PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 16:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Jestem se siurnę :kotek:

Pomponmamo - super, ze tata już w domku, Kubuś wrócił na swoje. Życzę udanego pierwszego jesiennego weekendu-odpocznij kobieto, należy ci się.

Sol - hop, hop. Nic nie pisałaś jak tam starcie face tu face z teściową? :wink:

Etiopia - jak ręka, jak psica? Pisz....

Dziś odwaliłam kawał dobrej roboty :ok: Z samego rana dostałam zawału przez sklep internetowy, który mi 3 tygodnie realizował zamówienie, w końcu po straszeniu policją uznał, że dostawca nie dostarczył, towaru nie ma, transakcję anulują w 3 dni zwrócą kasę. No to szybko kupowanie drugiego expresu choć kasa za tamten nie spłynęła bo kuzynka w sobotę jedzie na wesele a ja ją tylko w zakupie wyręczyłam.Nagle otwieram pocztę a tu zonk-przysłali mi mail ze sklepu internetowego, że towar jest i mi go właśnie kurierem wysłali-no to im musiałam odpowiedni mail odwetowy wysłać, że teraz to niech się wiadomo w co - w końcu sami mi pisali o anulacji transakcji i zwrocie kasy wiec o co kaman...na co słyszę pukanie do drzwi - otwieram - kurier z nieszczęsnym expresem. Wyjaśniłam mu co i jak i zrobiliśmy niepodjęcie paczki.Wracam do kompa - sklep internetowy odpisał, że sorry się zakręcili żebym nie odbierała to oddadzą kasę...No ręce opadają! Wnerwiona umyłam wszystkie okna (sztuk 10), wyprasowałam firankę, która miała już nie wisieć bo choć prawie nowa to po praniu koty się nią baardzo zainteresowały i wygląda trochę jak sieć rybacka :wink: ale to nic, powiesiłam ja inaczej przez co dziur nie widać...Potem mój małż wymyślił - telefonicznie mną sterując z pracy- że nam auto zdycha trza na gwałtu rety oddać do reanimacji. No to pojechałam dogorywającym autem do mechanika, oddałam, dzida w szpilkach polnymi drogami na PKS aby jakoś do domu dotrzeć, po drodze z jęzorem na wierzchu (bo następny autobus do domu miałabym za 2 godziny) ujrzałam mały sklepik z doniczkami i zdążyłam przed odjazdem autobusu nabyć jedną celem wsadzenia biednego drzewka szczęścia, które jest tak ciężkie, ze przeważa w obecnej donicy i"śpi" oparte o okno... :evil: ). Wparowawszy zzipana do domu skręciłam w 30 minut obiad i w końcu mogę spokojnie wyciągnąć nogi i wypić kawę...
Ostatnio edytowano Pt wrz 23, 2011 16:51 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt wrz 23, 2011 16:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Dlatego właśnie coraz bardziej cenię sobie swoje sieroce jedynactwo :mrgreen:

EDIT:

Powinnam napisać "swoją osobność" bo choć jestem jedynakiem to sierotą nie :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 23, 2011 17:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Asia_Siunia pisze: i w końcu mogę spokojnie wyciągnąć nogi ...

Tiaaaa.... Obrazekmoże lepiej odpocznij? Młodaś jeszcze, nie twój czas...Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt wrz 23, 2011 17:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

pomponmama pisze:
Asia_Siunia pisze: i w końcu mogę spokojnie wyciągnąć nogi ...

Tiaaaa.... Obrazekmoże lepiej odpocznij? Młodaś jeszcze, nie twój czas...Obrazek

:mrgreen: :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt wrz 23, 2011 18:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Moj glos na Unsa. I tyle w tym temacie :)

Face to face jeszcze nie bylo ale sie szykuje. Bedzie ciezko... ale dam rade.
Najwazniejsze zeby TZ wiedzial ze ma we mnie sto procent oparcia i cokolwiek sie nie zdarzy jestem z nim.
Coz... wiedzialy galy co braly :twisted:

Ide wyrzucic smieci. Dzis u nas akcja naprawcza zaworu od wody i kranu w kuchni .Bedzie sie dzialo ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt wrz 23, 2011 18:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

GŁOSOWANIE WRZESIEŃ 2011

1. :arrow: BZ - Amanda :arrow: 0

2. :arrow: BZ - Lilia :arrow: 0

3. :arrow: Uns :arrow: 11

4. :arrow: Hospicjum Agn :arrow: 10

5. :arrow: Koty z Lubonia :arrow: 2

GŁOSOWAŁY :arrow: dolabra, villemo5, Mulesia, AYO, psiama, józefina1970, AniHili, skwareek, Pasibrzucha, Annazoo, Dzyśka, Anda, playbunny71, Asia_Siunia, pomponmama, charm, agnieszka1565, joarkadia, bolkowa, nemi, jasdor, becia_73, solangelica,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt wrz 23, 2011 20:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

A ja we wrześniu nie głosuję, bo jeśli mnie mój pusty, poniemiecki łeb nie zawodzi, to nie wniosłam należnej składki.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt wrz 23, 2011 20:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Ja też nie babajaguniu ulubionna :twisted:
Siostra Prezes zapewne Ci powie, żebyś nie była szczególant.
Ze względu na Wasze przebywanie na bagnach celem odcięcia siem i spotkań z rumoszem na ten przykład 8)

Szczelaj Siostro - nie sumituj się aśćka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt wrz 23, 2011 20:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Bogowie, jak te gronowe kury gdaczą w tym wątku n/t Unsa :roll: I jak mnie kusi, żeby przejechać się po kilku z nich... :twisted:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt wrz 23, 2011 20:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

AniHili pisze:Bogowie, jak te gronowe kury gdaczą w tym wątku n/t Unsa :roll: I jak mnie kusi, żeby przejechać się po kilku z nich... :twisted:

...mnie tez podkusilo... ja rozumiem ze trzeba sprawe wyjasnic ale mozna to zrobic kurna myslac i na poziomie nieco wyzszym niz kanalizacja osiedlowa :evil:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt wrz 23, 2011 20:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Była u mnie Babajaga właśnie i przyniosła mi całą siatę prezentów kulinarnych. Musi - źle wyglądam skoro mnie tak dokarmiać postanowiła. Przyniosła mi mianowicie obiad - gulasz i kaszę moją ulubioną. Co prawda dotarła już po obiedzie, więc specyjał będzie na jutro, ale otworzyłam i poniuchałam, i....Obrazek pachnie jak dzikie... Zeżrę jutro bez skrupułów, że jej tżetowi od ust odjęłam :twisted: Poza tym babajaga przyniosła mi niesamowite dwa ciacha przesłane specjalnie dla mnie i strasznego dziecka przez kotkę Dorotkę. Normalnie się wzruszyłam najpierw, że kotka Dorotka taka kochana i taką mi miłą niespodziankę zrobiła, a potem skosztowałam delikatesa i... Obrazekzeżarłam prawie nie gryząc - takie było dobre! Jeszcze takiego nie jadłam jak jestem stara! Niebo w gębie... Jak to dobrze, że u nas takich nie robią; całkiem bym sylwetkę straciła. Dziękuję Dorotko!!! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt wrz 23, 2011 20:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Oj to tam w Poznaniu jest super :) :1luvu:

Dziewczynki oświećcie mnie proszę. Co to jest to GRONO. Moze byc na p.w.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt wrz 23, 2011 20:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Anda pisze:Oj to tam w Poznaniu jest super :) :1luvu:

Dziewczynki oświećcie mnie proszę. Co to jest to GRONO. Moze byc na p.w.

Starożytny portal społecznościowy.
O, tu: http://grono.net/
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt wrz 23, 2011 20:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

siuuuuuuuuuur

Ręka- po rewizji rany po opróżnieniu ropnia i założeniu sączków . Wynik posiewu w środę. Aktualnie biorę dwa antybiotyki dopyszcznie i jeden miejscowo.

Psica- walczymy z dwoma bardzo jadowitymi bakteriami - w końcu wiemy co ja zabijało ......
Rokowanie między ostrożnym a wątpliwym . Szansa jest leczenie bardzo długie i kosztowne
W poniedziałek mam odebrać koncentrator tlenu i nebulizator .

Idę się położyć bo padam na pyszczek
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt wrz 23, 2011 20:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Etiopio przepraszam, że o to pytam, ale czy te bakterie nie mogą zainfekować również ciebie? Słowem - martwię się, czy się nie zarazisz - masz jakąś tam ranę na ręce - to może być dla ciebie potencjalnie niebezpieczne :roll: Czy przedsięwzięłaś jakieś środki ostrożności?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]