zabezpieczenie siatką minimum jednego okna w mieszkaniu jest warunkiem przejęcia kotów. Mogę zrozumieć, że nie każdy ma od ręki kasę na osiatkowanie balkonu i wszystkich okien - to można już dograć z sensownym i wiarygodnym domem jako rozłożony w czasie proces, szczególnie o tej porze roku, gdy zdecydowanie rzadziej korzysta się z balkonu czy wietrzy totalnie dom.

Niestety dom napisał, że nie może sobie pozwolić w tej chwili na wydatek typu moskitiera (co zaproponowałam jako najszybsze rozwiązanie) - zasugerowałam więc, aby osiatkowanie okna zrobić na własną rękę, bo to jednak najtańsza opcja, na razie cisza... :(

A ja zaczęłam się zastanawiać nad sensem takiej adopcji - przecież, jeśli dom decyduje się na wzięcie dwóch maleńkich kociaków, które wymagają jeszcze drugiego zaszczepienia, potem sterylizacji i kastracji, zakupu na początek całej kociej wyprawki (miseczki, kuwety, transporter itp.), potem stałego finansowania karmy i żwirku - a nie może sfinansować zabezpieczenia jednego okna... 8O

Błagam - napiszcie, czy przesadzam? Może się czepiam i sama szukam problemów tam, gdzie ich nie ma :oops:. Pani wydaje się być miła i sympatyczna, to chyba młodzi ludzie z 7-letnim dzieckiem, wydaje się z wstępnych konktaktów, że rokujący... Ale trochę mnie to spłoszyło.... :oops: :?

joluka

Post » Śro wrz 28, 2011 9:13 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

joluka pisze:[...] A ja zaczęłam się zastanawiać nad sensem takiej adopcji - przecież, jeśli dom decyduje się na wzięcie dwóch maleńkich kociaków, które wymagają jeszcze drugiego zaszczepienia, potem sterylizacji i kastracji, zakupu na początek całej kociej wyprawki (miseczki, kuwety, transporter itp.), potem stałego finansowania karmy i żwirku - a nie może sfinansować zabezpieczenia jednego okna... 8O [...]

Po przeczytaniu pierwszych zdań twojego postu dokładnie to chciałam napisać.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro wrz 28, 2011 9:19 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

ło jeziu, ale oba rozkoszne :love: :mrgreen: :love: :mrgreen:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro wrz 28, 2011 9:40 Re: PRZEPIĘKNE KOCIAKI - MALUTKIE BAKALIE - SZUKAJĄ DOMU!!!

Zawsze mnie zastanawia, ile domów forumowych spełniłoby wymagania forumowiczów. :twisted:

Wydaje mi się, ze nawet jak wybierzesz bardzo bogaty dom z wyposażeniem z górnych półek, to nie możesz być pewna, ze to dobry dom. Jeżeli ludzie o których piszesz sa ok to nawet jak kociaki nie będą miały luksusów, będzie im dobrze z ludźmi, którzy ich kochają.
A zabezpieczenia okien? Może zrobią to w najbliższym czasie. Wystarczy ich przekonac, że tak jest bezpieczniej.

Żeby znowu nie było... pytasz, więc odpowiadam.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro wrz 28, 2011 9:48 Re: MALUTKIE BAKALIE - MOŻESZ SPRÓBOWAĆ ZOSTAĆ ICH DOMKIEM!!!

joluka pisze:Jeden dom już odpadł :( - okazało się, że to dom wychodzący :? . Nie wiem, dlaczego ludzie nie przyjmują do wiadomosci informacji, zawartych w ogłoszeniu... :evil:

Doradźcie proszę co zrobić, gdy mały Migdałek ciumcia uszka Morelki??? :roll: Gdy maluszki leżą wtulone w siebie i zasypiają, mały dobiera się siostrze do uszu!!! Ssie je tak, że można je wyżąć!!! Boję się, że mała będzie miała za chwilę łyse uszy :o 8O .

moje tez ciumkają sie po uszkach :mrgreen: co to za smieszny koci zwyczaj.... chwilami to wyglada jak ustawianie, ktora wazniejsza :lol:

ale z wyciumkanymi uszkami Bakalie tez beda przeslodkie - cudowna z nich parka - trzeba wyslac na FB znajomym, szukac wsrod osob pewnych, z ktorymi jest kontakt na biezaco

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]