Wstyd nie wstyd kiedys to trzeba uporzadkowac

- mowie teraz o sobie i moich 160 mailach do
uporzadkowania
Wiec sie nie martw bo nie jestes sama - balagan to fraszka, masz za duzo na glowie
Ciesz sie, ze ta glowe jeszcze masz przy tylu obowiazkach
Ja opozniona sierota o Felka sie pytam, a ja go mam w zakladce na stonie internetowej tuz przy Twoim watku - to znaczy, ze slepieje i jeszcze z pamiecia nie tak
Ps. bede pisac na pw ale juz chyba jutro jak mi sie w glowinie rozjasni - co bym Ci ja balaganu w pw nie narobila

[/quote][/quote]
Z mailami zrobiłam sobie sama niezły odjazd. I nie umiem tego odkręcić.
Miałam pocztę na gmail'u, z serwera sklepowego też szło jak z gmaila. I wszystko ok, ale klienci z kontami na wp skarżyli się, że nie dochodzi do nich poczta. Poorientowałam się trochę i okazało się, że wp z automatu blokuje googla, i trzeba samodzielnie zmieniać coś w ustawieniach. Miałam już po kokardę tłumaczenie każdemu o co chodzi, więc stwierdziłam, że założę drugą pocztę dla ludzi z wp i dla ameryki, bo stamtąd znowu maile przyciągają od cholery spamu.
Ja dostaję codziennie po kilkadziesiąt maili, jak do tego dochodzi jeszcze spam, który i tak trzeba przejrzeć, bo czasem przerzuca tam dobrą pocztę, to wychodzi parę godzin dziennie poświęconych na maile
No więc w ramach ułatwień założyłam nową pocztę na aolu i zaimportowałam kontakty.
Program kontakty zaimportował, ale oprócz tego wszystkie maile i automatycznie rozesłał do wszystkich komunikat, że zmieniłam maila
Ja mam w książce adresowej około 2 tysięcy osób. I co robić, pisać do każdej z osobna komunikat odszczekujący informację? Jak kiedyś spróbowałam opcję odpisz wszystkim, to w nagłówku wyświetliło wszystkie adresy. Podobno nagłówek zajmował dwie strony
No więc stwierdziłam, że trudno, będę odpalać obie poczty, może komputer to jakoś pociągnie. Komputerowi (konkretnie internetowi to nie szło), bo w pamięci było ponad 7 tysięcy maili, wiele ze zdjęciami. No więc postanowiłam wykasować je z aola. Wykasowałam. Automatycznie z obu kont. Wszystko. Dosłownie się popłakałam z rozpaczy.
Założyłam ostatnio jeszcze jedno konto, tym razem na yahoo, ale aż się boję je konfigurować