PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 17, 2011 14:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Pomponmamo i ja przytulam, trzymam kciuki za Twojego tatę!!!
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob wrz 17, 2011 15:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

A ja odgruzowałam chatę,zjadłam obiadek i teraz szukam chętnego na kawkę i babeczkę z jabłuszkiem ewentualnie z serkiem :mrgreen:
Jest ktoś chętny czy sama mam się delektować 8) :roll:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob wrz 17, 2011 15:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Dzięki dziewczyny - jesteście kochane :1luvu: Tato leży plackiem i nie wolno mu wstawać nawet do toalety. Mój tato - najsilniejszy, najbardziej dumny i niezależny facet na świecie, najważniejszy mężczyzna w moim życiu, którego zawsze podziwiałam, który wydawał mi się niezniszczalny - leży i robi pod siebie :cry: Strasznie się biedak krępuje i nawet jak go idę odwiedzić, to mnie wygania, podobnie jak mojego brata, bo się przed nami wstydzi. Kupiliśmy mu pampersy, żeby mu wygodniej było, bo w nocy oczywiście mimo zakazu lekarza wstał sobie do ubikacji :evil: Obiecał mi dzisiaj, że już tego więcej nie zrobi. Boże - jak ja się o niego boję :cry: :cry: :cry: Przy nim się uśmiecham, a jak wychodzę,. to już na schodach wyję :cry: W poniedziałek gastroskopia, to będzie wiadomo co dalej...

Zwierzyniec na razie bez strat, choć już było małe zwarcie, bo Kuba mi się przedarł miedzy nogami do pokoju i dostał po mordzie od Frędzla od razu. Mam wrażenie, że z Pomponem mógłby się zaprzyjaźnić po jakimś czasie - Pompon jest zainteresowany, bez agresji, ale jak głupol Kuba zaczyna szczekać, to się zwyczajnie kotek boi i wycofuje. Cizia boi się bardzo i na widok Kuby włazi za łóżko. Frędzel natomiast jest nieprzejednany i dąży do zwarcia :twisted: Syczy wściekle, robi miny, jeży się i pręży, że normalnie dwa razy więcej kota w kocie, no i przechodzi do łapoczynów przy każdej okazji - gryźć nie gryzie, bo nie ma czym - te trzy i pół zęba, które mu zostały nie nadają się do gryzienia :lol: Nie wiem natomiast, czy Kuba się nie odgryzie, więc pilnuję żeby się nie spotkali za blisko. Z tymi spacerkami jakoś sobie poradzę, jeszcze nie wiem jak, ale dam radę, zawsze przecież sobie radzę :D Przemyślałam temat hoteliku i dam sobie spokój - nie mogę tak zawieść taty... :? On by się martwił...

Sprzątam sobie teraz pomalutku z użyciem mopa parowego, który jako żywo - cudownym wynalazkiem jest :ok: polecam wszystkim siostrom, które mają na podłodze kafelki na wysoki połysk - efekt jest fantastyczny. :mrgreen: Również efekt dla mojej psyche jest nieoceniony - nigdy nie sądziłam, że będę się odstresowywać za pomocą sprzątania.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob wrz 17, 2011 16:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

A czy takim mopem parowym da się czyścić gumolit na przykład :roll:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Sob wrz 17, 2011 16:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Pewnie, że się da! I normalnie schodzi ten bród, że aż kolor ma podłoga inny. Poza tym da się tym myć wszystkie bardzo zabrudzone powierzchnie; kuchenkę, albo piekarnik, okna, kafelki w łazience, można prać wykładziny... no naprawdę można dużo. Oczywiście mycie okien za pomocą tego urządzenia jest to ciężka praca, bo lekkie to to nie jest jakoś bardzo, a trzeba to do góry trzymać :? Więc okna, kafelki itd warto tym myć raz na jakiś czas, kiedy już są bardzo brudne, z takim starym, wżartym brudem - wszystko puszcza pod wpływem pary :mrgreen: Potem jednak trzeba to okno jeszcze raz przetrzeć, bo ten rozpuszczony brud po nim spływa i zacieki zostają. Natomiast na podłodze efekt jest genialny.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob wrz 17, 2011 16:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

a gdzie takie cudo dorwalas?? 8O moze by mi sie tez przydalo bo przy trzech pietrach w domu to jest co robic... :|
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Sob wrz 17, 2011 16:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob wrz 17, 2011 17:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Hyyymmm....cwane urządzenie ,jeno tego tyle jest,który dobry :?:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Sob wrz 17, 2011 18:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Kotko dorotko toż ci linka przysłałam. Wejdź w pozostałe przedmioty tego sprzedawcy, znajdziesz sobie nową aukcje, bo ta moja juz zakończona :lol:

Właśnie wróciłam od tatusia - byłam tylko tak na chwilę, choć okiem na niego rzucić. Wygląda jakby lepiej i zaczyna normalnie mówić, bo przedtem się zacinał, jakby mu tchu brakowało i widać było że męczy go mówienie. A teraz mnie lekko opierdzielił, że o tej godzinie innym pacjentom przeszkadzam :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob wrz 17, 2011 18:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

pomponmama pisze: A teraz mnie lekko opierdzielił, że o tej godzinie innym pacjentom przeszkadzam :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Znaczy ... idzie ku lepszemu :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob wrz 17, 2011 18:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

a ja Wam powoli mówię papapa ;)
na tydzień wyjeżdżam pożeglować sobie troszkę.. mama dostaje Aleksa... jak wrócę nie poznam kota... mamcia odda mi rozwydrzoną bestię :D :lol: :?
Z Rogerkiem też będzie trzymała rękę na pulsie.. gdyby nie to, że urlop wcześniej opłacony w większości i pierwszy od przynajmniej 3 lat to bym została w Łodzi... mam wyrzuty sumienia :(

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Nie wrz 18, 2011 12:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Selya, miłego wypoczynku zatem :)

A ja zapraszam na bazar na Skarpetę - viewtopic.php?f=20&t=133260 ;)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie wrz 18, 2011 14:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

A ja dzisiaj zaliczyłam weta ( trochę dwuznacznie to zabrzmiało :ryk: ).

Wczoraj Gosia ( moja ogrodowa panienka ) miała trochę mniejszy apetyt.
Jak ją głaskałam zauważyłam, że ma brudną główkę.
Wyglądało to jak rozwodnione, utarte na miazgę ziemniaki. Pomyślałam, że coś na nią kapnęło.
Wytarłam. Umyłam wodą.
Po 15 minutach znowu była brudna. Znowu umyłam i wytarłam.

Dziś mój syn do mnie woła, że Gosia ma dziurę w głowie 8O
Rzeczywiście w głowie "wżerka" . Wtedy już domyśliłam się, że te wczorajsze "ziemniaki", to była ropa ( zresztą dziś już mnie oko ropiało, bo ręce przemyłam wczoraj tylko wodą )

Na brzuszku syn znalazł jeszcze jakieś zmiany. Poza tym znalazł jedną żywą pchłę 8O ( jakieś trzy tygodnie temu potraktowałam ją Fiprexem )

Pojechaliśmy do dyżurnej lecznicy.
Włosy wokół rany zostały wycięte. Okolice ropnia ( już opróżnionego ) zdezynfekowane.
Mała dostała zastrzyki :antybiotyk i lek przeciwzapalny.

Podobno zmiany na brzuszku są śladami po podrapaniu. Mała musiała dostać lanie od jakiegoś kota.

Wróciliśmy do domu o 100 zł lżejsi.

I tym optymistycznym akcentem rozpoczęliśmy niedzielę.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie wrz 18, 2011 14:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

Jeny jakaś ropniowa plaga czy co? :(
Biedna kicia..
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie wrz 18, 2011 14:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII

kotka doroty pisze:A ja odgruzowałam chatę,zjadłam obiadek i teraz szukam chętnego na kawkę i babeczkę z jabłuszkiem ewentualnie z serkiem :mrgreen:
Jest ktoś chętny czy sama mam się delektować 8) :roll:

Zostanie tej babeczki do jutra? :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

[poprzednia][następna]