» Wto wrz 13, 2011 18:28
Re: Mój kot się ślini
W moim mieście ciężko dostać dobrą karmę, zamówienia przez net nie wchodzą w grę, jest dla mnie za drogo, ale da się, naprawdę.Sprawdzaj skład ( na pewno nie 4 % mięsa, a właściwie jego odpadów).Na karmie jest napisane kitten, albo junior, to dla kociąt.Surowe mięsko, sparzone , pokrojone drobno nie jest drogie.Mam pięć kotów, karmię bezdomniaki i muszę liczyć, wiec wiem, co piszę.Moja Gucia jest u mnie od kociaka, ma 5 lat i u weta była na sterylce, szczepieniu, a w zeszłym roku zabrałam ją na kontrolne badania, chociaż nic jej nie dolegało.Miewam tymczasy więc odrobaczam, ale na weta fortuny nie wydaję.Tak napisałam na innym wątku:
Karm dobrze, unikniesz w przyszłości wizyt u weta.Karma dla juniorków, sucha i mokra.Orijen, Acana, Applaws, Cosma,Animonda to dobre karmy, ale koty mają swoje preferencje.Sprawdzaj skład.Im więcej mięsa tym lepiej.Kitekat i Whiskas mają 4% produktów pochodzenia zwierzęcego, cóż więc to za karma? Żadnych kolorowych chrupek, to świństwo.Dawaj jej surowe mięsko, najlepiej przemrożone i sparzone, kurczak, indyk, wołowina.Ryby daję bardzo rzadko.Mleka na wszelki wypadek moje koty nie dostają, chyba że kocie, ale serek bieluch, śmietankę, jogurt tak.Trochę masła też.Czasem daję żótko jajka (mam ekologiczne).Do picia woda, ale nie mineralna.Gotowane mięso jest OK, ale moje nie lubią.Podrobów też nie za bardzo, ale one ( podroby)za zdrowe nie są , wiec się nie martwię.