Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kocuria pisze:ja bym do wiednia proponowała moją przyssawkępluskiewkę znaczy. zdrowiutka, śliczniutka, zaszczepiona, bezstresowa, ino złodziejka potworna
lutra pisze:Przepraszam, jednak wczoraj umarłam. Milu, ulotki są w kartonie na kominku, weź trochę, ja na trzecią zmianę dowiozę kartonik, co to go mam w żabie. Jeśli chodzi o zapaszacz, to myślałam o jakimś Sifie w spray'u, żeby psiknąć na kupala, ręczniki i worki, żeby zebrać.
Dasz radę?
Jej siostro, Tweety już odpowiedziała, przepraszam za brak reakcji.
Wczoraj rozwalił się transporter na szczęście u weta, ale pękła rączka i w ogóle wsio poszło. Jest w klatce z burą Ibu po sterylce, niech go nikt nie używa, ja go wyrzucę, jak kota będzie zabierana.
Maluchy u Edytal zaszczepione, więc teraz proszę o foteczki i niech idą do domu, bo ciężko.
miszelina pisze:Przypominam o przyszłym tygodniu, nadal sa dziury:
Grafik na ostatni tydzień września:
26.09. poniedziałek rano:
wieczorem: Monika W.
27.09. wtorek rano: _namida_
wieczorem: Miszelina
28.09. środa rano: queen_ink
wieczorem:
29.09. czwartek rano:
30.09. piątek rano:
wieczorem: Milu
01.10. sobota rano:
02.10. niedziela rano: vanja
wieczorem: Kocuria
anna09 pisze:Misio coraz lepiejNa kolację zjadł prawie całą zawartość puszeczki. O 5 rano opiekunkę Misia obudziło głośne chrupanie - to Misio wcinał suche
Na śniadanko zjadł samodzielnie pół słoiczka gerberka, po czym kręcił się po mieszkaniu podjadając suche. Dzielny chłopak
anna09 pisze:Misio coraz lepiejNa kolację zjadł prawie całą zawartość puszeczki. O 5 rano opiekunkę Misia obudziło głośne chrupanie - to Misio wcinał suche
Na śniadanko zjadł samodzielnie pół słoiczka gerberka, po czym kręcił się po mieszkaniu podjadając suche. Dzielny chłopak
_namida_ pisze:A czy ta pani z Wiednia chce wziąć kota już w ten weekend, czy tylko obejrzeć?
Bo chyba wyrobienie paszportu trochę potrwa, musiałaby ta Pani prawie miesiąc poczekać.
Znalazłam coś takiego, nie wiem na ile aktualne:
ZASADY WYWOZU ZWIERZĄT DO KRAJÓW UNII EUROPEJSKIEJ
AUSTRIA
Zwierzęta towarzyszące (psy koty i fretki) przemieszczane w celach niekomercyjnych z Polski do Republiki Austrii, zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) Nr 998/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 26 maja 2003 r. „w sprawie wymogów dotyczących zdrowia zwierząt, stosowanych do przemieszczania zwierząt domowych o charakterze niehandlowym i zmieniającego Dyrektywę Rady 92/65/EWG”, muszą spełniać następujące wymagania:
* Muszą być zidentyfikowane za pomocą:
- czytelnego tatuażu, lub
- mikroczipu
* Muszą zostać zaszczepione przeciwko wściekliźnie.
Szczepienie uzyskuje ważność po upływie 21 dni od jego dokonania w przypadku pierwszego szczepienia wykonanego u zwierzęcia w wieku powyżej 3 m-ca życia. W przypadku kolejnych szczepień przeprowadzanych regularnie w odstępach rocznych (dawki przypominające), szczepienie uzyskuje ważność w dniu podania dawki przypominającej szczepionki. Jeśli właściciel lub osoba odpowiedzialna za zwierzę nie posiada zaświadczenia o zaszczepieniu zwierzęcia w roku poprzednim, kolejne szczepienie jest odpowiednio traktowane jako pierwsze szczepienie i nabywa ważności po upływie 21 dni od daty jego dokonania.
* Muszą być zaopatrzone w paszport, wystawiony przez upoważnionego lekarza weterynarii, poświadczający ważność szczepienia przeciwko wściekliźnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 82 gości