MELANIA chce zostać jedynaczką. Bardzo potrzebny DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 20, 2011 21:14 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

ile postów :D Czy teraz ktos moglby pomoc w interpretacji wynikow? widze ze kilka parametrow nie miesci sie w normie ale szczerze mowiąc nie wiem za bardzo co to oznacza 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Wto wrz 20, 2011 21:22 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Badania były robione w innej lecznicy. Lekarz prowadzący dostał je przeskanowane na @. Czy jeszcze dziś ktoś może pomóc w interpretacji wyników?????????????????? Dopiero jutro mam wizytę kontrolną u prowadzącego leczenie a juz dziś chciałabym wiedzieć, że wszystko OK.
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Wto wrz 20, 2011 21:46 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

stukot pisze:Dziś Mela spędziła cały słoneczny dzień w ogródku :D Nadal w klateczce ale z radością łapała promyki słońca.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Byłyśmy na badaniach, jeśli nauka nie poszła w las zaraz pokaże wyniki.

jaka ona jest sliczna, pyszczek ma slodki i juz wiadc zadowolenie koteczki :)
milo sie na nia patrzy :)
:ok: :ok: :ok: caly czas kciuki za koteczkę i jej opiekunke :)
7ksiezyc

Post » Wto wrz 20, 2011 22:26 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

przed chwila jeszcze ode mnie poszlo skromne pare zloych. :)

Niesamowite patrzec kiedy kotek tak bardzo pokrzywdzony przez los dochodzi pomalu do siebie i ze jest tylu ludzi z ogromnymi serduchami, nieobojetnych na krzywde naszych braci mniejszych :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Wto wrz 20, 2011 22:37 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Aniu zebrane przez Was pieniążki z pewnościa starczą na całkowite leczenie małej.Na koniec miesiąca dostanę rachunek od lekarza.Kochane dziewczyny wspomagajcie nadal kociaki w potrzebie i ich opiekunów.Jest nas więcej! Mela wraca do zdrowia dzięki Wam...Dziekuję z całego serca :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

stukot

Od: Wto wrz 13, 2011 21:43

Post » Wto wrz 20, 2011 22:41 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

stukot pisze:Zobaczcie na ten zadowolony pysio :1luvu:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ależ ona jest śliczna :1luvu:
Trzymam kciuki za zdrowie słodkiej Meli :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Niestety, z interpretacją wyników nie pomogę...
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto wrz 20, 2011 22:45 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Stukot, wspomagamy, oczywiscie kazdy w miare swoich mozliwosci, wszystkie kotki potrzebujace na naszym Forum.
Ja sama mam niemala gromadke "podopiecznych" :kotek: :)
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Wto wrz 20, 2011 23:22 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Stukot, dzięki za wieści i zdjęcia małej :ok:
O rety, mam uśmiech od ucha do ucha na jej widok! :D Co za pyszna minka! Wspaniale ją widzieć w takiej kondycji, a zdjęcie sprzed kilku dni - wygląda jak koszmar! :| Ile biedulka wycierpiała...

A wiecie co Wam powiem, teraz wygląda jak koteczka mojej mamy. Mama ją "wykupiła" za 10 zł od jakiegoś gównierza, który się nią "opiekował". Miała opalone wąsiki, była wychudzona i zaniedbana. A teraz jest nadętyą królewną (kochamy ją za to) i z pyszczka wygląda zupełnie jak starsza siostra Meli, choć ubarwienie maja inne. Ale te oczy!!! No istna jaszczurka! :1luvu:

czarna_inez

Od: Pon kwi 04, 2011 13:28

Post » Wto wrz 20, 2011 23:30 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Inez, gorace pozdrowienia dla Twojej Mamy, dobry z niej czlowiek :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Wto wrz 20, 2011 23:36 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Dziękuję, przekaże!! W domu ma teraz 3, ale bywało więcej ;) Na punkcie kotów, zwłaszcza swoich jest szalona :lol:
Ale to ma chyba każdy kto ma kota na punkcie kotów ;)

A Mela wygląda coraz lepiej i mam nadzieje, ze niedługo nie zostanie na niej nawet cień tych strasznych dni i również będzie mogła być zarozumiałą, kochaną królewną, jak kotka mojej mamy! Oby tylko się znalazł dobry domek, bo nie sądzę, aby Stukot mogła ją zatrzymać...

Ps. Wiecie, co ponad 800 zł, muszę Wam powiedzieć, ze jesteśmy wspaniałe! Ziarnko do ziarnka i zebrała się miarka! :piwa: Kapitalnie!

czarna_inez

Post » Śro wrz 21, 2011 7:10 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

stukot pisze:Badania były robione w innej lecznicy. Lekarz prowadzący dostał je przeskanowane na @. Czy jeszcze dziś ktoś może pomóc w interpretacji wyników?????????????????? Dopiero jutro mam wizytę kontrolną u prowadzącego leczenie a juz dziś chciałabym wiedzieć, że wszystko OK.

No nie wszystko jest ok
generalnie, stan kotki wygląda na niezły (wg wyników, znaczy), ale jest znaczna leukocytoza, czyli tam ciągle gdzieś jest stan zapalny, nadkażony bakteryjnie niezależnie od początkowej przyczyny
nie wiem, jak jest leczona, dostałam tylko na PW prośbę od Lidki, żeby spojrzeć na wyniki

jeśli dostaje antybiotyk, to trzeba czekać na efekty
jeśli nie, warto zrobić posiew tego kału i coś dobrać

poza tym jest niewielka niedokrwistość i nieznacznie podwyższony AspAT, ale to najprawdopodobniej wynika z niedożywienia spowodowanego zaburzeniem wchłaniania.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro wrz 21, 2011 7:29 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Całkiem inaczej już wygląda, teraz pewnie tylko kwestia czasu !

Kamila jesteś wielka!! :1luvu:
ObrazekObrazek

sabinka.t1

Od: Pon wrz 19, 2011 12:15

Post » Śro wrz 21, 2011 8:46 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Aż miło patrzeć jak Mela pięknieje z dnia na dzień :P a wyniki też szybciutko się polepszą :P
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Śro wrz 21, 2011 11:15 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Beliowen pisze:
stukot pisze:Badania były robione w innej lecznicy. Lekarz prowadzący dostał je przeskanowane na @. Czy jeszcze dziś ktoś może pomóc w interpretacji wyników?????????????????? Dopiero jutro mam wizytę kontrolną u prowadzącego leczenie a juz dziś chciałabym wiedzieć, że wszystko OK.

No nie wszystko jest ok
generalnie, stan kotki wygląda na niezły (wg wyników, znaczy), ale jest znaczna leukocytoza, czyli tam ciągle gdzieś jest stan zapalny, nadkażony bakteryjnie niezależnie od początkowej przyczyny
nie wiem, jak jest leczona, dostałam tylko na PW prośbę od Lidki, żeby spojrzeć na wyniki

jeśli dostaje antybiotyk, to trzeba czekać na efekty
jeśli nie, warto zrobić posiew tego kału i coś dobrać

poza tym jest niewielka niedokrwistość i nieznacznie podwyższony AspAT, ale to najprawdopodobniej wynika z niedożywienia spowodowanego zaburzeniem wchłaniania.

Dziękujemy, ze rzuciłaś okiem na wyniki Meli!!! :) No własnie, ale chyba mała nie jest już w wielkim zagrożeniu, przyznam szczerze, ze byłabym zaskoczona, jeśli miałaby mieć super wyniki po tym jak prawie wyzionęła ducha z wycieńczenia...
Jestem przekonana, że lekarz sam zwróci na to uwagę i maluch dostanie niezbędne medykamenty, o których pisze Beliowen :)

czarna_inez

Post » Śro wrz 21, 2011 11:38 Re: Mała Melania błaga o pomoc! UWAGA- drastyczne zdjęcia

Jestem zachwycona obecnym wyglądem Meli. Dziewczyny jesteście wspaniałe w opiece nad Melą, aż serce rośnie jak się widzi ile dobra opieka może zdziałać. :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]