Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
stukot pisze:Dziś Mela spędziła cały słoneczny dzień w ogródkuNadal w klateczce ale z radością łapała promyki słońca.
Uploaded with ImageShack.us
Byłyśmy na badaniach, jeśli nauka nie poszła w las zaraz pokaże wyniki.
stukot pisze:Badania były robione w innej lecznicy. Lekarz prowadzący dostał je przeskanowane na @. Czy jeszcze dziś ktoś może pomóc w interpretacji wyników?????????????????? Dopiero jutro mam wizytę kontrolną u prowadzącego leczenie a juz dziś chciałabym wiedzieć, że wszystko OK.
Beliowen pisze:stukot pisze:Badania były robione w innej lecznicy. Lekarz prowadzący dostał je przeskanowane na @. Czy jeszcze dziś ktoś może pomóc w interpretacji wyników?????????????????? Dopiero jutro mam wizytę kontrolną u prowadzącego leczenie a juz dziś chciałabym wiedzieć, że wszystko OK.
No nie wszystko jest ok
generalnie, stan kotki wygląda na niezły (wg wyników, znaczy), ale jest znaczna leukocytoza, czyli tam ciągle gdzieś jest stan zapalny, nadkażony bakteryjnie niezależnie od początkowej przyczyny
nie wiem, jak jest leczona, dostałam tylko na PW prośbę od Lidki, żeby spojrzeć na wyniki
jeśli dostaje antybiotyk, to trzeba czekać na efekty
jeśli nie, warto zrobić posiew tego kału i coś dobrać
poza tym jest niewielka niedokrwistość i nieznacznie podwyższony AspAT, ale to najprawdopodobniej wynika z niedożywienia spowodowanego zaburzeniem wchłaniania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 18 gości