Kocięta od dzikiej kotki już w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 24, 2011 12:25 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

trzeba brzuszki pomasować po jedzeniu-położyć na ramię jak dzieciaka i masować-może qpalek "pójdzie"... :lol:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob wrz 24, 2011 12:29 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

lutra pisze:michalkrk, a może stawiaj kotce jedzenie, regualrnie w tym miejscu, o określonej godzinie, to ułatwi łapanie.

zanosze jej od paru dni jedzenie codziennie rano ok 8-9 i wieczorem po 18

a brzuszki im wymasowałem, ale nadal nic :P

michalkrk

Od: Śro wrz 21, 2011 15:43

Post » Sob wrz 24, 2011 16:15 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Wacik zwilżony ciepłą wodą i pomasować odbycik, siusiu będzie napewno a może i kupka - mamusia wylizuje im doopki i pobudza do czynności fizjologicznych - nie pozostaje Ci nic innego jak zastąpić w tych czynnościach mamusię :wink: Oczywiście zrobic to po jedzeniu. Takie maluchy powinny jeść małe ilości ze 4 razy dziennie
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob wrz 24, 2011 16:38 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Melduję się w wątku (Not z rv ;) ) i pędzę do lektury :)
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Sob wrz 24, 2011 17:05 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

odbyt pomasowałem i siku wszystkie 3 zrobiły, ale kupki nie widać. Karmiłem je właśnie teraz 3ci raz, wziąłem 20ml mleka, i z 5ml mi jeszcze zostało. rano piły z miski ładnie, a potem już im się odwidziało. Karmie pojedynczo, ze nalewam troszke mleka do miseczki, i przechylam, jak kapia kropleki to kotek to zlizuje, a jak juz lize to obnizam miseczke, zeby pił z powstałego "jeziorka". Dawałem im troszke gotowanego mieska, taką papke, na palcu i zjadły chetnie :)
Kotek nr jadem zaczął dawac w kość, bo nie chce siedzieć w pudełku i miałczy no i musze z nim siedzieć na podłodze :P

michalkrk

Post » Sob wrz 24, 2011 18:25 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Jak nie jedzą jeszcze stałych pokarmów to kupek może nie być, na noc daj im mięsna papkę będziesz miał spokojną noc jak będą najedzone.Maluch widocznie bardziej tęskni za mamusią i musisz mu ją zastąpić :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Sob wrz 24, 2011 18:46 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

michalkrk pisze:odbyt pomasowałem i siku wszystkie 3 zrobiły, ale kupki nie widać. Karmiłem je właśnie teraz 3ci raz, wziąłem 20ml mleka, i z 5ml mi jeszcze zostało. rano piły z miski ładnie, a potem już im się odwidziało. Karmie pojedynczo, ze nalewam troszke mleka do miseczki, i przechylam, jak kapia kropleki to kotek to zlizuje, a jak juz lize to obnizam miseczke, zeby pił z powstałego "jeziorka". Dawałem im troszke gotowanego mieska, taką papke, na palcu i zjadły chetnie :)
Kotek nr jadem zaczął dawac w kość, bo nie chce siedzieć w pudełku i miałczy no i musze z nim siedzieć na podłodze :P

przygotowanie do życia w rodzinie :mrgreen:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob wrz 24, 2011 19:17 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

J.D. pisze:przygotowanie do życia w rodzinie :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Sob wrz 24, 2011 20:06 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

haha :D
czekam teraz aż sie obudza i jeszcze przed snem je raz nakarmie :) są bardzo kontaktowe, już na mnie nie prychają, łaża po mnie, jeszcze z tydzien i będą zasuwać :D nr 1 jest najgłośnijeszy, nr 2 jest największy i najzdrowszy, a nr 3 jest najsłabszy i jeszcze te jego oczka pod puchniete. Ale mam nadzieje ze do poniedziałku będzie znaczna poprawa.
Obrazek

michalkrk

Post » Sob wrz 24, 2011 20:11 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

cudne są :kotek:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Sob wrz 24, 2011 20:13 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Śliczne są i widzę, że świetnie sobie z nimi radzisz! :D :ok:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Sob wrz 24, 2011 20:17 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

grzanka.ch pisze:Śliczne są i widzę, że świetnie sobie z nimi radzisz! :D :ok:

nic trudnego ;) nie są kłopotliwe. Trzeba im tylko poświecić z 15min na karmienie i na 30min wyjąć z pudełka zeby sobie polatały, tak z 3-4razy dziennie ;)
moje koty mnie wyszkoliły :)

michalkrk

Post » Sob wrz 24, 2011 20:25 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

No to mam nadzieję, że też sobie będę radzić :) I już się nie mogę doczekać aż je zobaczę na żywo! :) A nie chcesz im wymyślić imion?

grzanka.ch

Post » Sob wrz 24, 2011 20:30 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

Moge wymyślić, tyle że nie jestem pewien płci. Jeszcze jutro je dokładnie obejrze, może bedzie coś lepiej widac :P
Chyba ze forumowicze mają jakieś pomysły, to dawać :P

michalkrk

Post » Sob wrz 24, 2011 20:34 Re: Dzika bezpańska kotka z młodymi Kraków.

A no to rzeczywiście najpierw lepiej sprawdzić płeć dokładnie ;)

grzanka.ch

[poprzednia][następna]