wiesiak pisze:Wieści z 13 .09 . rano
Na zdrowej kociarni kogoś czyści .Dziś rano jak przyszłam na zdrową to Helenka lezała na podłodze i nie miała siły się ruszac była bardzo rozpalona.Jak jej mierzyłam gorączkę to pieronica pogryzła mnie i podrapala taką dostała siłę.Miała 40.5 stopnia. Martwi mnie że ciagle koty chorują a najgorsze że na calcyvirozę często .Trzeba by wreszcie zrobic to sprzatanie i odkażanie . Józek bardzo dokucza Gapie .Biedak jest bardzo wystraszony. Na kwarantannie Klimka znowu czysci.Przy mnie zrobił 3 razy. Kupiłam siatkę antypoślizgową 2 m .Podlożyłam pod kazde poslanko w boksach aby się nie ślizgały koty bo przez to tak badzo się brudzi w boksach.Prosze tego nie wyrzucać ,może się sprawdzi.Reszta jest w duzej szafie na kwarantannie . Jadzia z Wiesiem byli u weterynarza aż z 5 kotami naraz to zloci ludzie.Na pewno Jadzie wszystko z dzisiaj opisze

Z Helenką już byłam u weterynarza Pani Doktor ją obejrzała - temperatura byłą wysoka prawie 41 stopni - dostała leki przeciwgorączkowe i antybiotyk, innych objawów nie ma Pani Doktor powiedziała że sporo osób przychodzi z kociakami domowymi właśnie jedyny objaw to wysoka gorączka i nic poza tym. Mała faktycznie nic nie jadła i aż się biedulka trząsła. Lekarstwa będzie podawał Wiesiu lub Jadzia - chyba że jutro bedzie rano gorączka powyżej 39,5 to rano poda Monika.
Jeśli po trzech dniach temperatura bedzie sie utrzymywała mam iść do lecznicy. Dziewczyny proszę obserwujcie Ryśka pręguska na zdrowej.
Wiesiu bardzo dobry pomysł z tą matą antypoślizgową
Ze sprzątaniem to nie ma problemu gorzej z odkażaniem i naswietlaniem, nie moze być kotów - a za bardzo nie da sie ich choć na te kilka godzin umiścić.
Dziewczyny proszę nie panikujcie z tym Kilmkiem

Klimek kupy robi przeróżne - raz rzadkie raz twarde
Gapa w tym tygodniu pojedzie do domku