urwiniu pisze:juana pisze:kamari pisze:To może dawaj mu przemrożone mięso, moje za sparzonym też nie przepadają
Każde mięso jest najpierw przemrożone. Ale do tej pory starałam się dawać część surowego a część sparzonego. Może jeść samo surowe?
do surowego nalezy dodawać suplementy, bo dieta na czystej surowiźnie jest niedoborowa, brakuje ważnych składników mineralnych i na dłuższą metę może zaszkodzić. Ja właśnie zamówiłam takie suplementy dla Bolka bo ostatnio tylko surowizne jada. O takie cus potrzebne http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... ota/151648, a jak ktoś się zna może naturalnymi składnikami suplementować. Na stronie chatul jest dział o barfie i jak surowizne "uzdatniać"
No moje wariaty to i sparzone i przemrożone jedzą im wsio rawno byle mięcho to było
No młody ma jeszcze miskę z suchym RC dla juniorów. Pierwsze i drugie śniadanie zawsze suche. W ciągu dnia daję mu mięso, czasem jajka kawałek, trochę śmietanki gestej. No i na trzecie śniadanie i ostatnią kolację daję mu po malutkiej łyżeczce do chrupków mięska ze słoiczków dla dzieci ...