Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kasia_5000 pisze:Cleo wczoraj pojechała do domu
Ale niestety ze względu na Jej charakterek, na razie na próbę.
W domu jest już kocurek i dostały czas na dotarcie.
Na razie pierwsze wieści są dobre: zwiedziła całe mieszkanie, rozwaliła myszkę, jest odważna, podchodzi do opiekunów, ale z kocurkiem na dystans...
Jarka pisze:Pa, Cleo. Będzie mi ciebie brakowało, ale nie wracaj
itaka pisze:PKP + poczta (jeśli ktoś da radę)
ndz - kasia_5000 (będziemy z Jarką robić rozeznanie w terenie odnośnie kotów przy poczcie, wiec przy okazji nakarmię towarzystwo)
pn. -itaka
wt. -
śr. -
czw. - kasia_5000
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -
Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. -
śr. -
czw. - kasia_5000
pt. - KMagda (stały dyżur)
sob. - TŻ MartyK (stały dyżur)
ndz. - KMagda (stały dyżur)
koconek pisze:bezpiecznym, nowym terenem do wypuszczenia byłby na pewno teren, z którego wyłapywałam koty na sterylki czyli teren politechniki na ul. Nieszawskiej. Obszar jest ogromny: od ul. Warszawskiej w kierunku torów kolejowych, w drugą stronę od ul. Nieszawskiej aż do obwodnicy, wliczając w to cmentarz Miłostowski.
problemem może być - choć nie musi - zdobywanie pożywienia. Z jednej strony mnóstwo terenów łowieckich z drugiej bardzo mało śmietników.
koty są też sporadycznie dokarmiane przez panie i panów portierów z PP, jak tylko mają karmę, bo jak im nikt nie doniesie to tylko tyle ile sami kupią.
okoliczne zakłady maja także ciepliki, w których można się zimą ugrzać.
zawsze jednak jest to teren absolutnie obcy kotom i odmienny od środowiska w jakim żyły do tej pory. Nie mniej rozwiązanie awaryjne jest.
przy okazji można kontrolować stan stada, które się tam znajduje, bo niestety ciągle jakieś niesterylizowane koty tam przybywają z okolicznych domków jednorodzinnych i dalszych zakładów.
stado, które tam było wyciachałam poza jedną czarną koteczką, która po urodzeniu maluchów i ich porzuceniu (jeden maluch zabrany przez kogoś, drugiemu znalazłam domek) zniknęła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Agnieszka LL, ania0312, muza_51, puszatek, squid i 83 gości