"Kociara" pisze:PS. Maciek jak na razie nie podjął jedzenia
Maciusiu, nie martw swojej Pani, zacznij jeść dzielny kocie

Moderator: Moderatorzy
"Kociara" pisze:PS. Maciek jak na razie nie podjął jedzenia
Mamrot pisze:dziewczyny... pomóżcie... podwórkowa Kropka od soboty 10 tego na caninsulin po 1 jedn. co 12 h. Z wyników : tarczyca ok
Mamrot pisze: Jest kotką która przeżyła 10 lat przy bloku, jest dzikawa... nie dam rady dokonywac pomiarów glukometrem, i boję się że podawanie caninsulin bez częstego pomiaru jest niebezpieczne, starałam się wczytać w forumowe informacje cenne ale chyba nie jestem w stanie wyłapać niuansów, czy np. inna insulina z tych tu polecanych jest "bezpieczniejsza "w sytuacji kiedy nie przeprpwadza się pomiarów w domu? czy mam "namawiać" wetów moich na inną?
Witaj Mamrot !Mamrot pisze:dziewczyny... pomóżcie...
Czy zwróciłaś uwagę na kolor qupali i czy są tłuste. Jeśli nie są szare, szarawe i tłuste to nie musi to być trzustka. Samo zrobienie TLI nic nie powie, potrzebne jest jeszcze witamina B12 i kwas foliowy. Jest chyba nawet profil w tym kierunku. Ale nie do końca znam się na tym. U Matyldy było podejrzenie ZWNT, wet przepisał Kreon i na tym się skończyło - nie umiałam podawać jej tego leku, bo dużą kapsułkę trzeba połknąć w całości, nie wchodziło w grę dosypywania do papu.Edyta45 pisze:Cyrusek ciągle chudnie i kupy ma takie ledwo uformowane. Boję się, że trzustka całkiem wysiadła i nawet nie wydziela enzymów, kot ma ogromny apetyt, ale chyba nic się nie wchłania.
Na początku ważyłam tak jak Ty, teraz koty ustawiam na wadze solo i mierzę. Podtrzymuję pod główką i od tyłu - i przyzwyczaiły się do tego. Wagę mam też elektroniczną, w gabinetach są niemowlęce ale pierońsko drogie. Mam też wagę kuchenną do 5 kg. Jakby ustawić na płaskim szkle plastikowy pojemnik to małe koty dałoby się zważyć - ale moje koty mają dużo więcej niż 5 kg.Edyta45 pisze:... i jeszcze jedno pytanie - jak ważycie swoje koty? Tylko w lecznicy? Ja mam z tym problem, do tej pory ważyłam na wadze łazienkowej (elektronicznej) najpierw siebie, potem siebie z kotem na rękach, ale wyniki nie są dokładne. Dwukrotne ważenie dało dwa różne wyniki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 253 gości