*Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 15, 2011 9:25 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Będąc teraz w domu (dziś startujemy w 13 tygodzień :1luvu: :torte: ) jestem mimowolnym świadkiem trybu życia kociambrostwa trojaczego.
Heksa
Ranek: zaliczone okno, lodówka, woda z garnka, ramiona (potężne bary) Marcina- kiedy tenże myje ząbki. W praktyce ta ostatnia czynność wygląda tak: Marcin prawą ręką zawzięcie szczotkuje zębiska, lewą wyciągając szytwno, prężąc wyćwiczone muskuły, po których swobodnie i z tajemniczą lekkością spaceruje czarna smukła piękność, od czasu do czasu zastygając w bezruchu w jakieś nie możliwej wg praw fizyki pozie. Marcin, by kocica się czasem nie znudziła, spaceruje (z nią) po mieszkaniu.
Wybycie Marcina (próba ucieczki). Spanie do 10.30- 11.00, gdy jest szczególnie zmęczona. Pobuda. Miauczenie szatańskie (wypuść mnięęęęęęęę!!!!!!!!!!) Drapanie w drzwi. Wygryzanie uszczelnień drzwi (ale o tym, że to ignoruję nie mówię Marcinowi). Chrupki. Spanko. Pobuda o 15.00. Spacery po mokrej, świeżo umytej podłodze. Podkradanie mięsa z obiadu. Miauczenie.
Powrót Marcina. Radosne ganianie pod nogami. Asysta w łazience. Pozwalanie się brać na ręce i tulenie jak niemowlaka (zasyga i mruczy w tej pozycji). Awantura o wyjście na dwór.
Działka. Tarzanie w trawie. Tarzanie w piachu. Uciecza do sąsiadów (lewa strona, prawa strona, na wprost, na lewo w skos)- po kilka razy. Ulubiony sąsiad - z lewej strony. Wyjście na ścieżkę. Powrót na działkę. Leżenie pod krzaczkiem. Zabawa z Edkiem. Krzaczek. Wspinanie na drzewko. Wspinanie na za wysokie drzewko i próba ucieczki. Obrażenie się za burę od Dużych. Chwila przy wiadrze z zielskiem. Powrót do domu.
Wylizywanie futerka. Chrupki. Żebranie z Marciem (kuchnia, salon). Łażenie po stole (pomimo zrzucania ze stołu). Łażenie po blacie kuchennym (w poszukiwaniu resztek z obiadu). Okno. Fotel- spanko.
Późny wieczór- szaleńczy galop za własnym ogonem, za szalonym Marciem, przed wkurzonym Edkiem, za srebrną kuleczką (milion razy). Bardzo późny wieczór: miauczenie pod drzwiami i drapanie w drzwi (kotegorycznie rządanie spacerku)- dłuuugoooo. W końcu spokój. Senek. Rano o 5.00 buszowanie w bieliźniarce i zrzucanie biżuterii na podłogę. Okienko i oglądanie wschodu słońca. Nowy dzień... :1luvu:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Czw wrz 15, 2011 9:39 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Przepięknie... :1luvu:
To wprost niesamowite, ile radości wnoszą te indywidualne istoty do naszego życia :1luvu:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Wto wrz 27, 2011 7:01 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Kot idealny: mruczy przy dotyku, niemal od razu. Wtula się w człowieka, gdy tylko widzi, że może się ułożyć i spać. Nie będzie jednak wchodził, gdy widzi, że duży jest zajęty. Mrusia śpiewnie, cichutko. Barankuje. Bawi się chętnie, ale tylko, gdy duży zaproponuje mu zabawę. Nigdy się nie narzuca. Uwielbia pieszczoty. Spać z człowiekiem, tak by ten miał jak najbardziej niewygodną pozycję (tak się wtula kot). Przyjmuje śmieszne kocie pozy.
Jedzonko: Nie miauczy, tylko wyczekująco stoi przy pustej miseczce. Chętnie podjada na bezczelnego z miski, gdy je rudy Nie drapie mebli. Nie jest głośny. Nie szaleje, chcąc zwrócić na siebie uwagę. Chętnie bawi się z innymi kotami; zaczepia , bije większych, gania z mniejszymi; uwielbia piłeczki na łóżku. Absolutnie oddany dużym kot. Kochający, wzruszający. Kot ideał. Marco.

sygitka21

Post » Śro wrz 28, 2011 8:47 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Licytujta! Kasy nie żałujta! viewtopic.php?f=20&t=133709

sygitka21

Post » Czw wrz 29, 2011 15:36 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Muszę pochwalić moją Mamę. Jedynie tylko Ona zareagowała na moją prośbę o pomoc (zakup żwirku i jakiś kocyków). Jedynie Ona. Jest wspaniała i bardzo ją kocham :oops: :1luvu:

sygitka21

Post » Pt wrz 30, 2011 14:20 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Odwiedziłam koleżankę, w nieco większej ciąży (pięknie wygląda :1luvu: ). Dostałam od Ani 2 kocyki i pieniązki na 1 opakowanie żwirku. Zupełnie się tego nie spodziewałam. Chcę być tak zaskakiwana ciągle :1luvu:
Aniu, dziękuję! :1luvu:

sygitka21

Post » Pt wrz 30, 2011 18:03 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Marcio akurat położył mi się w nogach, Eduś pilnuje stos poduszek i kocyków przygotowany do wywózki na jutro, Heksia zadekowała się gdzieś na szafie. TŻ poszedł w miasto , a ja mam włączoną nastrojową lampkę od Kini; święty spokój i laptop dla siebie. Walczę z nudnościami (przegrywam) i troszkę się niepokoję o maleństwo. Jeszcze dwa tyg. do wizyty.

sygitka21

Post » Nie paź 02, 2011 16:22 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Kasieńko, dzięki od nas wszystkich dla Twoich wszystkich za wczorajsze dary ;)

A o Dzidzię się nie martw, na pewno wszystko będzie dobrze :)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie paź 02, 2011 17:43 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

e tam, to był drobiazg, niestety :oops:

sygitka21

Post » Sob paź 08, 2011 21:56 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Dziś poczuliśmy (TŻ, Heksia, Eduś i My), że przyszła jesień. Mokra, z błotem i charakterystycznym zapachem opadłych liści. Heksia spacerowała z nastroszonym futerkiem i wąchała wciąż zieloną trawę. Rozglądała się nieco poirytowana i konsekwentnie realizowała plan ucieczki na działkę sąsiada. Ed, po krótkim pobycie na działce naszej włączył turbodopalacz i zwiał przed front kamienicy. Na tym się jego pobyt na zewnątrz skończył, co w sumie przyjął ze stoickim spokojem. Powróciwszy do domu zaczął mordować pudełko po pampersach (a tfu , tfu!)
Tymczasem mnie ogarnia ogromny smutek. Październik zeszłego roku... Wiem, Tata by tego nie chciał. Kocham te moje koty. Nie słucham Bethowena. Moje Maleństwo słucha mruczenia kotów. Nie ma piękniejszej muzyki... I żaden koc nie grzeje tak jak Marcio czy Eduś albo Heksiunia... :1luvu:

sygitka21

Post » Nie paź 09, 2011 8:29 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

ciężko być szczęśliwym po nieszczęściach jakie nas spotykają ja też sobie powtarzam mama by nie chciała muszę być dzielna szczęśliwa i jakoś dawać radę także staram się choć sa takie dni że szaro buro za oknem i w sercu też deszcz..
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Czw paź 13, 2011 16:04 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Mamy Zuźkę na tymczasie. To znaczy niby na 4 dni, ale widziałam już maślany wzrok Marcina, który radośnie ochrzcił małą ''Pigułką'' i poszedł z nią spać. Kotka się czymś struła. Wczoraj nie było jej wogóle- i była panika i płacz u dziewczyn (bo to ta kotusia z mojej pracy). Dziś przyszła cała w drgawkach. U weta okazało się, że poza tym, to okaz zdrowia, bez pcheł, wesz, świeżbu. Niezwykle czysta i piękna. W domu bardzo dzielna, mrucząca, sycząca na resztę kotów i generalnie słodka. Tylko aż się boję jak to dalej będzie... :oops: :oops: :oops:

sygitka21

Post » Czw paź 13, 2011 18:30 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Hehehe :mrgreen:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Pt paź 14, 2011 7:44 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Już wiemy, że kotka zostaje na Tymczasie tak długo, aż znajdzie się dla niej domek. Nie wypuścimy jej z powrotem w dawne miejsce.
Zuzia to słodzinka z charakterem. Bardzo grzeczna, ale syczy i warczy na resztę. Moja mała Heksia jest zaciekawiona, spokojna. Oczywiście, odsyknie na prychanie.
To tyle. Zuzia jest super. I... acha... szuka wyjątkowego domku :1luvu: :mrgreen:

sygitka21

Post » Pt paź 14, 2011 10:50 Re: *Opole - Klaudia, Edek i Marco w domku u Sygitki21. :)*

Zuzia :1luvu: Obrazek :1luvu: Obrazek :1luvu:

sygitka21

[poprzednia][następna]