.Azja i Olaf szukają wspólnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 13:41 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Olaf, jak pisałam wychodzi z kryjówki głównie wieczorami... Wczoraj wieczorem zastałam go wylegującego się na kanapie a później ...na stole w kuchni. Patrzy na mnie wtedy tymi swoimi wielkimi oczami jakby mówił "nie podchodź bliżej". Nadal jest nieufny, nie mam za bardzo szans żeby go pomiziać :-( Daję mu jeszcze czas. Myślicie, że Feliway mógłby pomóc? Drogie to, ale jak patrzę na jego zachowanie...
AZJA NADAL SZUKA DOMU NA MIESIĄC DO WYLECZENIA! Naprawdę na razie nie mogę go zabrać w te warunki...

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Pt wrz 23, 2011 13:51 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Widzę, że Olaf równie nieufny jak Misia :roll:
Daj mu czas. Nic na siłę.
Wiele przeszedł, musi przywyknąć do nowej sytuacji.
Na Misię działają kocie kabanski, można wtedy trochę pomiziać, ale żadnych gwałtownych ruchów, a najlepiej w ogóle się nie ruszać :wink:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt wrz 23, 2011 13:53 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

na razie daj mu czas... tyle, co on przeszedł - świat się mu skończył, schron, utrata człowieka i utrata przyjaciela kociego (tymczasowo!) ale on nie rozumie, co sie stało...
Ignoruj go :-) to znaczy nie zaczepiaj, nie zagaduj za bardzo, ot - bądź z nim, gadaj coś niby do siebie niby do niego, nie patrz na niego - tak prosto w oczy, wyciągaj tylko dwa trzy palce w jego kierunku - coś jak koci nosek ale patrz przy tym gdzieś w bok i nie staraj sie dotknąc kota, niech on robi wszelkie kroki.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt wrz 23, 2011 15:06 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

To jeszcze nawet tydzień nie minął.
Jeszcze troszkę...
Z każdym dniem powinno być troszkę lepiej.
Trzymam kciuki :ok:

Azja dziś
Czyściutki, pachnący, i w całkiem dobrym humorze :wink:
Niestety - z grzybem gigantem... :(
Obrazek

Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt wrz 23, 2011 15:09 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Śledzę ten wątek od początku i w Azji się po prostu zakochałam, gdybym miała jak go odseparować od mojej.. to bym go wzięła, ale nie mam na to warunków niestety, za małe mieszkanie, taki piękny olbrzymek.. trzymam za niego kciuki cały czas :ok:
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Nie wrz 25, 2011 20:48 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Azja- zapomniany kot w ostatnim boksie szpitalika.
Chudnie, choć nadal jest trochę niezdarnym grubaskiem, Ma mały łebek, który nie pasuje do grubego tułowia. Siedzi w wiklinowej budce, ale gdy tylko usłyszy człowieka, wychodzi. Mruczy, ociera się swoim łebkiem. Tak bardzo bym chciała, aby miał szansę na kurację w lepszych warunkach, aby nie ograniczał go bezlitosny metraż szpitalnego boksu:(
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie wrz 25, 2011 21:03 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Obrazek

magicmada

Post » Nie wrz 25, 2011 21:09 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Do góry, Śliczny! :love: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 25, 2011 23:54 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

do góry czarne słonko :!: :!: :!:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Śro wrz 28, 2011 8:44 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

co u Olafa?

A jak ma się Azja i jego grzyb?
Na ile konkretnie potrzebny jest DT?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro wrz 28, 2011 8:50 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Olaf robi postępy bardzo powoli, a Azja ma wywalonego mega grzyba, w sobotę dostanie drugie szczepienie chyba, o ile stan zdrowia pozwoli, bo też kicha. Tymczas byłby potrzebny na czas doleczenie , myślę, że około miesiąca, wg mnie Azja powinien byc odizolowany od innych kotów z powodu grzybicy, ale może CoolCaty się wypowie, bo ja nie mam takiej wiedzy.
Obrazek

magicmada

Post » Śro wrz 28, 2011 9:02 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Kto da pięknemu czarnuszkowi tymczas na miesiąc?

Erin

Post » Śro wrz 28, 2011 10:06 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

:ok: :ok: za domek dla Azji :!:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Śro wrz 28, 2011 20:41 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Azja bardzo spragniony czułości,
tkwi w swojej samotni..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro wrz 28, 2011 20:43 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Cudny kocurro :love:
Kto da mu domek?

Erin

[poprzednia][następna]