Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 13, 2011 11:45 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Kurcze może tam koło pocztowej bramy dam małą miseczkę. Pójdę jutro ok 20 dopiero.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw wrz 15, 2011 13:11 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Cleo wczoraj pojechała do domu :)
Ale niestety ze względu na Jej charakterek, na razie na próbę.
W domu jest już kocurek i dostały czas na dotarcie.
Na razie pierwsze wieści są dobre: zwiedziła całe mieszkanie, rozwaliła myszkę ;), jest odważna, podchodzi do opiekunów, ale z kocurkiem na dystans...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw wrz 15, 2011 13:17 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

kasia_5000 pisze:Cleo wczoraj pojechała do domu :)
Ale niestety ze względu na Jej charakterek, na razie na próbę.
W domu jest już kocurek i dostały czas na dotarcie.
Na razie pierwsze wieści są dobre: zwiedziła całe mieszkanie, rozwaliła myszkę ;), jest odważna, podchodzi do opiekunów, ale z kocurkiem na dystans...

Niby wiedziałam o tym, że pojechala ale i tak jej dzisiaj po piwniczce szukałam :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Czw wrz 15, 2011 13:20 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Pa, Cleo. Będzie mi ciebie brakowało, ale nie wracaj :1luvu:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw wrz 15, 2011 13:23 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Jarka pisze:Pa, Cleo. Będzie mi ciebie brakowało, ale nie wracaj :1luvu:

:ryk: :ryk:
Trzymam kciuki za dobre stosunki międzykocie ;).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw wrz 15, 2011 19:19 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Poproszę na PW o dane i numer konta, bo wygrałam bazarek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=132950 i chciałam Wam przesłać pieniążki...
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

Post » Czw wrz 15, 2011 21:48 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Zostawiłam dwie małe miseczki w pocztowej bramie. Zrobiłam też wywiad środowiskowy i wiem, że tam na końcu tej ulicy jest więcej kotów i że nasze towarzystwo tam właśnie na koniec chodziło. Trzeba by się tam dokładnie dowiedzieć.
Obrazek

itaka

Post » Czw wrz 15, 2011 23:58 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Co kolejne stado? No pociac sie mozna normalnie :roll: jutro Kasia sie rozezna, bo jedzie Rudiego wypuścić, bo on tam umiera w tej piwniczce dosłownie.

Dziewczyny pomozmy Kasi9191 proszę, może ktoś coś mądrego poradzi
viewtopic.php?f=1&t=133144&p=7965638#p7965638

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Pt wrz 16, 2011 12:15 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Tak, wczoraj Rudi całe 2 godz, kiedy byłam w piwniczce, przeleżał płasko w transporterze, wpatrując się w jeden pkt.
Przy mnie nawet nie tknął jedzenia, które podstawiłam mu pod nos.
Wypuścimy go dzisiaj koło poczty lub tam trochę dalej, w zalezności od tego co zobaczymy na miejscu - nie mamy wyjścia.
Piwniczka zdecydowanie mu nie służy.
Info od itaki odnośnie stada kotów nie brzmi z jednej strony za wesoło, bo to znaczy, że znów mamy więcej miejsc do ciachania, ale z drugiej strony - może nasze pocztowe koty tam dołączą, jak już budynek zostanie rozebrany...

W wątku Malanii niestety nie pomogę merytorycznie.
Biedna Malutka :(

kasia_5000

Post » Pt wrz 16, 2011 12:17 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

GRAFIK 19.08-25.09

PKP + poczta (jeśli ktoś da radę)
ndz - kasia_5000 (będziemy z Jarką robić rozeznanie w terenie odnośnie kotów przy poczcie, wiec przy okazji nakarmię towarzystwo)
pn. -
wt. - kasia_5000
śr. -
czw. -
pt. -
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - KMagda (stały dyżur)
sob. - TŻ MartyK (stały dyżur)
ndz. - KMagda (stały dyżur)

kasia_5000

Post » Pt wrz 16, 2011 12:24 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

Już się ogarnęłam po urlopie, wiec wracam na stałą pozycję :)
GRAFIK 19.08-25.09

ndz - kasia_5000 (będziemy z Jarką robić rozeznanie w terenie odnośnie kotów przy poczcie, wiec przy okazji nakarmię towarzystwo)
pn. -
wt. - kasia_5000
śr. -
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
ndz. -

Składowa
wt. -
śr. -
czw. -
ndz. - KMagda (stały dyżur)[/quote]
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt wrz 16, 2011 12:43 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

bezpiecznym, nowym terenem do wypuszczenia byłby na pewno teren, z którego wyłapywałam koty na sterylki czyli teren politechniki na ul. Nieszawskiej. Obszar jest ogromny: od ul. Warszawskiej w kierunku torów kolejowych, w drugą stronę od ul. Nieszawskiej aż do obwodnicy, wliczając w to cmentarz Miłostowski.

problemem może być - choć nie musi - zdobywanie pożywienia. Z jednej strony mnóstwo terenów łowieckich z drugiej bardzo mało śmietników.

koty są też sporadycznie dokarmiane przez panie i panów portierów z PP, jak tylko mają karmę, bo jak im nikt nie doniesie to tylko tyle ile sami kupią.
okoliczne zakłady maja także ciepliki, w których można się zimą ugrzać.

zawsze jednak jest to teren absolutnie obcy kotom i odmienny od środowiska w jakim żyły do tej pory. Nie mniej rozwiązanie awaryjne jest.

przy okazji można kontrolować stan stada, które się tam znajduje, bo niestety ciągle jakieś niesterylizowane koty tam przybywają z okolicznych domków jednorodzinnych i dalszych zakładów.
stado, które tam było wyciachałam poza jedną czarną koteczką, która po urodzeniu maluchów i ich porzuceniu (jeden maluch zabrany przez kogoś, drugiemu znalazłam domek) zniknęła.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt wrz 16, 2011 13:06 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

pn. -itaka
wt. - kasia_5000
śr. -
czw. -
ndz. -

Składowa
wt. -
śr. -
czw. -
ndz. - KMagda (stały dyżur)[/quote]
Obrazek

itaka

Post » Pt wrz 16, 2011 13:45 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

itaka pisze:PKP + poczta (jeśli ktoś da radę)
pn. -itaka
wt. -
śr. -
czw. - kasia_5000
ndz. -

Składowa
wt. -
śr. -
czw. - kasia_5000
ndz. - KMagda (stały dyżur)

Skoro w poniedziałek itaka nakarmi koty, to ja pójdę w takim razie w czwartek rano - w środę niestety mnie nie ma :(

kasia_5000

Post » Pt wrz 16, 2011 13:48 Re: P-ń Gł. i inne koty/Miejsce do wypuszczenia poszukiwane

koconek pisze:bezpiecznym, nowym terenem do wypuszczenia byłby na pewno teren, z którego wyłapywałam koty na sterylki czyli teren politechniki na ul. Nieszawskiej. Obszar jest ogromny: od ul. Warszawskiej w kierunku torów kolejowych, w drugą stronę od ul. Nieszawskiej aż do obwodnicy, wliczając w to cmentarz Miłostowski.

problemem może być - choć nie musi - zdobywanie pożywienia. Z jednej strony mnóstwo terenów łowieckich z drugiej bardzo mało śmietników.

koty są też sporadycznie dokarmiane przez panie i panów portierów z PP, jak tylko mają karmę, bo jak im nikt nie doniesie to tylko tyle ile sami kupią.
okoliczne zakłady maja także ciepliki, w których można się zimą ugrzać.

zawsze jednak jest to teren absolutnie obcy kotom i odmienny od środowiska w jakim żyły do tej pory. Nie mniej rozwiązanie awaryjne jest.

przy okazji można kontrolować stan stada, które się tam znajduje, bo niestety ciągle jakieś niesterylizowane koty tam przybywają z okolicznych domków jednorodzinnych i dalszych zakładów.
stado, które tam było wyciachałam poza jedną czarną koteczką, która po urodzeniu maluchów i ich porzuceniu (jeden maluch zabrany przez kogoś, drugiemu znalazłam domek) zniknęła.

Rudiego już dzisiaj musimy wypuścić, bo z dnia na dzień jest coraz gorzej.
Ale to jest opcja, jak zacznie się wyburzanie dworca pkp w przyszłym roku (?).
Wtedy będzie całe stado do przeniesienia z łączki i graciarni - tylko nie wiem, jak je wyłapiemy, bo już raz weszły do klatki-łapki...

kasia_5000

[poprzednia][następna]