Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 08, 2011 21:50 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

dolabra pisze:gdzie Was dziewczyny zagnało..
dobrze ze już wszystko ok. dbajcie o siebie i nie chorujcie.
teraz dziwny czas się zbliża i łatwo o choróbsko, to masz o siebie dbać i nie chorować..
Macie być w domku z kotami..

O to to :ok: :ok: :ok: dbać i trzymać się :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt wrz 09, 2011 9:09 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Przebojowa noc za nami....
Kociaki chyba się ucieszyły, że wróciłyśmy, bo nie dały mi spać do 4,30 każąc się głaskać i miziać.... Obudziły mnie koło 7 na dalszy ciąg :twisted:
Chmurek urósł, ale nadal miziak właśnie siedzi mi na karku i próbuje pożreć kolczyki wraz z uszami. Ząbki ma bardzo ostre :evil: Mruczał mi na poduszce całą noc :1luvu:
Ryś uciekł przed Chmurkiem na szafę i może się w końcu chłopak wyspać :mrgreen: Pół nocy siedział pod łóżeczkiem Kariny, drugie półna mnie :mrgreen:
Puszek chodził między mną a łóżeczkiem małej - tam usadawiał się w okolicy jej nóżek i grzał ją. Obudziłam się w jego pyszczulkiem na swoim oku :1luvu:
Garfildos Wspaniały grzal mi cala noc głowe, robiąc przy okazji super nowoczesną fryzurkę.... 8O takie oczy zrobiłam po zajrzeniu w lustro :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Sob wrz 10, 2011 18:15 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:1luvu: :1luvu: Rysiek aż tak miziasty nie jest :|

juana

Post » Sob wrz 10, 2011 18:38 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

To żałuj..... ale może stanie się taki za jakiś czas :wink:

joarkadia

Post » Sob wrz 10, 2011 20:44 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie wrz 11, 2011 17:49 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Panna Karina wczoraj i dziś oraz Garfildosek Wspaniały dzis plus ja byliśmy na pikniku Jokota. Garfildosek dzisiaj wspomagał aktywnie zbiórkę pieniężną oraz jedzenia dla potrzebujących kociaków i pieska Gersi. Grzeczny, choć zestresowany (w drodze tam zwymiotował w transporterku 8O ) dawał się głąskać i miział się :1luvu: Na koniec był już tak zmęczony, że zaczął warczeć jak piesek dając do zrozumienia, że ma zdecydowanie dosyć. Teraz wyleguje się po zjedzeniu przekąski z piersi kurczaka i mruczy :1luvu: :1luvu:
Chmurek gania Rysia i Puszka, któzy uciekli na szafę przed małym terrorystą :mrgreen: Chmurek nie zachwycony, ale zaraz szuka sobie nowej zabawy :1luvu:
Karinka spała jak suselek całą drogę i na pikniku. Przy okazji poznała wiele Cioc :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Nie wrz 11, 2011 19:34 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Panna Karina wczoraj i dziś oraz Garfildosek Wspaniały dzis plus ja byliśmy na pikniku Jokota. Garfildosek dzisiaj wspomagał aktywnie zbiórkę pieniężną oraz jedzenia dla potrzebujących kociaków i pieska Gersi. Grzeczny, choć zestresowany (w drodze tam zwymiotował w transporterku 8O ) dawał się głąskać i miział się :1luvu: Na koniec był już tak zmęczony, że zaczął warczeć jak piesek dając do zrozumienia, że ma zdecydowanie dosyć. Teraz wyleguje się po zjedzeniu przekąski z piersi kurczaka i mruczy :1luvu: :1luvu:
Chmurek gania Rysia i Puszka, któzy uciekli na szafę przed małym terrorystą :mrgreen: Chmurek nie zachwycony, ale zaraz szuka sobie nowej zabawy :1luvu:
Karinka spała jak suselek całą drogę i na pikniku. Przy okazji poznała wiele Cioc :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

To ja tez chcę poznać Ciocie Ryszarda :!: Tylko kurka na wacie ta odległość :evil: Nie ma nikogo bliżej :evil: :?: Gdzie ja z Ryskiem choćby do Warszawy się wypuszczę...

juana

Post » Nie wrz 11, 2011 19:39 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Odległość za duża.... ale jakby co to zapraszamy Ryszarda Wspaniałego i jego Dużą do Warszawy :ok: :ok:

joarkadia

Post » Pon wrz 12, 2011 7:06 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek odkrył istnienie serków waniliowych :mrgreen: Zostałam bez śniadania, bo kot mi je zeżarl w upojeniu. Za Chiny ludowe nie udało mi się go odgonić :twisted: właśnie wylizuje samo dno wieczka, a lepek ma już nie czarno szary a biały
Ryś wyleguje się na łóżku, a Puszek w foteliku Kariny. Nawet dzwięk otwieranej puszki ich nie obudził 8O
Garfildosek wczoraj pomagał zbierać karmy i pieniążki dla Jokota. Na początku jeszcze było dobrze, potem kociak sie zestresował na maksa :evil: Każda próba zdjęcia go ze mnie powodowałą warczenie i kłapanie paszczą 8O Więcej ten kot miałczał wczoraj niż przez ostatnie dwa lata jak jest u mnie :? Do ludzie grzeczny, dawał się głaskać, strzelał baranki :1luvu: a w autobusach przeprowadzał ze mną dłuuuuugie rozmowy :ryk: Po czasie doszłam do wniosku, że być możę on się bał, że ja go zostawię :|
Wszystkie kociska wygłaskane, zwłaszcza Garfildek :1luvu: :1luvu: , przycięte pazury i nakarmione spały na swojej pańci. Pańcia ruszyć się nie mogła przez całą noc, bo koty protestowały :lol:
Karina spała sobie na pikniku jokota jak susełek. Teraz po zjedzeniu kolejnego śniadanka śpi i coś się jej śni, bo macha łapkami i robi świetne minki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pon wrz 12, 2011 18:45 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

A oto Karinka - Mama dzielnie kwestowała a Karinka słodko spała :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon wrz 12, 2011 19:00 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Mama rąk nie czuje po dzwiganiu Garfildoska.... przytyło się kociakowi :mrgreen:

joarkadia

Post » Wto wrz 13, 2011 9:24 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

alix76 pisze:A oto Karinka - Mama dzielnie kwestowała a Karinka słodko spała :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek

Cudne dziecię masz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A Garfildoskowa waga jest taka jaka być musi :ok:

juana

Post » Wto wrz 13, 2011 11:23 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ryś na szafie albo na kuwecie.... wet się kłania, bo kociak zachowuje się jak po furosemidzie - cztery razy siusnął w ciągu 6 godzin :(
Puszek w foteliku małej śpi jak suseł. Chrapie zabawnie :mrgreen:
Garfildos na oknie albo na telewizorze - tam gdzie nie ma Chmurka ganiającego wszystkie koty :D
Chmurek biega, biega, biega, biega i podgryza wszystko i wszystkich... ale do Kariny podchodzi ostrożnie i z nabożnym skupieniem. Wieczorem ułożył się przy jej pleckach i mruczał na całego :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Karina dziś kończy 2 miesiące.....

joarkadia

Post » Wto wrz 13, 2011 18:38 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Garfildos zasługuje na miano opiekuna roku co najmniej!
Siedziałam w kuchni gadając przez telefon aby nie budzić małej, choć ona przyzwyczajona do hałasu.... I przybiegł Garfildosek do mnie miaucząc, biegał w stronę łóżeczka i do mnie, wyraźnie sygnalizując konieczność pośpiechu 8O O mało sobie nóg nie polamałam, myślałam że coś strasznego się stało, serce zamarło dosłownie :strach: :strach: :strach:
Okazało się, że mała pańcia kotów, Karinka, obudziła się i albo przez sen albo już na jawie wsadziła sobie łapkę między szczebelki łóżeczka i nie umie sama sobie wyciągnąć łapki..... Szczebelki są w takiej odległości od siebie, ze nic by się nie stało z łapką, ale jak widać Garfildosek był innego zdania i wolał mnie zawołać na pomoc. Serce mi się jakimś cudem uruchomiło samo i zaczęło znowu bić.... A Garfildosek dostał super głaskanko i całego cycka z kurczęcia w nagrodę za niedoszły zawał serca u dużej pańci i troskę nad małą pańcią :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Wto wrz 13, 2011 22:35 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Garfildos zasługuje na miano opiekuna roku co najmniej!
Siedziałam w kuchni gadając przez telefon aby nie budzić małej, choć ona przyzwyczajona do hałasu.... I przybiegł Garfildosek do mnie miaucząc, biegał w stronę łóżeczka i do mnie, wyraźnie sygnalizując konieczność pośpiechu 8O O mało sobie nóg nie polamałam, myślałam że coś strasznego się stało, serce zamarło dosłownie :strach: :strach: :strach:
Okazało się, że mała pańcia kotów, Karinka, obudziła się i albo przez sen albo już na jawie wsadziła sobie łapkę między szczebelki łóżeczka i nie umie sama sobie wyciągnąć łapki..... Szczebelki są w takiej odległości od siebie, ze nic by się nie stało z łapką, ale jak widać Garfildosek był innego zdania i wolał mnie zawołać na pomoc. Serce mi się jakimś cudem uruchomiło samo i zaczęło znowu bić.... A Garfildosek dostał super głaskanko i całego cycka z kurczęcia w nagrodę za niedoszły zawał serca u dużej pańci i troskę nad małą pańcią :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

[poprzednia][następna]