Skarpecia, Niunia, PusiaKlusia, Kelsi i Fajans

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 14, 2011 14:04 Re: Moja Skarpetka ;)

Jak ona super podskakuje. :lol: :lol:
Slodziaczek sliczny! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro wrz 14, 2011 14:07 Re: Moja Skarpetka ;)

kalair pisze:Jak ona super podskakuje. :lol: :lol:

Często jak tak podskakuje zapomina o tym na co polowała i ucieka:D :mrgreen:
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Czw wrz 15, 2011 12:51 Re: Moja Skarpetka ;)

A mówiłam wam już, że mam wielkie serce?(na brzusiu)
Obrazek
:D
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Post » Pt wrz 16, 2011 8:28 Re: Moja Skarpetka ;)

Cholera jedna no! Nie dość, że jej kupiłam obróżkę, grzebyk (z wyczesanej sierści ćwierć kota bym ulepiła) i neutralizator do kuwety, a teraz na Bazarku witaminki i zabawki, to cholera musi mnie dodatkowymi kosztami obciążać i jeszcze będę musiała coś na 'aromat' kupić, bo mi się w nocy zlała do buta :twisted: Miauczała, myślałam, że ma napad gadania, a nagle słysze charakterystyczne drapanie jak zakopywanie, ale nie w kuwecie... no to się zerwałam (o 4 rano!), a tam bucik został użyty jak nocnik, pełniutki aż po brzeżek dobrze, że nie moje buty które teraz noszę tylko letnie bo nie miałabym w czym do roboty iść-a i tak śmierdzą choć stały dalej 8O
Bo Peciucha qpkę w nocy zrobiła do kuwety i już brzydziła się i siu zrobić :twisted:
Więc skoro qpkę zrobiła to neutralizator jej w tym nie przeszkadzał :twisted:
Mówię TŻ'owi "Miauczała, myślałam, że jej źle, myślałam, Klusię ci przywiozę raźniej ci będzie.. a ta mi lu do buta!" no to on spokojnie "No, jakbyś drugą przywiozła to byś nie 2, a 4 buty myła" :roll:

Ładnie mi w obróżce, prawda?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

spookyaga

Post » Pt wrz 16, 2011 12:23 Re: Moja Skarpetka ;)

spookyaga pisze:
kalair pisze:Jak ona super podskakuje. :lol: :lol:

Często jak tak podskakuje zapomina o tym na co polowała i ucieka:D :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt wrz 16, 2011 12:23 Re: Moja Skarpetka ;)

spookyaga pisze:A mówiłam wam już, że mam wielkie serce?(na brzusiu)
Obrazek
:D

No faktycznie! :D :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt wrz 16, 2011 12:24 Re: Moja Skarpetka ;)

Oj, kochana, chyba musisz dolozyc kuwete. Niech ma wybor. No, trafila Ci sie wybitnie czysta kota. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt wrz 16, 2011 12:29 Re: Moja Skarpetka ;)

kalair pisze:Oj, kochana, chyba musisz dolozyc kuwete. Niech ma wybor. No, trafila Ci sie wybitnie czysta kota. :mrgreen:

Bo ona jak tą qpe zakopuje, to nie dość że 10min. (często mnie w nocy budzi jak kopie). To wykorzystuje cały żwir w kuwecie aby ją zakopać (a kuweta do małych nie należy). Tworzy taki wieeelki kopiec na środku kuwety :mrgreen:
Póki co ściągnełam spowrotem "ochraniacz" przed wysypem żwirku, i tak go pełno dookoła, a będzie mieć lepsze pole manewru :mrgreen:
Z drugiej strony od dwóch tygodni robi i nr 1 i nr 2 do kuwety i jakoś wcześniej kopiec z qpą na środku jej nie przeszkadzał :mrgreen:
Na drugą kuwetę nie zabardzo mam miejsce :?
Będę musiała zakupić VITOPAR aby pozbyć się aromatu z butów, ponoć działa, choć nigdy nie stosowałam :roll:
Obrazek

spookyaga

Post » Pt wrz 16, 2011 12:42 Re: Moja Skarpetka ;)

Mimo wszystko z tego co piszesz, ona potrzebuje dodatkowej kuwety. I tu moze lezec problem. Moze jakiejs mniejszej.
Bo jak ona zrobi taki kopiec, to naprawde nie ma sie jak juz drugi raz zalatwic. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt wrz 16, 2011 12:59 Re: Moja Skarpetka ;)

kalair pisze:Mimo wszystko z tego co piszesz, ona potrzebuje dodatkowej kuwety. I tu moze lezec problem. Moze jakiejs mniejszej.
Bo jak ona zrobi taki kopiec, to naprawde nie ma sie jak juz drugi raz zalatwic. :mrgreen:

Zobaczę jak będzie teraz i przemyślę ulokowanie kuwety nr 2 :roll:
Jak ja Klusie sprowadze i też taka będzie to nie będę miała jak przejść bo wszędzie kuwety będą 8O
Obrazek

spookyaga

Post » Pt wrz 16, 2011 15:44 Re: Moja Skarpetka ;)

:ryk: :ryk: Czego sie nie robi dla wygody koteczkow. I wlasnej. :mrgreen:
Miejmy nadzieje, ze Klusia mniej wybredna. Mnie sie taki kot nie trafil na szczescie. Ale Kretki , jak juz jest brudno, czekaja, az przyjde i sprzatne. I wtedy od razu pielgrzymki. A nawet takie cos jak widzialas. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto wrz 20, 2011 11:46 Re: Moja Skarpetka ;)

Hej hej, co tam u Skarpeteczki slychac? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto wrz 20, 2011 13:44 Re: Moja Skarpetka ;)

kalair pisze:Hej hej, co tam u Skarpeteczki slychac? :D

Hej ciociu, praktycznie cały czas śpię *zieeeew*. Chyba muszę zniszczyć im kanapę, za ciasna jest i się nie mieszczę razem z nimi w nocy :roll:. Jej Duży przyniósł takie duuże szklane coś, jak mnie tam włożył to było jeszcze dużo miejsca, i pachniało wodą i rybą. Chyba mi żywy bufet szykuje za to, że sama siedzę :mrgreen:
Obrazek

spookyaga

Post » Wto wrz 20, 2011 13:53 Re: Moja Skarpetka ;)

spookyaga pisze:

Hej ciociu, praktycznie cały czas śpię *zieeeew*. Chyba muszę zniszczyć im kanapę, za ciasna jest i się nie mieszczę razem z nimi w nocy :roll:. Jej Duży przyniósł takie duuże szklane coś, jak mnie tam włożył to było jeszcze dużo miejsca, i pachniało wodą i rybą. Chyba mi żywy bufet szykuje za to, że sama siedzę :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: Skarpeciu, powiedz Duzym, ze nie wolno kotkowi ograniczac wolnosci. :mrgreen: A kanapa wieksza musi byc! No przeciez kotek powinien spac wygodnie! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto wrz 20, 2011 13:55 Re: Moja Skarpetka ;)

kalair pisze:
spookyaga pisze:

:lol: :lol: :lol: Skarpeciu, powiedz Duzym, ze nie wolno kotkowi ograniczac wolnosci. :mrgreen: A kanapa wieksza musi byc! No przeciez kotek powinien spac wygodnie! :ok: :ok:

Bardzo upodobała sobie dywan-w poprzednim domu były panele to kładła się na szklanym stole-chyba woli twarde podłoże :D
Zapraszam ją na łóżko, kładzie się a potem i tak idzie w długą- nie wygodnie jej :D
Obrazek

spookyaga

[poprzednia][następna]