.Azja i Olaf szukają wspólnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 18, 2011 19:58 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Czyli wszystko idzie ku (naj)lepszemu? :)
I oba koty prawdopodobnie będą ostatecznie z powrotem razem, zdrowe i szczęśliwe? :)
Bardzo się cieszę!

TWQ

Od: Nie wrz 18, 2011 0:41

Post » Nie wrz 18, 2011 21:31 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Mam nadzieję, że tak będzie. Póki co w schronisku Azja siedzi odizolowany, spragniony miziania. To bardzo piękny i kochany kot - bardzo żałuję, że nie mogłam go dziś zabrać...
Olaf przetrzymał podróż łypiąc czasem okiem do mojej koleżanki (ja prowadziłam) ale większość czasu przedrzemał.
W domu nastąpiła zmiana kontenerka jaki zajmował i został ustawiony w zacisznym kącie w kuchni, kot na początku był wciśnięty w kąt a potem się ułożył wygodniej i udawał, że śpi. Udawał bo oczywiście jak raz weszłam do kuchni z pokoju - to akurat wyszedł i musiał się cofnąć na mój widok....
Potem siedzieliśmy dłuższy czas w pokoju i wkrótce okazało się, że w tym czasie kot przewędrował do szafy w przedpokoju, gdzie przezornie ustawiłam dla niego posłanie. Teraz też tam siedzi.
Przed chwilą właśnie stamtąd wyszedł i chodził chwilę po przedpokoju, jak zobaczył mnie przy stole w kuchni to wszedł do szafy z powrotem i wspiął się po takich szufladach z materiału jakie wiszą w szafie, no ale się nie utrzymał i łagodnie opadł na posłanie :roll: . Niepokoi mnie tylko, że teraz siedząc w szafie na mnie wyje i syczy jak zaglądam, a wcześniej w kontenerku dotykałam go i głaskałam (tylko po łapkach co prawda) i nawet przebierał przednimi łapkami... Cóż, trzeba chyba trochę poczekać... może znowu poczuł się zagrożony...
Nie zauważyłam, żeby coś zjadł ale mam nadzieję, ze zje jak pójdziemy spać.
Wybaczcie, że zdjęcia zamieszczę jutro - padam z nóg. Dobranoc...

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Nie wrz 18, 2011 22:05 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Potrzebuje czasu bidulek, nie wie co się dzieje, kolejne miejsce, kolejni ludzi...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie wrz 18, 2011 22:09 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Dziękujemy za aktualizację. Dobranoc!

TWQ

Post » Pon wrz 19, 2011 11:30 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

jeżżżżu :( jaki czarny smutek :(
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Pon wrz 19, 2011 12:03 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Ja bym nazwała Azję raczej jedną wielką NADZIEJĄ :-( Myślę, że ta kąpiel w nizoralu by bardzo pomogła. Niestety w schronie go nie wykąpią... Można też chyba krem...

Olaf w nocy zjadł odrobinkę felixa i zrobił ku do żwirku. W dzień znowu siedzi w szafie ale było widać, że w nocy próbował się schować do/za szafki w kuchni :roll: bo... otworzył sobie szafkę pod zlewem i przewrócił śmietnik... ale się nie zmieścił w szparę za szafką... całe szczęście :oops:

mata_hari

Post » Pon wrz 19, 2011 15:19 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

wykąpią, wykąpią w schronie,
w środę będziemy kapać w nizoralu,
damy radę :ok: :ok:

Olafku przełam swój lek, jesteś w prawdziwym domku :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon wrz 19, 2011 15:28 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

O... to bardzo się cieszę :-)

mata_hari

Post » Pon wrz 19, 2011 19:38 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Oswajaj się, Olaf szybciutko, czekamy na nowe wieści.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon wrz 19, 2011 20:20 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Trzymam kciuki za pomyślną aklimatyzację Olafa!

TWQ

Post » Pon wrz 19, 2011 20:49 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

I za leczenie Azji :ok:
A potem ich połączenie :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 19, 2011 20:53 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Dziś już jest lepiej, OLAF co prawda caly dzien siedzial w kryjówce bo była teściowa do dziecka ale jak wróciłam to sie z nim przywitałam, zabrałam opróżnioną miseczkę i potem zaraz wyszedl z tej szafy i pojadł chrupkiego, potem tam wrócił a jak do niego zajrzalam to sie do mnie odwrocil plecami ;-)

Teraz jednak znowu wyszedł, stosujemy metode "udajemy że kota nie ma" i w tym czasie 2 razy pojadl sucha karme (widac ze lubi bo obok stoi mokra), byl w zwirku, zajrzal do nas do pokoju, zwiedzil kuchnie (tez blat) podczas gdy bylam w pokoju, wrocil do przedpokoju, wskoczyl nawet na komode w przedpokoju i patrzyl na mnie do kuchni a teraz filuje spod wieszaka, przycupnal tam sobie... :-) Ogolnie staramy sie go omijac i nie przestraszac ;-) ale widac ze jest ciekaw. Ciekawe co dzis znowu wykombinuje w nocy.
Zauwazylam ze sie bardzo drapie, dobrze ze mu dali wczoraj na pchły...

O, właśnie znowu sobie chrupie:-)

mata_hari

Post » Pon wrz 19, 2011 20:56 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Smacznego Olafku :ok: :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 20, 2011 6:29 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

Super i świetną metodę przyjęliście. Powolutku chłopak się otworzy. Ależ się cieszę, że robi postępy!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto wrz 20, 2011 7:16 Re: Kiedy kot traci imię... Azja-szuka dt na miesiąc,Olaf już ma

bardzo się cieszę z Olafka! to śliczny kot, a w schronie nie miałby szans - był zbyt przerażony...
mata_hari! :1luvu: ogromnie Ci dziękuję!

teraz tylko Azja niech się szybciutko podleczy z grzybka :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

[poprzednia][następna]