Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2011 9:31 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

biedny antymonek :ryk:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt wrz 16, 2011 16:11 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Biedne srebrne maleństwo.

Pluń właśnie siedzi na środku pokoju i warczy. Żadnego kota obok niego nie ma, w promieniu co najmniej 1 - 1,5 metra, zresztą Pluszaczek i tak warczy właściwie z łebkiem wpatrzonym w sufit :roll:
Zawsze pocieszam się tym, że dobrze, że chociaż po tę urodę zdążył.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt wrz 16, 2011 16:41 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Wielbłądzio pisze:Biedne srebrne maleństwo.

Pluń właśnie siedzi na środku pokoju i warczy. Żadnego kota obok niego nie ma, w promieniu co najmniej 1 - 1,5 metra, zresztą Pluszaczek i tak warczy właściwie z łebkiem wpatrzonym w sufit :roll:
Zawsze pocieszam się tym, że dobrze, że chociaż po tę urodę zdążył.

Biedny kotek...

dobrze chociaż że ładny...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon wrz 19, 2011 19:58 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Obrazek Frociszek pozuje... ;)
Obrazek ...i się rozkracza :lol:
Obrazek koty zgodnie z jednej miski źrą
Obrazek Moja pierworodna śpi.

I na koniec: Maniusia kocha panią, kocha :arrow:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i jeszcze jakiś Antymon na deser 8)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Sara wylegiwawszy się 8)
Obrazek i Maniuniu czekając na ryb karmienie :twisted: (ona ZAWSZE jak tylko widzi, że idę z żarciem rybim ryby nakarmić, już czeka na otwarcie drzwi do raju :lol: )
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon wrz 19, 2011 20:20 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Przepiękne dzieci :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: , udały Ci się wszystkie naprawdę :mrgreen:

Ostatnia Maniunia-suryKOTKA jest do zacałowania, a Antymon ma słowo daję najnormalniejszy w świecie, inteligentny wyraz pyszczka :wink:
Dla porównania:
Obrazek
:crying:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 19, 2011 20:29 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Wielbłądzio pisze:Dla porównania:
Obrazek
:crying:

To to tylko kochać pozostaje 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon wrz 19, 2011 20:31 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Kocham, ale wczoraj mogłam przez niego stracić oczy :roll:

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 19, 2011 21:15 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Ano. Niewyobrażalnie głupi ten kotek jest :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon wrz 19, 2011 22:01 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Ojjj. Biedny kotek... Eeeee tam głupi... :oops:
A fotki kochającej kotki... :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon wrz 19, 2011 22:46 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

juana pisze:A fotki kochającej kotki... :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu:

A wiesz jak jej trudno wtedy zdjęcia zrobić? :D Wije się toto, wtula, mruczy, gryzie mnie w policzek, cieszy się że mnie gryzie ;) , przewraca się, trzyma kurczowo łapkami za moją szyję, robi wytrzeszcz 8) ... ale ta seria zdjęć mniej więcej oddaje tą sytuację :mrgreen: tak mam codziennie :roll: zdjęcia z perspektywy moich oczu mniej więcej były robione ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro wrz 21, 2011 13:08 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

*anika* pisze:
juana pisze:A fotki kochającej kotki... :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu:

A wiesz jak jej trudno wtedy zdjęcia zrobić? :D Wije się toto, wtula, mruczy, gryzie mnie w policzek, cieszy się że mnie gryzie ;) , przewraca się, trzyma kurczowo łapkami za moją szyję, robi wytrzeszcz 8) ... ale ta seria zdjęć mniej więcej oddaje tą sytuację :mrgreen: tak mam codziennie :roll: zdjęcia z perspektywy moich oczu mniej więcej były robione ;)

Wyobrażam sobie, że trudno :ryk: Też tak mam z robieniem fotek Ryśkowi...

juana

Post » Czw wrz 22, 2011 23:09 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Mam nowego tymczasa: viewtopic.php?f=13&t=133370
Ma 4 miesiące, ciągle mruczy (pani doktor nie mogła go osłuchać :roll: ja z resztą też, bo słuchawki lekarskie posiadam, ale kiedy on mruczy ciągle to nawet bicia serca nie słychać), włazi na klawiaturę laptopa (zaczęłam bardziej doceniać moje koty, że takie mądre i chociaż mi uparcie klawiszy nie wciskają :twisted: ), nie da się przy nim jeść, bo się od razu pakuje z łebkiem, ale poza tym jest grzeczny :D Waży 1,8 kg, ale jest szerszy niż dłuższy - jak na kociaka w jego wieku. Taka puchata kuleczka na krótkich łapkach. Futro ma pluszowe, takie jak moja poprzednia tymczaska Sonia. Niemalże identyczne. Ma niesamowicie grzeczny wyraz twarzy :lol: i chciał się pobawić z moją szczurzycą - podskoczył i machnął łapką w celu zachęcenia zwierzątka do zabawy, ale szczur nie zrozumiał i się wystraszył :roll: Nie wiem dlaczego, ale moje szczury bardziej się tego kota boją niż moich pozostałych gdy się z nimi zapoznawały. Może im pachnie jakoś "dziko"?

Antymon jest zdziwiony nowym tymczasem, robi okrągłe oczy i syczy.
Maniunia patrzy na mnie tak, jakbym jej krzywdę jaką zrobiła (kota przyniosłam :roll: ).
Sara się zbytnio Filipkiem nie interesuje.
Frotka też (spojrzała, poszła dalej).
Pies o dziwo chyba w ogóle nie zauważył :roll: (normalnie to by pod drzwiami skamlał i drapał, że się chce zapoznać).

Na razie nie wypuszczam małego z pokoju, a inne koty tylko na chwilkę wchodzą, jeśli mają ochotę.
On też sam nie wychodzi, mimo niezamykania czasem drzwi.

Najpierw Filip musi się odrobaczyć do końca, bo nie chcę swoim fundować kolejnego odrobaczania - miały miesiąc temu.
Zapozna się bliżej za kilka dni ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 24, 2011 22:18 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Maniusia nie je :( Wczoraj była w ogóle zatkana, ale tak nietypowo (zagazowanych jelit nie było, takie normalnie wypełnione, jakie powinny być). W dwunastnicy jakaś gula średnicy 1-1,5 cm. Dziś nadal tam jest. Był rentgen. Nie bardzo wiadomo co to jest. Może kula włosowa. To chyba najbardziej optymistyczna opcja. Dziś pani wet stwierdziła też że może to być jakaś narośl-guz (tzn. ja zapytałam, bo tak mi przyszło do głowy, a ona potwierdziła, że to też jest możliwe). Podobno koty z białaczką czasem mają takie guzy. Ona miała test robiony rok temu, ujemny. Ale jest z takiego miejsca, że bardzo możliwe że były tam koty białaczkowe i mogła się zarazić.
Wczoraj wymiotowała kilkanaście razy wieczorem, wetka chwilę potem dała jej serię leków i kroplówkę. Już potem nie wymiotowała.
Po północy miała biegunkę z krwią, tylko troszkę, ale więcej nie wydaliła nic.
Dziś w południe zjadła trochę Cosmy z kurczakiem, najwyżej 35 gram. Nie zwróciła.
No i w ciągu dwóch tygodni schudła 200 g - z 3,1 kg do 2,9 kg.
A od śniadania już nic nie je. Tzn. dziubnęła jeszcze łyżeczkę kurczaka. A teraz nawet nie chciała w siebie wmusić proszkowego conva rozrobionego z wodą.

I nie sika :( O 18 dziś dostała kroplówkę podskórną, prawie połowę takiego mniejszego pojemnika (ono ma z 250 ml?). No i... nic. W nocy chyba też nie sikała (moim zdaniem cały czas leżała na mojej poduszce). W dzień - nie wiem, bo była puszczona luzem na mieszkanie. Ale w pęcherzu też nic dziś tuż przed kroplówką nie zalegało.
Ostatnio edytowano Sob wrz 24, 2011 22:47 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 24, 2011 22:45 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

:( :( :( Będziemy trzymać kciuki z Ryszardem za Maniusię :ok: :ok: :ok: I za Ciebie :ok: :ok: :ok: (trzymaj się)

juana

Post » Sob wrz 24, 2011 22:47 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Dzięki :)
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]