black_lodge pisze:...
Na Krzykach, okolice Zaporoskiej.
To jednak kawałek jest. Zobaczymy jak będzie.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
black_lodge pisze:...
PcimOlki pisze:black_lodge pisze:...
To jednak kawałek jest. Zobaczymy jak będzie.
najszczesliwsza pisze:Mulesia pisze:najszczesliwsza pisze:kamari pisze:Super, że się udało z wlewami, dalej już pójdzie gładko![]()
![]()
![]()
PcimOlki, zwróć jeszcze uwagę na zęby Henia, jest na nim spory kamień. Wiem, że to kot już w pewnym wieku i ma prawo mieć zmiany na zębach, ale może warto na to zwrócić uwagęA uszami trzepie od dawna, wydało mi się, że to świerzb
Bałam się zakropić advocata, dostawał Oridermyl.
Hura, że dowiadujemy sie o tym teraz..
W Czwie dostał iwemektynę (czy jakoś tak) 2 razy i Oridermyl..
O odrobaczaniu TAKIEGO KOTA decyduje lekarz weterynarii.
Niby pierdoła, ale.. Co jeszcze dawałaś mu na własną rękę?
Przepraszam, a skąd wnioskujesz, że Kamari stosowała cokolwiek na własną rękę?
Stosowała lub nie, o Oridermylu ja nic nie wiedziałam, a dokładnie czytam, dobrze, że tego Advocata się bała zakropić.
Nie uważasz, że trochę późno na info o problemie z uszami?
I, Oridermyl jest jednym z leków, nie zadziałał widocznie u mnie, to po co go podawać 2 raz?
najszczesliwsza pisze:...
Ciekawa jestem jak dziś z wlewem będzie...
Agn pisze:.... absolutnie nie wolno dopuścić do wylizywania preparatu przez kota.
...
Przepraszam, nie masz racji. I wolałabym, żebyś takich głupot nie wypisywała. Maść z antybiotykami nie może służyć do czyszczenia uszu!Gibutkowa pisze: Oridermyl teraz może spełniać role maści do czyszczenia, na świerzbowca działała kiedy miał w składzie pestycyd, który został z niego wycofany jakieś 1,5 roku temu. Także ten "nibylek" można sobie tak naprawde w d... wsadzić
Pcim, to idzie głęboko do kanału słuchowego. Kot tam nie sięgnie.Jeśłi jest zapuszczony do ucha, drogą zatrucia może być mycie ucha łapką?
PcimOlki pisze:najszczesliwsza pisze:...
Ciekawa jestem jak dziś z wlewem będzie...
Było profesjonalnie zazdrośnico.![]()
Henio dziś przed śniadaniem ważył 4.64.kg
ana pisze:Przepraszam, nie masz racji. I wolałabym, żebyś takich głupot nie wypisywała. Maść z antybiotykami nie może służyć do czyszczenia uszu!......Gibutkowa pisze: Oridermyl teraz może spełniać role maści do czyszczenia, na świerzbowca działała kiedy miał w składzie pestycyd, który został z niego wycofany jakieś 1,5 roku temu. Także ten "nibylek" można sobie tak naprawde w d... wsadzić
Agn pisze:....
Ja stosuję Oridermyl często i dość skutecznie. Ale nie aplikuję aplikatorem, bo wtedy nie widzę ile wciskam do ucha, ale nanoszę preparat na patyczki do uszu, w które wsiąka i tak przygotowanymi patyczkami czyszczę ucho do czysta. Tylko na samym początku leczenia lub gdy skorupa w uchu jest wyjątkowo duża używam aplikatora.
Nigdy nie dopuszczam do sytuacji, gdy lek wydostaje się na małżowinę. Na szczęście koty myją uszy 'po wierzchu' i nie dłubią w nich palcami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: zuza i 1096 gości