ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Żegnaj Pingwinku [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 13, 2011 23:28 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Kociara82 pisze:kochanie, obiecuje, ze jak bede miala troche pieniazkow ktorych nie bede musiala pilnie wydac, bo pilnie trzeba bedzie cos kupic, to sie do was wybiore na mizianki :) :1luvu: :1luvu: Muffinki uwielbiam, ale wole slodkie kocie pysie, to przynajmniej nietuczaca slodycz :1luvu: :1luvu:

Ciociu, a Duży wspaniale grilluje :lol: No nie wiem, co wymyślić, żebyś NA PEWNO przyjechała.

Oliwka pomysłowa (jak pomysłowy Dobromir)

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro wrz 14, 2011 9:42 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Oliwciu buziam! :1luvu:
Filusiu, my tez Cie buziamy !
Kretki
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro wrz 14, 2011 10:02 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

vega013 pisze:
Marcelibu pisze:Jak mój Szefunio? Jak Lalunia? :D :1luvu:

Wczoraj kociarstwo miało obcinane pazurki. Filuś, jak na Szefunia przystało, wyciągnął łapkę i z zainteresowaniem się przyglądał, czy starannie robimy manicure. Chyba poczuł się rozczarowany, bo uznaliśmy, że pazurki tylnych łapek jeszcze nie urosły na tyle, żeby je obciąć. Całkiem słusznie pierwszy się rzucił na nagrodę - mały kawałek szyneczki. W końcu on najgrzeczniej wyciąga łapki i nie boi się nożyczek (specjalne nożyczuszki do obcinania pazurków okazały się lepszym patentem niż gilotynka).

Oliwunia Lalunia uciekła na szafę, ale nie z nami takie numery. Zdjęliśmy i mimo zaciętego oporu zrobiliśmy manicure. Jako szylkretowa dama, Oliwka powinna pierwsza biec na takie zabiegi, ale nie wytłumaczysz, że przycięte pazurki wyglądają bardzo elegancko. Ona ma czarny pas w kotarate i traktuje pazurki jako przydatną broń, a nie estetyczną ozdobę. Poza tym złoty medal w kociej akrobatyce sportowej też zdobyła dzięki długim i ostrym pazurkom, a nie pazurkom po manicure.

Wedelek wtulił się we mnie i nawet mruczał. To było coś nowego, bo dotychczas bronił swojego upazurzenia jak niepodległości. Wczoraj ja go tuliłam, a TŻ wyciągał po pazurku i skracał. Co dziwniejsze - po zabiegu Czekoladowy nie chciał zejść z kolan.

Przycinanie pazurków Gabisi jest naprawdę trudne. Ona ma mnóstwo futerka między poduszeczkami. Nawet kiedy się fachowo wyciągnie pazurek, nie widać go spomiędzy ciemnych i gęstych kłaków. Trzeba więc odgarnąć futerko i dopiero przyciąć pazurek. Oczywiście cała operacja trwa, zdaniem wiecznie rozbieganej kotuni, o wiele za długo. Cierpliwości wystarczyło Gabuni na dwa pazurki. Przycięcie reszty było etiudą na cztery ręce i doskonałym testem dla naszego refleksu.

Pancunio dałby się pokroić za szyneczkę. Sprawiał wrażenie, jakby nas popędzał: "No szybciej, szybciej, bo moja szyneczka czeka!!!" Pazurki wielkokota są niezwykle grube, więc ich obcięcie wymaga sporej siły. Na szczęście Pancusia nie trzeba trzymać. Nauczył się już, że najpierw manicure, a potem... niebo w pyszczku.

Lili była bardzo zdziwiona. Tak zdziwiona, że nawet nie protestowała. "Jak to? Złapali, trzymają i nie wpychają niczego do pysia? W zasięgu wzroku nie ma strzykawki?" Zaciskała mordeczkę i spokojnie pozwoliła obciąć pazurki jednej łapki. Dopiero wtedy się zorientowała, że to nie o lekarstwa chodzi. Poczuła się jak wielka, groźna kota, przypomniała sobie, że ma ząbki i pazurki, a następnie bardzo chciała zrobić z nich użytek. Znowu się ucieszyliśmy - Lili poczuła się silna i zachowała adekwatnie do sytuacji.

Tak - wszystko pasuje do ich charakterów i sposobu na życie (ogólnie mówiąc). Kochane macie kociarstwo!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro wrz 14, 2011 12:21 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

vega013 pisze:
Kociara82 pisze:kochanie, obiecuje, ze jak bede miala troche pieniazkow ktorych nie bede musiala pilnie wydac, bo pilnie trzeba bedzie cos kupic, to sie do was wybiore na mizianki :) :1luvu: :1luvu: Muffinki uwielbiam, ale wole slodkie kocie pysie, to przynajmniej nietuczaca slodycz :1luvu: :1luvu:

Ciociu, a Duży wspaniale grilluje :lol: No nie wiem, co wymyślić, żebyś NA PEWNO przyjechała.

dobrze, kochanie, ale juz nie w tym roku, moze na wiosne przyszlego roku sie uda...

mialam w planach w tym roku odwiedzic Inusie, jeszcze jak Psocio zyl... ale niestety plany legly w gruzach, ale je odbudowuje. Moze wiosna, jesli bede finansowo w stanie tez odwiedze Inusie i QQ :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro wrz 14, 2011 12:23 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Kociara82 pisze:
vega013 pisze:

dobrze, kochanie, ale juz nie w tym roku, moze na wiosne przyszlego roku sie uda...

mialam w planach w tym roku odwiedzic Inusie, jeszcze jak Psocio zyl... ale niestety plany legly w gruzach, ale je odbudowuje. Moze wiosna, jesli bede finansowo w stanie tez odwiedze Inusie i QQ :)

I tylko żal, że Psota już nie poznasz...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro wrz 14, 2011 12:28 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

tez zaluje... ale sobie to z Psociem odbijemy, kiedy sie spotkamy po tamtej stronie :)

Kociara82

Post » Śro wrz 14, 2011 21:49 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

też kiedyś marzyłam go poznać :cry:

Pancusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: powiedz Dużej,żeby Twoje foteczki wstawiła,boooo....yyy Duża moja prosiła :oops: :oops: :oops: :oops:
Myszka wykorzystuje DUżą do swoich celów :oops:

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro wrz 14, 2011 22:02 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Obrazek

Obrazek

Kociara82

Post » Czw wrz 15, 2011 4:40 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Oliwko, u na się nie griluje. Duża nie umie i nie ma gdzie.
Wyspałaś się?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw wrz 15, 2011 9:54 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Czesc Sloneczka :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw wrz 15, 2011 19:32 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

hej, skarbenki :) co u was?

viewtopic.php?f=27&t=132997&start=0 moze ktos z waszych znajomych skusi sie na ten bestseler i w ten sposob wspomoze symbolicznie podopiecznych Kociej Przystani z Sosnowca?

Kociara82

Post » Czw wrz 15, 2011 19:50 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

Pacuś,Pacuś :1luvu:
Gdzie jesteś
stęskniona yyy Duża :oops: :oops: :oops:

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw wrz 15, 2011 20:07 Re: Świat według kota - ponad 100 kocich fotek s.14 ZAPRASZAMY

ja sie rozplywam widzac to zdjecie Mysi :1luvu:

Kociara82

[poprzednia][następna]