Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 19, 2011 11:53 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

A ja o wczorajszym wieczornym dyżurze dopiero teraz bo nie mialam dostępu do netu.

Na zdrowej wszystko ok.
Koty głodne że normalnie cała chmara za mną łaziła i nie mogłam nałozyć na miski :P a jakie miłe i kontaktowe :ryk: wszystkie do myziania skore :ryk:
Zwróćcie uwagę na Lemonka bo przy mnie tylko on nie jadł mokrego.
Były 3 rodzaje i zaden nadmiernie go nie zainteresował.
Koty wymyziane i Gremlinki oczka zrobione.

Na kwarantannie:
Mańka czasami atakuje Nelkę, ale i Nelka coś wyjątkowo bywa cięta na maluchy czy Longera i Mańka staje w ich obronie.
Ewelinka wystawiona przez Teresę na kontenerek później zaszyła się pod metalowym szpitalnym stolikiem i jak jakiś kociak się zbliżył (nawet mały Klakierek ) to włączała syrenę. Drze się niemiłosiernie jak ze skóry obdzierana.
Ona panicznie boi się innych kotów i jest masakrycznie przestraszona.
Wydaje mi się że to taka kicia jak mój tymczas Elza kiedys była. Bardzo boi się innych i wzasadzie wszystkiego.
Zwija się w kłębuszek ze strachu :cry:
Wzięta na ręce czsami warczy, a czasami nie. Głaskana i drapana pod brodą najpierw się chowa pod pache, ale poxniej zaczyna ugniatać. Byle nie za długo bo się denerwuje.
Jak taka już była rozluźniona to zeskoczyla z kolan i myślałam że będzie trochę lepiej. Ale nie, chowała się dalej i nawet miałam problem żeby ją złapać :cry:
Widziałam że jest mocno przerażona i nie toleruje innych kotów to jednak ja dałam do boksu. Naprawdę dla niej pilny tymczas potrzebny
Dropsik faktycznie oczka ma okropne. A to taki myziak i traktorek. Z dobrych wiadomości w jego sprawie to to że je - mokrego mu nawet dodawałam.

Zdjełam też z szafy tą budkę bo jak juz byłam tak długo to jakoś tak mi się wydawało że mało miejsca jest do spania na taka ilośc wolno chodzących kotów.

A i czy tylko jedna miske z suchym mają na kwarantannie- to chyba troszkę za mało.

Nie było tez jedzenia suchego dla maluszków. dzisiaj byłam w zoologicznym i była promocja kitena 400+400 kazałam sobie odłozyć do soboty bo nie mam kaski, a za poł godziny pani Ania mi napisała że mam już zaplacone bo jakaś klienta nam kupiła. :1luvu:
To jutro do południa podskoczę i odbiorę i może po pracy zawiozę do KC

To może też zrobię już dyżurek - czyli Dorota wtorek wieczór

Przywiozę też karmę Calm dla Ewelinki - może to ja troszkę uspokoi.

Co do Klimaka to ja tez nie za bardzo jestem za tym żeby on na zdrową - nie wiemy jak to jest z jego chorobą a i tu na kwarantannie chyba nie za dobrze że jest z innymi kotami.
Ale wiadomo że to kot który nie wysiedzi tyle w boksie.

Tak samo problem z Arletką. Jak Biedronek spokojnie znosi bokoks - to arletka juz nie. Jest nieszczęsliwa, drapie kraty i płacze.
Ona nie rozumieja dlaczego inne biegaja a one siedzą w klacie - kotki białaczkowe są aktywne - normalne i nie rozumieją dlaczego muszą byc izolowane Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 19, 2011 12:00 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon wrz 19, 2011 11:53 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Biedny Trytek :cry:
Dobry pomysł ta morfologia z rozmzem u Arletki - poznając stan zaawansowania choroby będzie można podjąc jakieś decyzje - tylko, że znów musialyb być na czczo a ja rano z nią nie pojadę bo nie dam rady :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon wrz 19, 2011 12:29 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.09.-25.09.2011 r.
19.09. pon. rano MartynaP. wie. Teresa
20.09. wt. rano Beatka wie. Dorotka
21.09. śr. rano brak wie brak
22.09. czw.rano Monika wie. brak
23.09. piat rano brak wie. brak
24.09. sob. rano brak wie. brak
25.09. niedz. rano brak wie. Dorotka

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon wrz 19, 2011 15:14 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

środa wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon wrz 19, 2011 20:25 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 19.09.-25.09.2011 r.
19.09. pon. rano MartynaP. wie. Teresa
20.09. wt. rano Beatka wie. Dorotka
21.09. śr. rano brak wie MaraS.
22.09. czw.rano Monika wie. brak
23.09. piat rano brak wie. brak
24.09. sob. rano brak wie. brak
25.09. niedz. rano brak wie. Dorotka

terenia1

Post » Pon wrz 19, 2011 20:33 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dziś na dyżurze w miarę spokojnie - na zdrowej wszystkie kociaki ok. Lemonek jadł. Reszta żarła :mrgreen: jakby były głodzone :evil:
Byłam z Helenką i Dropsikiem u weta - Helenka imaverol (roztwór z wodą 1 dawka ze strzykawki+ strzykawka wody) na wacik i myć nosek daty podane w rozpisce na karcie leczenia.
Dropsik zmiana maści na Neomycynę 2xdzinnie.
W boksie jest Smoła jutro jedzie na sterylkę, tak że jeśli rano jeszcze będzie w boksie proszę jej nie karmić.
Nelkę porzadnie naciągało rzygała żarciem :(
Reszta towarzystwa ok.
Leki jakie trzeba było podać podałam.

Czy na tą sobotę jest ktoś chętny na sprzątanie jednego z pomieszczeń, łacznie z naświetlaniem lampą. Mamy mozliwość przeniesienia kotów na czas sprzątania i naświetlania do pomieszczenia obok.

Czy ktoś może zabrać parę rzeczy do prania, bo kosz znów wypełniony :( wczoraj zabrałam część rzeczy do prania - dziś już góra posłąnek do prania - ja sama z praniem nie wyrobię.
Beatko przyniosłam faktury - ale zapomniałam znów o wydrukowaniu wyciągów :oops: zrobię to jutro.

terenia1

Post » Pon wrz 19, 2011 20:59 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Ja już miałam plany na sobotę, ale świecenie ważna rzecz, a na dodatek jak jest możliwość przenieśc koty to trzeba to wykorzystać.
Wiec ja tak, jestem chętna :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon wrz 19, 2011 21:06 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dorota Wojciechowska pisze:Ja już miałam plany na sobotę, ale świecenie ważna rzecz, a na dodatek jak jest możliwość przenieśc koty to trzeba to wykorzystać.
Wiec ja tak, jestem chętna :ok:

Dzięki Dorotko ja też jestem niechętnie chętna :mrgreen: myślę że trzeba zrobić kwarantannę , świecenie i generalne porządki przed zimą, bo potem będzie ciężko, a ten weekend podobnież ma być ciepły i słoneczny - przy okazji też bez świecenia można do porządku doprowadzić zdrową kociarnię. To czekam na następnych ochotników :mrgreen: choć podobnież ochotnicy już wygineli na wojnach :wink:

terenia1

Post » Pon wrz 19, 2011 21:14 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:Mara pytalam o morfologie Arletki wiec mozna ale z rozmazem wtedy sie dowiemy jak dalece jest zaawansowana ta bialaczka i uwazam ze to warto zrobic zanim zacznie sie jakakolwiek kuracje Viebagenowa.

.

Jadziu
sama nie wiem z tym virbagenem :? musze pogadac z dziewczynami z watku białaczków. Sama juz nie wiem czy to cokolwiek zmienia u tych kotow, a koszty straszne...

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon wrz 19, 2011 21:16 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

A tam wygineli :D my jesteśmy zdeterminowane i z pod ziemi chętnych wygrzebiemy :mrgreen:
No to zaczynam grzebać - zgłaszajcie się.

A i mam pytanie - brakuje mi 50 zł żeby kupić 10 kg karmy suchej mieszanej royla.
Myślę że warto zmieszać dla kociochatkowiczów dla odmiany z tą co teraz mamy i można by trochę do schronu - rarytasiku tez dać
kto chętyny pomóc i dać mnie gotówkę - potzrebuję 5 osób po 10 zł. :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon wrz 19, 2011 21:17 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

nie pomogę w naswietlaniu bo mam dyzur wolontariatu w schronie ale mogę za karę zabrać do prania rzeczy :D o 13:30 moge Was odwiedzić. :piwa: robic nie robie bo mam na razie dwie rece niesprawne ale mogę Was zabawiać rozmową :ryk:

Filomen

Post » Pon wrz 19, 2011 21:21 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

bardzo prosze o tymczas dla Ewelinki :( my tez mamy w domu tą biedą kotke po zmarłej pani - Kawę. Biedna mieszka sama w pokoju, ja czasem z nią śpię :roll: juz tyle razy puszczaliśmy ją do kotow i nie ma szans. przerażona chodzi z brzuchem przy ziemi i warczy na nie

Filomen

Post » Pon wrz 19, 2011 21:22 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Filomen pisze:robic nie robie bo mam na razie dwie rece niesprawne
8O :?:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon wrz 19, 2011 21:23 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Tu jest wątek o białaczkowcach można poczytać i zdobyć jakąś tam orientację
viewtopic.php?p=1701973
Ewa spokojnie ze sprzątaniem damy radę :D
Dorotka w Kociej Chatce jest sporo różnych karm w sobotę zrobimy porządek to będzie wiadomo co i jak :D
ja jakby coś dyszkę dorzucę :) tylko mnie kopnij dla przypomnienia :)

terenia1

Post » Pon wrz 19, 2011 21:25 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dorota Wojciechowska pisze:A tam wygineli :D my jesteśmy zdeterminowane i z pod ziemi chętnych wygrzebiemy :mrgreen:
No to zaczynam grzebać - zgłaszajcie się.

A i mam pytanie - brakuje mi 50 zł żeby kupić 10 kg karmy suchej mieszanej royla.
Myślę że warto zmieszać dla kociochatkowiczów dla odmiany z tą co teraz mamy i można by trochę do schronu - rarytasiku tez dać
kto chętyny pomóc i dać mnie gotówkę - potzrebuję 5 osób po 10 zł. :ok:

:1luvu: Cokiee i jej mąz daja 20 zl na karmę :1luvu: brakuje jeszcze 30 zł.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]