K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 22, 2011 23:50 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

ja bym do wiednia proponowała moją przyssawkę 8) pluskiewkę znaczy. zdrowiutka, śliczniutka, zaszczepiona, bezstresowa, ino złodziejka potworna :lol:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt wrz 23, 2011 7:24 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Przypominam o przyszłym tygodniu, nadal sa dziury:

Grafik na ostatni tydzień września:

26.09. poniedziałek rano:
wieczorem: Monika W.

27.09. wtorek rano: _namida_
wieczorem: Miszelina

28.09. środa rano: queen_ink
wieczorem:

29.09. czwartek rano:

30.09. piątek rano:
wieczorem: Milu

01.10. sobota rano:

02.10. niedziela rano: vanja
wieczorem: Kocuria
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt wrz 23, 2011 7:29 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

I zaczynamy ze standardowym grafikiem na październik i dalsze miesiace:

poniedziałek rano:

wtorek rano:

środa rano:
wieczorem:

czwartek rano:

piątek rano:

sobota rano:

niedziela rano:

Prosze o deklaracje, październik za pasem :)
Obrazek

miszelina

Post » Pt wrz 23, 2011 7:43 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Kocuria pisze:ja bym do wiednia proponowała moją przyssawkę 8) pluskiewkę znaczy. zdrowiutka, śliczniutka, zaszczepiona, bezstresowa, ino złodziejka potworna :lol:

Też o niej myślałam-ryzyko reklamacji szacowane w promilach :)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt wrz 23, 2011 8:09 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Przepraszam, jednak wczoraj umarłam. Milu, ulotki są w kartonie na kominku, weź trochę, ja na trzecią zmianę dowiozę kartonik, co to go mam w żabie. Jeśli chodzi o zapaszacz, to myślałam o jakimś Sifie w spray'u, żeby psiknąć na kupala, ręczniki i worki, żeby zebrać.
Dasz radę?
Jej siostro, Tweety już odpowiedziała, przepraszam za brak reakcji.
Wczoraj rozwalił się transporter na szczęście u weta, ale pękła rączka i w ogóle wsio poszło. Jest w klatce z burą Ibu po sterylce, niech go nikt nie używa, ja go wyrzucę, jak kota będzie zabierana.
Maluchy u Edytal zaszczepione, więc teraz proszę o foteczki i niech idą do domu, bo ciężko.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt wrz 23, 2011 8:13 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

lutra pisze:Przepraszam, jednak wczoraj umarłam. Milu, ulotki są w kartonie na kominku, weź trochę, ja na trzecią zmianę dowiozę kartonik, co to go mam w żabie. Jeśli chodzi o zapaszacz, to myślałam o jakimś Sifie w spray'u, żeby psiknąć na kupala, ręczniki i worki, żeby zebrać.
Dasz radę?
Jej siostro, Tweety już odpowiedziała, przepraszam za brak reakcji.
Wczoraj rozwalił się transporter na szczęście u weta, ale pękła rączka i w ogóle wsio poszło. Jest w klatce z burą Ibu po sterylce, niech go nikt nie używa, ja go wyrzucę, jak kota będzie zabierana.
Maluchy u Edytal zaszczepione, więc teraz proszę o foteczki i niech idą do domu, bo ciężko.

Zaraz do niej napiszę.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt wrz 23, 2011 8:35 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Misio coraz lepiej :D Na kolację zjadł prawie całą zawartość puszeczki. O 5 rano opiekunkę Misia obudziło głośne chrupanie - to Misio wcinał suche :D Na śniadanko zjadł samodzielnie pół słoiczka gerberka, po czym kręcił się po mieszkaniu podjadając suche. Dzielny chłopak :1luvu:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pt wrz 23, 2011 8:37 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

miszelina pisze:Przypominam o przyszłym tygodniu, nadal sa dziury:

wieczorem:

29.09. czwartek rano:

30.09. piątek rano:

01.10. sobota rano:

Środę wieczór w przyszłym tygodniu mogę wziąć. Mam nadzieję, że się nie rozłożę na dobre, bo jakieś choróbsko mnie łapie :roll:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt wrz 23, 2011 8:41 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

anna09 pisze:Misio coraz lepiej :D Na kolację zjadł prawie całą zawartość puszeczki. O 5 rano opiekunkę Misia obudziło głośne chrupanie - to Misio wcinał suche :D Na śniadanko zjadł samodzielnie pół słoiczka gerberka, po czym kręcił się po mieszkaniu podjadając suche. Dzielny chłopak :1luvu:

:ok:

Tweety -wysłałam Ci zapytanie w sprawie dyniowatych.Przyszło jako odpowiedz na ogłoszenie na miau.
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt wrz 23, 2011 8:41 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

anna09 pisze:Misio coraz lepiej :D Na kolację zjadł prawie całą zawartość puszeczki. O 5 rano opiekunkę Misia obudziło głośne chrupanie - to Misio wcinał suche :D Na śniadanko zjadł samodzielnie pół słoiczka gerberka, po czym kręcił się po mieszkaniu podjadając suche. Dzielny chłopak :1luvu:

super
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt wrz 23, 2011 8:44 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

wieczorem: mahob

29.09. czwartek rano:

30.09. piątek rano:

01.10. sobota rano:

Obrazek

miszelina

Post » Pt wrz 23, 2011 10:48 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

u mnie będą też puszki do wzięcia i zeszycik z kotami.

Toszu, czyli pani Asia zajmie się malcem? To super :)

to pani z Wiednia dam namiary na Annęzoo i Kocurię. Ktoś jeszcze? Ona mieszka dość niedaleko od ogochy więc w najgorszym razie, jakby kot miał wrócić to Gosia się tym zajmie. Pani jest ok 50-tki, na szczęście nie trzeba wychodzić za nią za mąż, dla zwierzaków jest jak najbardziej sensowny dom. Teraz uśpiła kota z silnie rozsianym nowotworem, którego już nie chcieli jej leczyć ani utrzymywać przy życiu. Był ciachnięty w wieku małoletnim, szczepiony, odrobaczany regularnie, no i na RC chowany.

Pilnie potrzebuję na marsz ratownika medycznego, bo Beata, która był w lutym jest poza Krakowem w tych dniach

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt wrz 23, 2011 11:08 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

A czy ta pani z Wiednia chce wziąć kota już w ten weekend, czy tylko obejrzeć?
Bo chyba wyrobienie paszportu trochę potrwa, musiałaby ta Pani prawie miesiąc poczekać.
Znalazłam coś takiego, nie wiem na ile aktualne:

ZASADY WYWOZU ZWIERZĄT DO KRAJÓW UNII EUROPEJSKIEJ

AUSTRIA
Zwierzęta towarzyszące (psy koty i fretki) przemieszczane w celach niekomercyjnych z Polski do Republiki Austrii, zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) Nr 998/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 26 maja 2003 r. „w sprawie wymogów dotyczących zdrowia zwierząt, stosowanych do przemieszczania zwierząt domowych o charakterze niehandlowym i zmieniającego Dyrektywę Rady 92/65/EWG”, muszą spełniać następujące wymagania:
* Muszą być zidentyfikowane za pomocą:
- czytelnego tatuażu, lub
- mikroczipu
* Muszą zostać zaszczepione przeciwko wściekliźnie.
Szczepienie uzyskuje ważność po upływie 21 dni od jego dokonania w przypadku pierwszego szczepienia wykonanego u zwierzęcia w wieku powyżej 3 m-ca życia. W przypadku kolejnych szczepień przeprowadzanych regularnie w odstępach rocznych (dawki przypominające), szczepienie uzyskuje ważność w dniu podania dawki przypominającej szczepionki. Jeśli właściciel lub osoba odpowiedzialna za zwierzę nie posiada zaświadczenia o zaszczepieniu zwierzęcia w roku poprzednim, kolejne szczepienie jest odpowiednio traktowane jako pierwsze szczepienie i nabywa ważności po upływie 21 dni od daty jego dokonania.
* Muszą być zaopatrzone w paszport, wystawiony przez upoważnionego lekarza weterynarii, poświadczający ważność szczepienia przeciwko wściekliźnie.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pt wrz 23, 2011 11:13 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

_namida_ pisze:A czy ta pani z Wiednia chce wziąć kota już w ten weekend, czy tylko obejrzeć?
Bo chyba wyrobienie paszportu trochę potrwa, musiałaby ta Pani prawie miesiąc poczekać.
Znalazłam coś takiego, nie wiem na ile aktualne:

ZASADY WYWOZU ZWIERZĄT DO KRAJÓW UNII EUROPEJSKIEJ

AUSTRIA
Zwierzęta towarzyszące (psy koty i fretki) przemieszczane w celach niekomercyjnych z Polski do Republiki Austrii, zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) Nr 998/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 26 maja 2003 r. „w sprawie wymogów dotyczących zdrowia zwierząt, stosowanych do przemieszczania zwierząt domowych o charakterze niehandlowym i zmieniającego Dyrektywę Rady 92/65/EWG”, muszą spełniać następujące wymagania:
* Muszą być zidentyfikowane za pomocą:
- czytelnego tatuażu, lub
- mikroczipu
* Muszą zostać zaszczepione przeciwko wściekliźnie.
Szczepienie uzyskuje ważność po upływie 21 dni od jego dokonania w przypadku pierwszego szczepienia wykonanego u zwierzęcia w wieku powyżej 3 m-ca życia. W przypadku kolejnych szczepień przeprowadzanych regularnie w odstępach rocznych (dawki przypominające), szczepienie uzyskuje ważność w dniu podania dawki przypominającej szczepionki. Jeśli właściciel lub osoba odpowiedzialna za zwierzę nie posiada zaświadczenia o zaszczepieniu zwierzęcia w roku poprzednim, kolejne szczepienie jest odpowiednio traktowane jako pierwsze szczepienie i nabywa ważności po upływie 21 dni od daty jego dokonania.
* Muszą być zaopatrzone w paszport, wystawiony przez upoważnionego lekarza weterynarii, poświadczający ważność szczepienia przeciwko wściekliźnie.

ona zostaje właśnie z tego powodu dłużej aby wyrobić mu paszport i zaszczepić na wściekliznę

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt wrz 23, 2011 11:14 Re: K-ów, raz lepiej raz gorzej ale nieustannie walczymy

Rok temu do wiednia jechał Bambus i miał czip, paszport wystawiany za jednym razem - to nie jest problem. Tylko ziwerzak musi mieć szczepienie na wściekliznę zrobione co najmniej 21 dni przed wyjazdem.
Obrazek Obrazek

lutra

[poprzednia][następna]