Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 20, 2011 18:37 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Kochani, mam problem - Madhuri i Koibito są do sterylki na już, a oba nasze gabinety są od 9ej więc nie dam rady zawieźć ich i zdążyć do pracy. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie? Niestety nie mogę raczej pokombinować w pracy :(
Madhuri i Koibito tłuką się często, Madhuri ma też na pieńku z resztą kotów, w związku z czym gros czasu spędza skulona za łóżkiem lub koło szafy pod kaloryferem. Jak sterylka nie pomoże, to będę ją musiała odwieźć do KCh bo tutaj wykończy się i ona i ja i reszta towarzystwa :( Feliway nie pomaga.
Pieniądze zaraz wyślę - mam nadzieję, że konto Dorotki to samo co wcześniej :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 20, 2011 19:13 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Jadziu tu są dyżury na przyszły tydzień zaraz przekleje na 1 stronę niestety cienko :cry: .
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.09.-25.09.2011 r.
19.09. pon. rano MartynaP. wie. Teresa
20.09. wt. rano Beatka wie. Dorotka
21.09. śr. rano brak wie MaraS.
22.09. czw.rano Monika wie. brak
23.09. piat rano brak wie. brak
24.09. sob. rano brak wie. brak
25.09. niedz. rano brak wie. Dorotka

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto wrz 20, 2011 19:21 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Tu Ala

Fuks mnie kocha i stwierdził, że uwielbia spać na moim piętrowym łóżku caaaałą noc i najlepiej jeszcze przyjść trochę przed panią to ma się więcej miejsca, a jak pani przyjdzie to i pogłaska i tak od 3 dni :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 20, 2011 19:44 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze:Jadziu tu są dyżury na przyszły tydzień zaraz przekleje na 1 stronę niestety cienko :cry: .
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.09.-25.09.2011 r.
19.09. pon. rano MartynaP. wie. Teresa
20.09. wt. rano Beatka wie. Dorotka
21.09. śr. rano brak wie MaraS.
22.09. czw.rano Monika wie. brak
23.09. piat rano brak wie. brak
24.09. sob. rano brak wie. brak
25.09. niedz. rano brak wie. Dorotka

A my, trochę ostatnio nieobecni, poprosimy czwartek wieczorem :D Jakby coś było bardzo potrzebne, jakaś pomoc czy coś to proszę na komórkę do mnie albo do Bogusi bo my ostatnio nie bardzo mamy czas na forum. Na pw podam numer jakby był potrzebny. Aha, i sponsorzy już coś znowu szykują dla Kociej Chatki, tudzież schronu :D
No i niestety mu już mamy tylko 5 kotów bo wczoraj najstarszy Toficzek odszedł, prawdopodobnie na zawał. Dalej jesteśmy w szoku, choć miał już swoje lata. Teraz już sobie biega za TM, i będzie wiecznie młody...
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto wrz 20, 2011 20:17 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Bogusia, Asia wspolczuje Wam, wiem co to jest jak kotek odchodzi a jeszcze taki ktory byl duzo lat z Wami.
Biegaj kotku za TM[*]
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto wrz 20, 2011 20:23 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Wezme dyz.jutro rano

Bardzo dobre wiesci z domku Westy, Westa nie ten sam kot co w tym boksie, juz sie rozkrecila, bawi sie pileczka, chodzi bez strachu po calym mieszkaniu utykajac jednak na ta lapke ale sie podpiera, apetyt dopisuje, jest miziata i mruczata :lol: a zarazem bardzo stateczna.
Panstwo sa bardzo zadowoleni ze ja wzieli juz ja pokochali, niedlugo przysla filmik.
Ja tez jestem bardzo szczesliwa z tego faktu wraz z p.Krystyna.

jadziaII

Post » Wto wrz 20, 2011 20:27 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Wertowalam jakie środki dezynfekcyjne zabijają calcivirusa bo obawiam sie że go mamy .Domestos jest bardzo skuteczny
tylko nie wiem jak to dziala przy kotach czy nie szkodzi oczywiscie rozcieńczony do mycia chyba 1do 32 oraz Virkon
http://www.darewit.pl/sklep/index.php?p ... zetka-200g.
inne nie działają .Dobrze ze tyle osób bedzie w sobotę bo trzeba umyc i zdezynfekować kazdy przedmiot kuwety transportery miski,legowiska aby udalo sie bo to świństwo żyje w temp pokojowej 30 dni a w minusie nawet pół roku.Szczególnie dobre warunki to wigotne i chlodne pomieszczenia . :(
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto wrz 20, 2011 20:32 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Bogusia i Asia - trzymajcie się , w tak krótkim czasie straciłyście dwóch przyjaciół . To jest bardzo trudne zaakceptować że choćby nie wiem co , koty żyją krócej od nas ...Wasze kotki miały szczęśliwe życie w kochającym domu, tak niewielu kotom jest to dane mimo że kocia chatka i inne instytucje oraz osoby prywatne starają się to zmienić. Wasze koty Timon i Tofik miały to szczęście , były kochane , bezpieczne ..teraz czas dla nich na kolejne kocie wcielenia :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto wrz 20, 2011 20:47 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:Wezme dyz.jutro rano

Bardzo dobre wiesci z domku Westy, Westa nie ten sam kot co w tym boksie, juz sie rozkrecila, bawi sie pileczka, chodzi bez strachu po calym mieszkaniu utykajac jednak na ta lapke ale sie podpiera, apetyt dopisuje, jest miziata i mruczata :lol: a zarazem bardzo stateczna.
Panstwo sa bardzo zadowoleni ze ja wzieli juz ja pokochali, niedlugo przysla filmik.
Ja tez jestem bardzo szczesliwa z tego faktu wraz z p.Krystyna.

Jadziu dziękuję bardzo za dyżurek :D no ale cóż Ty i tak jesteś w Kociej Chatce codziennie :1luvu: to super wieści od Westy no i kto by się spodzewał że taki mały strachulec tak się otworzy - no nie ma to jak domek własny :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto wrz 20, 2011 21:22 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

terenia1 pisze:
jadziaII pisze:Wezme dyz.jutro rano

Jadziu dziękuję bardzo za dyżurek :D no ale cóż Ty i tak jesteś w Kociej Chatce codziennie :1luvu: to super wieści od Westy no i kto by się spodzewał że taki mały strachulec tak się otworzy - no nie ma to jak domek własny :D

No wlasnie czasami koty sa nieprzewidywalne albo w jedna albo w druga strone Westa akurat poszla w dobra strone.
I to jest wlasnie ta kocia natura.
A i tez kot sobie wybiera ludzi nie tylko ludzie kota.
Dom ma spokojny bez zwierzat malo ludzi nie ma dzieci malych wrzeszcacych i to jej pasuje.

Podejrzewam ze np Gapa u tych pierwszych nie czul by sie dobrze ani inny kot tacy oschli a do kota trzeba miec podejscie.

Jestem zadowolona z Westy a zarazem smutna z powodu Trytka kalcywirus tak zaatakowal ze pyszcek i w pyszczku jedna wielka rana.
Dzis znow bylam z nim u weta na kropl.podskornej, dostaje antyb. pyszczek smaruje na przemiam caridentem,aftinem,fioletem i nic nie pomaga smutne. :(
I wogole nie przyjmuje jedzenia w przeciwnosci do rudych tez ich karmilam 2 tyg. ale one jadly a mialy to samo tylko w mniejszym stopniu, i na dodatek jeszcze herperwirusa zasmarkane nosy.

jadziaII

Post » Śro wrz 21, 2011 11:18 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

A wiecie co się dzisiaj w nocy stało 8O 8O 8O
Sheba spała u mnie w nogach 8O 8O 8O dwa razy przychodziła.
Nadal nie da się dotknąć, ale :?: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 21, 2011 12:24 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dzis po rannym
Na ogol bez wiekszych sensacji.
Wszystko porobione leki podane, a jedno NELA wymiotuje jedzeniem a potem zielona woda i ma czyszczenie, ale potem dalej wziela sie za jedzenie.
Smola nie chce w boksie, zarowno jak i Helenka.
Klimek taki jakis dzis byl spiacy wogole sie nie myzial malo jadl zaobserwujcie go.
Ewelinka dalej wycofana bojaca strasznie nie jadla zobaczcie czy wieczorem bedzie zjedzone.
Rude z mama super w czw jada do kontr..
Longer ok.
Klakierek rozrabia tylko nie ma z kim bo Helenka zamknieta.
Na zdrowej nic niepokojacecego nie zuwazono glodomory jak zwykle
Oczy gremlinom umyte.
Rysio strasznie sie chce piescic i z tego wszystkiego nie jadl, dalam go osobno do lazienki i tez nie jadl, tylko chce na rece z reszta towarzysta sie nie kuma.
Musialam wyniesc cztery ciezkie wory bo 2 swoje i 2 od wczoraj.
Wynoscie dziewczyny po sobie bo trzeba chodzic na 2 razy bo to tak cholerstwo ciezkie.
Jesli smietnik zamkniety to mozna zostawic pod tymi wielkimi przesuwnymi dzwiami, uzgodnione z panem ktory to tam otwiera i zamyka.

jadziaII

Post » Śro wrz 21, 2011 12:30 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:Musialam wyniesc cztery ciezkie wory bo 2 swoje i 2 od wczoraj.

jadziu ja wczoraj wychodzilam ok. 22-giej. I o tej godzinie to nawet ja pod śmietnik nie pójdę.
A ponadto jak byłam od 19:30 do 21:45 to dla mnie za mało czasu na obrobienie wszystkiego i tak wczoraj nie zdazyłam wieczorem oczków Gremlinom zrobić.
A Klimek też wczoraj taki bardziej leżący był.
A Ewelinka - to miala mokre dolozone bo pierwszą porcję zjadła.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 21, 2011 13:37 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Alienor pisze:Tu Ala

Fuks mnie kocha i stwierdził, że uwielbia spać na moim piętrowym łóżku caaaałą noc i najlepiej jeszcze przyjść trochę przed panią to ma się więcej miejsca, a jak pani przyjdzie to i pogłaska i tak od 3 dni :D

TO MASZ ALA KOTA !!!
dawno o tym pisali w elementarzu, nie wiem co Cie tak dziwi :mrgreen:

LUDZIE WAZNA SPRAWA . oczywiscie nigdy nie moze byc tak zeby nie bylo utrudnien.
Pan z agencji reklamowej ktory sasiaduje z nami i obiecal dac klucz do zwalnianego pomieszczenia w celu przechowania kotow dopiero teraz powiedzial ze on zabiera swoje rzecz w sobote i niedziele bo nie mial innego lokalu zeby je przeniesc. W tej sytuacji nie da sie w sobote umiescic u niego kotow bo po prostu nie bedzie gdzie , pomieszczenie jest zawalone jego wyposazeniem - bardzo mi przykro nie wiedzialam o tym wczesniej -wiec przechowanie kotow mozliwe by bylo w tygodniu -pan ma do piatku 30.09.2011 klucze.
W tej sytuacji moze moznaby zapytac po drugiej stronie , tzn. prowadzacych wypiek paczkow ? czy ktos wie kiedy bywaja Ci wlasciciele paczkarni ?
Bo w tygodniu , to chyba nie bardzo da sie przeprowadzic takie sprzatanie .
Ewentualnie mozna rozwazyc po prostu wynajecie jeden na weekend tego pokoju w pierwszych dniach pazdziernika pok ? Przepraszam was za zamieszanie, ale nie wiedzalam pokoj agencji reklamowej dopiero w ten weekend bedzie oprozniany . CO WY NA POWYZSZE PROPOZYCJE ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro wrz 21, 2011 14:52 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

ja moge wziasc piątek rano -po pracy podjade
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]