GDAŃSK. Piątka pieczarek. Maczek-Majeczka znalazła domek.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto wrz 13, 2011 13:20 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Nic dziwnego , że za Szczurusiem gania :D

A w końcu co za różnica kogo się ma w domu - Maczka czy Maczkę - kot to kot :mrgreen: . Poza [chyba] droższą sterylizacją... :?:
Swoją drogą, jak to ? w ciemno założyłaś, że ta akurat Pieczarka to chłopczyk?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro wrz 14, 2011 7:01 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Zemściło się zaufanie do słowa pisanego. Jak dostałam kocurka z książeczką i wpisem, że to Maczek, to przyjełam to za pewnik.
Zaglądałam w uszy, w gardło, ale nie pod ogon 8) .
I oczywiście, że kocham Majeczkę tak samo mocno jak Maczka.
Tylko śmiać mi się chce i z całej sytuacji, i z siebie.
I od razu też mi się przypomniało, że Kopernik była kobietą :ryk:

A wczoraj w kuwetce znalazłam kupala za 150 zł - przyczynę całego zamieszania.
Kupal wzbudził moje zainteresowanie nietypowym kolorem, takim jakby jasnozielonym żyłkowaniem i "chwościkiem" suchych trawek wystającym z jednego końca. Przyjrzałam się: a to zielona gumka recepturka i tkwiące w niej suszki. Całe to ustrojstwo siedziało w Majeczce i męczyło dziewuszkę :evil: przez trzy doby.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro wrz 14, 2011 18:30 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Super, że mała już sie nie męczy. Swoją drogą cenny kupal. :wink:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro wrz 14, 2011 18:42 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Fanszeta pisze:Zemściło się zaufanie do słowa pisanego. Jak dostałam kocurka z książeczką i wpisem, że to Maczek, to przyjełam to za pewnik.
Zaglądałam w uszy, w gardło, ale nie pod ogon 8) .
I oczywiście, że kocham Majeczkę tak samo mocno jak Maczka.
Tylko śmiać mi się chce i z całej sytuacji, i z siebie.
I od razu też mi się przypomniało, że Kopernik była kobietą :ryk:

A wczoraj w kuwetce znalazłam kupala za 150 zł - przyczynę całego zamieszania.
Kupal wzbudził moje zainteresowanie nietypowym kolorem, takim jakby jasnozielonym żyłkowaniem i "chwościkiem" suchych trawek wystającym z jednego końca. Przyjrzałam się: a to zielona gumka recepturka i tkwiące w niej suszki. Całe to ustrojstwo siedziało w Majeczce i męczyło dziewuszkę :evil: przez trzy doby.

Eeee, myślałam, że resztki zielonej waluty :wink:

Dobrze, że juz wyszło :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt wrz 16, 2011 11:56 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Majka już doszła do siebie. Wczoraj dostała ostatni zastrzyk antybiotyku i znów ucieka przede mną, jak przedtem. Ale w nocy śpi cały czas na kołdrze, na moich nogach, a wczoraj wieczorem "czekała na mnie" na mojej poduszce. Wspólne leżenie trwało ok. minuty :D Potem pobrykała i znów ułożyła się w nogach.
Jest b. żywa i b. żarłoczna. Brzuszek ma jak piłka, bo musi nadrobić trzydniową głodówkę.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Sob wrz 17, 2011 21:10 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Przepraszam za OT ale sprawa pilna
Proszę zaglądnąć jeżeli ktoś miał do czynienia z czymś takim proszę pisać !

viewtopic.php?f=1&t=133244&p=7972445#p7972445
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro wrz 21, 2011 11:37 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Pozdrowienia od Majki. Dzisiaj razem z ciocią Kawką dorwały się do szynki prasowanej luksusowej. Faktycznie musiała być niezła, bo zwykle wędliny leżą sobie u mnie na stole w kuchni zupełnie spokojnie. Ale nie dziś rano.
Co było robić? Dałam im dokończyć marne resztki ze stołu, a sama zadowoliłam się czym innym.
Majka chwyciła kawałek szynki i uciekła z nim do sypialni. Zwykle jada grzecznie z miseczki, ale okazuje się, że kradzione smakuje najlepiej na dywanie :ryk:

Fanszeta

Post » Czw wrz 22, 2011 15:07 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Koteczki niewinne.
Na pewno to szynka je sprowokowała.

jaaana

Post » Wto wrz 27, 2011 8:03 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

jaaana pisze:Koteczki niewinne.
Na pewno to szynka je sprowokowała.

Zgadzam się :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto wrz 27, 2011 10:10 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Już więcej nie pozwolę prowokować szynce niewinnych kotów!!! :ryk:

Fanszeta

Post » Wto wrz 27, 2011 11:05 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Fanszeta pisze:Już więcej nie pozwolę prowokować szynce niewinnych kotów!!! :ryk:

No :twisted: Niedobra ty
Obrazek

JaEwka

Post » Śro wrz 28, 2011 22:07 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Siedzę i ryczę, bo oddałam Majeczkę. Dostałam już wiadomość z jej nowego domku. I dalej ryczę.

Fanszeta

Post » Śro wrz 28, 2011 22:26 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Tak to jest, pisklęta wyfruwają w świat.

jaaana

Post » Czw wrz 29, 2011 1:01 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Jeszcze tylko Maczek szuka. Foty.

Fanszeta pisze:Siedzę i ryczę, bo oddałam Majeczkę. Dostałam już wiadomość z jej nowego domku. I dalej ryczę.

Jaką wiadomość ? Kciuki za nowy domek Majeczki. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw wrz 29, 2011 6:44 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek. Maczek-Majeczka znalazła domek.

Wiadomość dobrą, że koty nie są wobec siebie agresywne, raczej lekko przepłoszone, wycofane. I zdjęcie Majki na rękach u nowego pana. A ja zamiast się cieszyć, to w ryk. Nienormalna jestem i tyle.

Majeczka będzie miała braciszka, szarego kocurka, 5-letniego, łagodnego. Duzi pracują i martwili się, że kot za długo przebywa sam. Dlatego zdecydowali się na towarzystwo. Mogę ją odwiedzać. No wszystko OK, ale po co ja ją oddałam :cry:

Fanszeta

[poprzednia][następna]