Pomoc dla kotków w Rzeszowie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 22, 2011 13:12 Pomoc dla kotków w Rzeszowie

Witam,
Jestem nowa na forum i w związku z tym jeśli ten temat zamieszczam w niewłaściwym miejscu forumowym to z góry przepraszam. Chciałam zapytać czy są tu osoby z Rzeszowa, które wiedziałyby cokolwiek o jakiejś fundacji/stowarzyszeniu/talonach/jakimkolwiek dofinansowaniu do sterylizacji kotów. Nasz sąsiad ma 2 dorosłe kocice, które rozmnażają się bez przerwy. Nie wiem czym są te kotki karmione - ale chude są przeraźliwie. Z ostatniego miotu została już tylko jedna mała kociczka - reszta zaginęła. I tak sobie żyje sąsiad w przekonaniu, że nawet jak się kocice okocą, to i tak maluchów jakoś się pozbędzie. Wśród kotów szerzą się choroby, zwłaszcza wśród kociaków, że normalny człowiek z sercem nie możne na to patrzeć. Jedną z tych kocic wzięliśmy do siebie (sąsiad o niczym nie wie) w tragicznym stanie - bez części sierści, z gigantycznym ropniakiem po ugryzieniu i leczymy ją na własny koszt, a są to niestety setki zł. Chcemy jej znaleźć dom, w ostateczności zostanie u nas (mamy swoje 2 koty). Problem w dwóch pozostałych kociczkach - chcielibyśmy je przynajmniej wysterylizować, żeby znów na wiosnę nie było problemu niechcianych kociaków, ale zwyczajnie nas na to nie stać. Szukamy pomocy, choćby jakiegoś dofinansowania. Jeśli ktoś coś wie - proszę o odpowiedź. A przy okazji polecam fantastycznego weta rzeszowskiego - Pana Roberta Różykiego z lecznicy Arka na ul. Słodkiej. Fantastyczny lekarz i człowiek z sercem dla zwierząt, który leczy naszą bidulę i pod względem finansowym traktuje nas bardzo ulgowo.

wilddzik

Od: Czw wrz 22, 2011 12:58

Post » Czw wrz 22, 2011 14:05 Re: Pomoc dla kotków w Rzeszowie

GuniaP jest z Rzeszowa, napisz do niej, coś pewno poradzi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 22, 2011 14:31 Re: Pomoc dla kotków w Rzeszowie

Dziękuję za podpowiedź. Już napisałam :-)

wilddzik

Post » Czw wrz 22, 2011 14:42 Re: Pomoc dla kotków w Rzeszowie

Odpisałam :) na PW
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Wto wrz 27, 2011 18:07 Re: Pomoc dla kotków w Rzeszowie

Melduję się i zaznaczam :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro wrz 28, 2011 21:14 Re: Pomoc dla kotków w Rzeszowie

Aniu, coś Ci się udało dowiedzieć?
Pozdrawiam
Barbarka :lol:

malenka25

Od: Nie maja 01, 2011 9:30

Post » Pon paź 03, 2011 10:00 Re: Pomoc dla kotków w Rzeszowie

Witaj amyszko :-)))

Basiu - tak. Są 2 lecznice w Rze, które wykonują sterylki dla bezpańskich kotów. Ale potrzebny jest ktoś z miasta żeby kota tam "zarejestrować", my mieszkamy pod Rzeszowem. Możemy liczyć na pewną osobę z Rze, ale dopiero pod koniec miesiąca. Mam nadzieję, że do tego czasu limit się nie wyczerpie (w jednej z lecznic już zdaje się wyczerpany). Zobaczymy jak to wszystko się uda, na razie czekamy na koniec miesiąca :-)

wilddzik