Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 19, 2011 22:20 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Właściwie to muszę przyznać ze ostatnio nawet zaczynam się zastanawiać czy z Ogonkiem jest wszystko ok. :roll: :lol: Dzisiaj go po cichu zapytałam czy coś bierze? :roll: jakiś doping czy co?

Parę dni temu zrobił mi wyskok prawie pod koła roweru ,jak jechałam do sklepu.I to tak znienacka bum! z wysokiej trawy przy miejscu gdzie go karmię.Dzisiaj wybiegł do mnie jeszcze przed Zezolcią i Szarusią a to zwykle Szarusia wybiega pierwsza na spotkanie i powiadamia resztę.Ale żeby on chociaż wybiegł.On biegł sprintem.Normalnie galopował.Serio ja się zastanawiam czy z nim wszystko ok? :roll:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon wrz 19, 2011 22:30 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Jutro raniutko lecimy na grzyby.Ale popołudniu muszę iść z Mężem na Tęcze.Kilka rzeczy mnie niepokoi.Brak czarnej kici.Tej co jej córcia teraz odeszła.Ta kotka nie wychodzi mi na spotkania.Moze jest przerażona.Szuka tamtej.Nie rozumie co się stało.Wcześniej była normalnie chociaż była ...inna. :| Innej kotki też nie widzę od kilku dni.A dzisiaj na wysokości Lotniska widziałam jak jakiś człowiek wychodził z zarośli ubrany w strój myśliwski.Zamieniłam z nim nawet dwa zdania z ciekawości. Dość mocno mnie to zaniepokoiło, bo z pewnością nie kopał tam robaków a był już zupełny mrok.Chcę się z Mężem jutro rozejrzeć w tym miejscu czy przypadkiem ktoś nie zastawia wnyków.Na Lotnisku jest jeszcze trochę kotów.Mogłyby przez to bardzo żle skończyć. :|

iza71koty

Post » Pon wrz 19, 2011 22:45 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Musimy z Mężem przerobić budkę Bogusiowi i Stelci.Oni maja teraz czwórkę.Ale to juz bardzo stare koty.Zrobimy im z tego dwójkę i każdy będzie miał dużo miejsca i śnieg ani deszcz nie beda im grozne ani wiatr nie bedzie hulał po nerkach.Smiać mi sie czasem chce z Bogusia. :lol: On juz taki staruszek.Siedzi zwykle i czeka pod samochodem.Nie wiem czy on ma czasem jakieś omamy starcze czy nie słyszy dobrze...zwykle jak go wołam biegnie na tych swoich koślawych już z deka starczych łapkach tak radośnie. :D Ostatnio co widzę.Idzie facet z torbą i małym kundelkiem.Nie zdążyłam jeszcze dojść do wozu Bogusia, bo Boguś zwykle siedzi pod jednym i tym samym samochodem, patrze 8O a Boguś leci za tym facetem.Krzyczę Bogus, Boguś. Facet idzie szybko a Boguś drałuje za nimi.Nie wiem torba go zmyliła czy co. :roll: Generalnie zauważyłam ze koty bezbłędnie rozpoznają mnie i nie ma to znaczenia czy jadę rowerem czy idę na nogach. :D Może przejechać przede mną kilkanaście rowerów ,ale one wybiegną tylko do mnie.Kiedyś specjalnie się zatrzymałam żeby zobaczyć czy pomyłka jest możliwa i ...siedziały póki nie pojawiłam się na horyzoncie.Jak już dojechałam to pochwaliłam je ,że są takie mądre i ostrożne kotki. :1luvu: :D

iza71koty

Post » Pon wrz 19, 2011 22:46 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Idę spać Kochane. :D Trzymajcie kciuki za grzyby.

iza71koty

Post » Pon wrz 19, 2011 22:47 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

I za kotki żeby się odnalazły.

iza71koty

Post » Wto wrz 20, 2011 9:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Znajdą się i kotki i grzyby :D :ok: :ok: :ok:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Wto wrz 20, 2011 22:42 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

key_west pisze:Znajdą się i kotki i grzyby :D :ok: :ok: :ok:

No widzisz też na to liczyłam. :roll:

Niestety nie udało nam się znależć jednej kotki :| i mam informację że Gospodarz też jej szuka. :| Jeśli te informacje się potwierdza ....nie będzie to oznaczało niestety nic dobrego. :|

Udało nam się natomiast zobaczyć czarną kicię , czyli mamę tej kotki co odeszła.Wygrzewała się na słoneczku.Zostawiłam jej sporo jedzonka i zmieniłam kocyk w pomieszczeniu gdzie sypia.Jutro mam zamiar trochę jeszcze tam podziałać i wymienić wszystko na świeże.Czysta kołdrę taką chyba z wiskozy, nie wiem jak to tworzywo się nazywa, taka która nie łapie wilgoci plus cieply wełniany koc dałam dziś na stryszek Frani.

W kwestii tego gościa nic nam się nie udało odkryć.Teren jest bardzo bagnisty, podmokły.Momentami wody po kolana.Myślę że tropił zwierzynę.Natknęliśmy sie na wiele sladów jej bytnosci w tym miejscu i mogę podejrzewać że może być to kłusownik. :roll: Nie wiem.

Szarego kocurka spod blokowisk nadal nie ma. :| Zaczynam kojarzyć ze kilka dni temu dołączył tam na stołówkę nowy kocur.Dorosły.Dominant.Nie wiem czy nie przepędził tych młodych tym bardziej, że czarny braciszek tego kocurka który zaginał, od tego czasu też czeka w zupełnie innym miejscu na jedzenie.Zostawiam mu tam sporo z nadzieja ze może i tamten się posili.Wczoraj rozmawiałam z babką która tam mieszka.Twierdzi ze widziała kilka dni temu młodziutkiego szarego kocurka, dobrze wyglądajacego i odżywionego ,jak przebiegł jej ogród przy domu i udał się w teren moich działek.Nie potrafi jedynie określić dokładnej daty ale z moich wnikliwych pytań wychodzi że widziała go juz po tym jak zaginał,czyli jest szansa że żyje.Więcej kotów w tym wieku o takim umaszczeniu tam nie ma.

iza71koty

Post » Wto wrz 20, 2011 22:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Grzybobranie możemy uznać za owocne.Byliśmy w lesie dwie godzinki z hakiem, bo wiadomo trzeba wracać, gotować sprzątać i wszystko inne.

W lesie ludzi było całkiem sporo.Pogoda dopisała.Jednak samych grzybów mieli niewiele w wiaderkach.W porywach było widać po pół niewielkiego wiaderka.W naszym lasku znależlismy tylko kilka grzybów, więc poszliśmy do takiego obok.Tam chodzimy rzadko ale tym razem mieliśmy farta.Było sporo grzybków już kilku dniowych i dosyć sporo takich, co dopiero wyrosły.Udało nam się uzbierać koszyk.Generalnie grzybów jest jeszcze nie wiele.Trzeba odczekać tydzień, dwa.Sporo Osób szuka grzybów w dość dziwny sposób, biegając prawie po lesie w nadziei że wyrosną im spod nóg.A to niestety trzeba sukcesywnie metodycznie ,dokładnie przeszukiwać teren.

Obrazek-Obrazek

Mąż obgotował grzybki kiedy karmiłam.Przejrzał.Posortował.Część przeznaczył do suszenia.Pozostałe jutro będzie robił w occie.

iza71koty

Post » Wto wrz 20, 2011 22:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Aniu jutro zrobię Ci zdjęcia Trusi.

Mam wrażenie ze Fido czuje sie troszkę lepiej.Jakby mniej go zarzuca.Zrobiłam mu ostatnio porządki w budce.Wyszłam z krzaków i chyba wyglądałam jak człowiek lasu :roll: bo dziwnie się na mnie patrzono. :roll: Dobrze ze mam niedaleko do domu.

Muszę odpocząć.Na jutro planuje bazarek.Jakby Ktoś miał ochotę zaopatrzyć swojego kociaka w zestaw do zabawy :D to Zapraszam. :D

Dobranoc Dziewczyny. :wink:

iza71koty

Post » Śro wrz 21, 2011 9:07 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

bardzo udane grzybobranie :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro wrz 21, 2011 9:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Fajne grzybki :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro wrz 21, 2011 9:35 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty pisze:Grzybobranie możemy uznać za owocne.Byliśmy w lesie dwie godzinki z hakiem, bo wiadomo trzeba wracać, gotować sprzątać i wszystko inne.
(...)

Mąż obgotował grzybki kiedy karmiłam.Przejrzał.Posortował.Część przeznaczył do suszenia.Pozostałe jutro będzie robił w occie.
Eh... zazdroszczę... :D
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Śro wrz 21, 2011 12:03 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty

Post » Śro wrz 21, 2011 13:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Grzyby 8O
Jak ja je lubie nawlekać na żyłkę :P (chyba bardziej, jak sam proces zbierania :roll: )
I ten cudny zapach... :P Z dziecinstwem mi się kojarzy.I tęskno mi...

A teraz to sobie ewentualnie moge pieczarke ze ściany zeskrobać :roll: irlandzką :?

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro wrz 21, 2011 14:04 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

wiora pisze:Grzyby 8O
Jak ja je lubie nawlekać na żyłkę :P (chyba bardziej, jak sam proces zbierania :roll: )
I ten cudny zapach... :P Z dziecinstwem mi się kojarzy.I tęskno mi...

A teraz to sobie ewentualnie moge pieczarke ze ściany zeskrobać :roll: irlandzką :?

A kurek tam nie ma? Ciotka znajomej zbiera i zjada grzyby borowikopodobne w Australii, okoliczna ludność co prawda patrzy na nią jak na samobójczynię... :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]