cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 18, 2011 13:24 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

adzi pisze:hej - właśnie weszłam na wątek po newsy, Pani Barbara, która zdaje się była hojnym sponsorem Alexa, pyta o niego. Chciałam już pisać , że było z nim kiepsko, ale się poprawiło, na razie operacja nie w głowie była, bo inne priorytety. Ale teraz nie wiem co pisać.

Ja od 3 tyg w rozjazdach, najpierw z pracy, od kilku dni na wsi. W zeszłym tyg. rozmawiałam z kotiką, bo chciałam naszego weta umawiać, on okazuje się na urlopie, zresztą ja gorszego samopoczucia Alexa świadoma nie byłam...

Bardzo proszę o jakieś info na temat aktualnego stanu Alexa, na co potrzeba pomoc, nie wiem co mam odpisać Pani Basi i w ogóle o jaką pomoc prosić na FB. Może być tu lub priv, będę sprawdzać jutro pocztę, potem dopiero w poniedziałek.

Kciukasy z Alexa :ok: i aby los nienaigrywał się z niego więcej ! :twisted:

poszło skromne 50 dych dla niego od ciotki mamrot, no i czekam na tel. od kotiki czy moge jechać do niej z intestinalem. nie znam też jej planów co do wizyty u weta, ale z tego co mowiła wczoraj przez tel. to mi sie wydaje że trzeba z kotkiem jechac bo utrzymuje sie luźny kupal... albo choc ten enterogast podawać. no ....

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pt sie 19, 2011 7:38 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Kotika!
czekam na kontakt, saszetki intestinala wciaz "w ofercie"! może moge je gdzieś zostawić żebyś po drodze swojej mogla je odebrać?

Mamrot

Post » Sob sie 20, 2011 0:58 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Mamrot pisze:
adzi pisze:...

poszło skromne 50 dych dla niego od ciotki mamrot, no i czekam na tel. od kotiki czy moge jechać do niej z intestinalem. nie znam też jej planów co do wizyty u weta, ale z tego co mowiła wczoraj przez tel. to mi sie wydaje że trzeba z kotkiem jechac bo utrzymuje sie luźny kupal... albo choc ten enterogast podawać. no ....

Dzięki Mamrot, ale nie musiałaś, robię bazarki i jakoś staram się "ogarnąć".
W pracy mam wielkie pandemonium, do tego komp dalej kapryśny jak primabalerina...

Alex dziękuje wszystkim za troskę, ale chyba idzie ku lepszemu, kupki lepiej.
Intestinal nawet w saszetkach, to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej.
Mam nadzieję, ze jutro zrobię te obiecane fotki i Alex uśmiechnie sie do was. :wink:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon sie 22, 2011 7:36 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

"Dzięki Mamrot, ale nie musiałaś, robię bazarki i jakoś staram się "ogarnąć".
W pracy mam wielkie pandemonium, do tego komp dalej kapryśny jak primabalerina..."

janse, ja nic nie muszę Kotika. chciałam pomoc alexowi. Na forum tak to działa: dostajesz pomoc i dajesz ją w miare mozliwości a czasem w malo rozsądnym odruchu serca, ale dajesz i jak dostajesz posta " nie musialaś, radze sobie"to jest to przykre i raczej antyreklama dla wszystkich którzy myślą o ślepaczku i wpłacają choć dyszkę.

Mamrot

Post » Pon sie 22, 2011 21:06 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Mamrot pisze:"Dzięki Mamrot, ale nie musiałaś, robię bazarki i jakoś staram się "ogarnąć".
W pracy mam wielkie pandemonium, do tego komp dalej kapryśny jak primabalerina..."

janse, ja nic nie muszę Kotika. chciałam pomoc alexowi. Na forum tak to działa: dostajesz pomoc i dajesz ją w miare mozliwości a czasem w malo rozsądnym odruchu serca, ale dajesz i jak dostajesz posta " nie musialaś, radze sobie"to jest to przykre i raczej antyreklama dla wszystkich którzy myślą o ślepaczku i wpłacają choć dyszkę.

Antyreklama ? czego ? Z forum oprócz ciebie nikt na Alexa nie wpłacił złotówki, więc nikogo nie odstręczyłam. :wink:
Radzę sobie dzięki bazarkom, staram się liczyć przede wszystkim na siebie.
Napisałam, że nie musiałaś, bo sama piszesz i mówisz, że masz 7 rezydentów i 5 tymczasów
i choć ja mam więcej kotów, tobie też jest ciężko.

Mamrot pisze:... 7 rezydentów, 5 siedmiotygodniowych kociat w łazience ( jak jestem w domu to je wypuszczam "na pokoje"), ich chora matka w kuchni... a mój dom to razem 32 m kw.

Gdy byłaś w Gdańsku, my staraliśmy się upilnować i złapać kocurka, którego jeden szaleniec usiłuje zastrzelić z wiatrówki. Kocur jest tak zestresowany, że wpada łapie coś do jedzenia i ucieka.

Ale ja tu piszę sobie to wszystko, a ty i tak jak będziesz chciała, to znajdziesz powód aby się obrazić. A szkoda, bo obu nam zależy aby Alex trafił do dobrego domu.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto sie 23, 2011 7:58 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

"Gdy byłaś w Gdańsku, my staraliśmy się upilnować i złapać kocurka, którego jeden szaleniec usiłuje zastrzelić z wiatrówki. Kocur jest tak zestresowany, że wpada łapie coś do jedzenia i ucieka."

do klatki "łapki" wchodzi? powodzenia w ratowaniu kocura, a na Pana zawołajcie policję...

Kotów na utrzymaniu mam o wiele więcej niż ta banda w domu, i co to ma do rzeczy?
po co mi cytujesz co napisałam?! pomaganie ślepaczkowi mimo wszystko jest dla mnie ważne.
zastanów dlaczego ludzie z forum nie wpłacają.
Róbmy swoje, ja się z wątku Alexa nie wypisuję, lezy mi na sercu jego dobro, ale nic nie mogę dla niego zrobić.
Za wpłaty wystarczy zwykłe "dzięki". Trzymajcie się.

Mamrot

Post » Śro sie 24, 2011 20:36 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Mamrot, jestem teraz na wakacjach, ale sercem cały czas w Gdańsku. Alex jest na prawdę wyjątkowy, trzeba znaleźć mu dom, najlepszy, bo na taki zasługuje.
Ja jestem gdzieś daleko, a Kotika ma na głowie i swoje tymczasy, i masę innych problemów. Czasem sama nie wiem, jak sobie ze wszystkim radzi. Ale koty są zawsze na pierwszym miejscu. A ludzie nie :mrgreen: :ryk: I mnie czasem bywa ciężko :o 8O :? 8) :lol:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw sie 25, 2011 8:49 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Fanszeta pisze:Mamrot, jestem teraz na wakacjach, ale sercem cały czas w Gdańsku. Alex jest na prawdę wyjątkowy, trzeba znaleźć mu dom, najlepszy, bo na taki zasługuje.
Ja jestem gdzieś daleko, a Kotika ma na głowie i swoje tymczasy, i masę innych problemów. Czasem sama nie wiem, jak sobie ze wszystkim radzi. Ale koty są zawsze na pierwszym miejscu. A ludzie nie :mrgreen: :ryk: I mnie czasem bywa ciężko :o 8O :? 8) :lol:

Hej... potencjalny dom sam się nie znajdzie, nawet potencjalnie cudowny dom chce wiedzieć jaki jest stan kota i rokowania. czy luźne kupki opanowane, czy są jakieś czynione kroki żeby operować oczka, kastrować...itp, itd. Kocio napewno juz bardzo pokochal Kotikę...

Mamrot

Post » Wto sie 30, 2011 12:28 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

no i dalej cisza... jak się ma Alex?!

Mamrot

Post » Pon wrz 19, 2011 8:49 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Czy u Alexa wszystko w porządku? Od dawna nikt tu chyba nie zagląda.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pon wrz 19, 2011 9:13 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

no ja zaglądam i bardzo sie martwię. jak widać trudno wyprosic jakiekolwiek informacje, z tego powodu przestałam "reklamować"kotka... skoro nie ma kontaktu z opiekunkąto nie widze mozliwości polecania ślepaczka do DS... smutne...

Mamrot

Post » Śro wrz 21, 2011 11:33 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Może ten brak wiadomości to dlatego, że u Alexa nic się nie dzieje. Macie racje, że trzeba o kocie pisać, robić mu ogłoszenia, żeby znaleźć potencjalny dom. Kotice strasznie trudno to ogarnąć, bo jej komp przedpotopowy i wymaga straszliwie dużo czasu i cierpliwości. Ostatnio wpadam do niej jak po ogień i nawet nie pamiętam, żeby zrobić zdjęcia.
Z tego co widzę, kot jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi. Można go brać na ręce, przytulać, on potrzebuje domu i swojego człowieka. Ale jeszcze nie jest w pełni zdrowy. Kupy są różne, ale nie dzieje się nic alarmującego (na szczęście).
Postaram się częściej zaglądać na wątek i przekazywać wiadomości o Aleksie na bieżąco.
I proszę o wybaczenie wszelkich uchybień, sama nie lubię, jak zbyt długo nie ma na wątku wiadomości.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro wrz 21, 2011 12:12 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Dzięki, wiesz bo brak wiadomości o kocie można różnie tłumaczyć..Na szczęście nic złego się nie dzieje. Uff..
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Czw wrz 22, 2011 8:38 Re: cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Nie, nie dzieje się absolutnie nic złego. Alex mieszka głównie w łazience, ma tam ulubione miejsca i czuje się bezpiecznie. Powoli wychodzi "na pokoje", ale po spacerze lubi wracać do siebie. Jak już pisałam, wobec ludzi jest bardzo ufny, nastawia się do głasków i daje się bez protestów brać na ręce.
Psychicznie jest bardzo dobrze, widać, że czuje się wreszcie bezpieczny i kochany. Fizycznie też dochodzi do siebie, ale to dłuższy proces.
Przy następnej wizycie weekendowej obiecuję zdjęcia!!!

Fanszeta

[poprzednia][następna]