Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kazia pisze:Jakie płyny do wlewów nie są izotoniczne ?
Kazia pisze:150 ml na raz do pysia to przecież nonsens. Trzeba to podawać po ok 20 ml przez cały dzień, nie częściej zin co pół godziny...czyli można podać w ciągu ok 4 godzin, a można część rano, część po południu i wieczorem. Lub kiedy pasuje i jest czas.
Kazia pisze:Jakie płyny do wlewów nie są izotoniczne ?...
PcimOlki pisze:Henio trzepie główką. Coś jest w uchu.
PcimOlki pisze:pixie65 pisze:PcimOlki pisze:Niestety rodzaj płynu determinują oznaczenia elektrolitów. W obecnej chwili NaCl+GLU i LRS odpadają. Do kolejnych oznaczeń wyłącznie NaCl 0.9.
A jaki jest argument przeciwko LRS?
Możliwa hiponatremia.
pixie65 pisze:...
Mógłbyś rozwinąć tę myśl?
PcimOlki pisze:Aha. Henio ma coś dziwnego między prawym oczkiem, a uszkiem. Taka czerwono-pomarańczowa plamka. Czy to było wczesniej?
Jutro ew. postaram się sfocić.
pixie65 pisze:Dzięki za rozwinięcie.
najszczesliwsza pisze:Słuchaj mnie też sytuacja przerosła.
Posunęłam się wtedy do szantażu emocjonalnego, by uratować kota przed zadręczeniem przez moje kociaste.
najszczesliwsza pisze:O to samo mi przecież chodzi.
I pisałam, że dla Henia jak był u mnie, żeby moje koty odpuściły trochę, to nie zrobiłam wszystkiego.
I od początku chcę dobrze dla niego i tylko dla niego!
Już mieszkał u mnie tygodnie, gdzie nasze życie było mu podporządkowane, nie było to fajne, ale dało się zrobić, bo przecież to był i nadal w jakimś sensie jest NASZ kot.
Zofia&Sasza pisze:Czy mogłabym prosić o nieużywanie wulgaryzmów? Naprawdę BARDZO mnie to razi...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, pibon i 76 gości