Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Sob wrz 03, 2011 22:30 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem

Bardzo, bardzo serdecznie dziekuje wszystkim licytujacym.
Mam tez nadzieje, ze pamietacie co kiedys pisalam - nie lubie keczupu wiec i ten wcale mi nie smakuje. Ale keczupozercy wypowiedzieli sie pozytywnie odwazylam sie wiec wystawic na bazarek.

Jesli uda mi sie zdazyc przed urlopem, to wyprodukuje keczup ze sliwek i tez wystawie na bazarku, niewatpliwie bowiem moze zabraknac keczupu ale niestet nie zabraknie kotow w potrzebie :(

A poniewaz, jak pisalam, jestem wyjechana prosze podawac namiary do wysylki Duszek686 ktora podjela sie wyslac wylicytowany towar.

I oczywiscie zwyciezcom zycze smacznego :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw wrz 15, 2011 21:29 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Właśnie przed chwilą jadłem (Jana mnie poczęstowała 8) ) - PYCHA! :ok:

Jeśli będzie następna okazja, to mocno polecam. Cudownie łaskocze w gardle. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw wrz 15, 2011 21:34 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Słyszałeś ten łoskot? To kamień spadł mi z serca :)
Jak mówiłam - nie jestem keczupożercą i właśnie nerwowo oczekiwałam na reklamacje i protesty :strach:
Jednym słowem ufffff

casica

Post » Czw wrz 15, 2011 21:38 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

A ja się cieszę, że słoiczki dotarły w całości :wink:
Dzis rano podreptała paczuszka do Anulki - mam nadzieję, że tez dotrze cała.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw wrz 15, 2011 21:40 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Zaczelam oczekiwanie :) i......oblizuje sie na sama mysl :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw wrz 15, 2011 23:05 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Ja też chcę :crying: koniecznie ten z papryki! zrób więcej, pliiiiis :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw wrz 15, 2011 23:45 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Nie mam już :(
Co miałam to wydałam i wystawiłam. Za rok? :)

casica

Post » Pt wrz 16, 2011 0:19 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

casica pisze:Nie mam już :(
Co miałam to wydałam i wystawiłam. Za rok? :)

OK :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt wrz 16, 2011 9:18 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

No więc mnie też smakuje, chociaż faktycznie, mocny jest. Jakieś fajne przyprawy w nim są, lekko orientalne jakby? Wczoraj też wymieszałam ten "keczup" z majonezem - polecam! Świetny sos do jajek na twardo wyszedł.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt wrz 16, 2011 12:01 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Zrobie ten sosik :P jak tylko dojdzie :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt wrz 16, 2011 15:47 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Jana pisze:No więc mnie też smakuje, chociaż faktycznie, mocny jest. Jakieś fajne przyprawy w nim są, lekko orientalne jakby? Wczoraj też wymieszałam ten "keczup" z majonezem - polecam! Świetny sos do jajek na twardo wyszedł.

Oj coś nie bardzo chyba :cry:
I nie, nie ma tam orientalnych przypraw, jest natomiast aromat świeżych ziół i selera naciowego, usuniętych po ugotowaniu. To one własnie nadały mu taki aromat.

Miałam jeszcze robić keczup ze śliwek, ale nie chce mi się przed wyjazdem :oops:

casica

Post » Pt wrz 16, 2011 15:51 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Co nie bardzo? Bardzo, dziś też będę jeść :D
A zioła nie wiem jakie dałaś, ale wyszło super i właśnie takie troszkę orientalne (w dobrym tego słowa znaczeniu) :D

Jana

Post » Pt wrz 16, 2011 16:01 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Jana, ja tam cały czas węszę jakiś podstęp :oops: I nie ukrywam, czekałam w obawie wielkiej na reklamacje. A wystawiłam po wielokrotnym potwierdzeniu, że jadalne
Bo sama wszak pisałam tutaj:
viewtopic.php?p=7836702#p7836702
A swoją drogą nic, drogie dziewczęta, nic nie wiecie o wqrwieniu. No nic a nic :x :evil: :x

Nienawidzę, nie jadam, nie przyswajam keczupu. A fuj jakie paskudne. I oto diabeł zapewne mnie podkusił, tak, zły to musiał być we własnej osobie. W szale przetworów albowiem, szaleństwo mnie jakieś ogarnęło albo inny obłęd i uznałam, że keczup w domu robiony nie będzie ohydnym, czerwonym farbowanym płynem. Znalazłam przepis, zaintrygował mnie skład, uznałam, że to będzie to.
Przez 1 dzień latałam jak głupia po mieście, cudów dokonywałam, żeby znaleźć świeży estragon - tak, z nim było najtrudniej. Inne wypasione składniki dostałam bez aż takiego trudu, co nie oznacza - łatwo.
Przez kolejny cały dzień przygotowywałam półprodukt, konstruowałam woreczki przyprawowe, wiązałam świeże zioła, podpiekałam paprykę :x aby dzisiaj przystąpić do działań głównych. Też nie był to spacerek na luzie, o nie.

Efekt jest ohydny - kwaśno słodki, no taki sobie keczup, jak to keczup. Konsystencję ma jedynie przyjemniejszą niż fabryczny. I teraz chciałabym kogoś zabić, rozwlec końmi, odjąć członki, spalić, wyrwać język i wyłupić oczy, i tysiąc innych pożytecznych i sympatycznych czynności wykonywanych gdy jesteśmy wściekli :evil:

3 dni roboty (liczę też te zakupy długotrwałe) i mam to za chwilę wylać do kibla z potępieńczym wyciem?
Zaiste, powiadam Wam, o wqrwieniu nie wiecie nic

casica

Post » Pt wrz 16, 2011 16:15 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Pamiętam. Dlatego kupiłam 8) 8) 8)

Jana

Post » Pt wrz 16, 2011 16:26 Re: Keczup z papryki dla Willisa zwanego tez Brucem KONIEC

Bardzo smaczny, zapewniam!
Wiadomość pewna, bo ja używam keczapu właściwie tylko do mięsa (ostatnio coraz rzadziej jemy i tylko drobiowe - z jakichś specjalnych sklepów Jana przynosi [ze szczęśliwego drobiu :| ]. Ja już w ogóle mięsa i wędlin nie kupuję).
No i wczoraj jadłem z jajkiem - i w wersji zmiksowanej z majonezem (niesmacznym, bo lajtowym - i wreszcie ten majonez zaczął mi smakować!), i luzem, łyżeczką. :D I pyszny był! Nie palił ust, tylko właśnie łaskotał w gardle. Całkiem przyjemnie. :D
Dziś spróbuję z jakimiś kabanosami drobiowymi, to jeszcze dam znać. 8)
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

[poprzednia][następna]