Mój kot się ślini

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 13, 2011 17:19 Re: Mój kot się ślini

120 zl za tabletke i obejrzenie pyska? 8O 8O 8O 8O ten wet ma chyba rece z brylantow,,,,,,,,,,,,,,,
gerardbutler

Post » Wto wrz 13, 2011 17:22 Re: Mój kot się ślini

anetaswdn pisze:
MaybeXX pisze:Czym karmisz kota?

Różnie : Whiskas , Friskes ( czy jakoś tak) , Perfect ( to chyba z Puriny jest), surowy kurczak , ryba bez ości , hmm różne świeże mięso surowe . czasem mleko raz na tydzień lub dwa . Parówki , wędliny , sosy , zupy i takie tam .

Po podłej karmie właśnie wali z pyska, jak to określasz.
I wiem co mówię. W czasach mojej niewiedzy pierwsze dwa koty jadły Whiskasa. Znam ten zapach z pyska.
Po oświeceniu i wymianie karmy na lepszą nastąpił cud.
Mogę całować swoje koty bez odrazy. I nie padam jak ziewają :wink:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto wrz 13, 2011 17:30 Re: Mój kot się ślini

Karmiąc go w ten sposób szkodzisz mu i sobie, bo czekają Cię wizyty u weta, co wyniesie drogo.Siądą mu nerki i wątroba.Kot jest mięsożercą, tego nie zmienimy, nawet wegetarianie muszą się przemóc i chodzić do sklepu mięsnego.Zupa, parówki, sosy z przyprawami? 8O :cry: Kupuj kotu dobrą karmę, surowe mięso wołowe i drobiowe.Nawet 5 dkg najdroższej wołowiny ( a taka być nie musi) wyniesie Cię taniej niż Whiskas, który ma 4% produktów pochodzenie zwierzęcego.Co to za jedzenie? Friskies mają kolorowe chrupki, to znak,że karma jest "fastfoodztwem". Dobrej karmy zje mniej, będzie miał ładną sierść i będzie zdrowy.
Poczytaj na Kocim ABC.
Jakoś dziwne wydaje mi się, że po jednej tabletce kotu przeszło.Taka cieknąca, śmierdząca ciecz z pyszczka i ból to symptomy kaliciwirozy, bardzo poważnej choroby.Cena za weterynaryjną usługę dość wygórowana, tak mi się wydaje.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto wrz 13, 2011 17:39 Re: Mój kot się ślini

Rozumiem . To może ktoś mi zasugeruje jakąś karme dla kota ? Które są dobre ( i dla juniorów tzn do 1 roku życia)

anetaswdn

Od: Pon lut 21, 2011 16:22

Post » Wto wrz 13, 2011 17:48 Re: Mój kot się ślini

gerardbutler

Post » Wto wrz 13, 2011 18:28 Re: Mój kot się ślini

W moim mieście ciężko dostać dobrą karmę, zamówienia przez net nie wchodzą w grę, jest dla mnie za drogo, ale da się, naprawdę.Sprawdzaj skład ( na pewno nie 4 % mięsa, a właściwie jego odpadów).Na karmie jest napisane kitten, albo junior, to dla kociąt.Surowe mięsko, sparzone , pokrojone drobno nie jest drogie.Mam pięć kotów, karmię bezdomniaki i muszę liczyć, wiec wiem, co piszę.Moja Gucia jest u mnie od kociaka, ma 5 lat i u weta była na sterylce, szczepieniu, a w zeszłym roku zabrałam ją na kontrolne badania, chociaż nic jej nie dolegało.Miewam tymczasy więc odrobaczam, ale na weta fortuny nie wydaję.Tak napisałam na innym wątku:
Karm dobrze, unikniesz w przyszłości wizyt u weta.Karma dla juniorków, sucha i mokra.Orijen, Acana, Applaws, Cosma,Animonda to dobre karmy, ale koty mają swoje preferencje.Sprawdzaj skład.Im więcej mięsa tym lepiej.Kitekat i Whiskas mają 4% produktów pochodzenia zwierzęcego, cóż więc to za karma? Żadnych kolorowych chrupek, to świństwo.Dawaj jej surowe mięsko, najlepiej przemrożone i sparzone, kurczak, indyk, wołowina.Ryby daję bardzo rzadko.Mleka na wszelki wypadek moje koty nie dostają, chyba że kocie, ale serek bieluch, śmietankę, jogurt tak.Trochę masła też.Czasem daję żótko jajka (mam ekologiczne).Do picia woda, ale nie mineralna.Gotowane mięso jest OK, ale moje nie lubią.Podrobów też nie za bardzo, ale one ( podroby)za zdrowe nie są , wiec się nie martwię.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro wrz 14, 2011 14:03 Re: Mój kot się ślini

OK . Tylko właśnie u mnie jest aki supermarket ,, Bricomarche" Tam właśnie są karmy ale nie takich dobry . kitekat , Whiskas , Friskers i tym podobne . W zologicznym nie znam się na tym w sumie niedawno kupiłam mu 4 różne karmy i ich nie chciał jeść typu Purina , Royal i coś jeszcze (suche) . Mam pytanie jeszcze jedno czy pazerność u kota to normalne ? Bo jak dam mu jakąś szynke czy kawałek mięsa np. kurczaka , rybe itp. to strasznie warczy i ucieka . Czasem nawet nie ma przy nim nikogo a on warczy . Mam nadzieje że wiedzie o co mi chodzi . Potrafi czasem warczeć tak 5 minut jak dostasnie kawałek kurczaka najlepsze w tym wszystkim że jak próbuje go zdjąć z dywanu to drapie ;/ . Jest tak że słysze go aż w kuchni jak siedze w pokoju .

anetaswdn

Od: Pon lut 21, 2011 16:22

[poprzednia]