dt Smarti 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 10, 2011 10:44 Re: dt Smarti 6

Marzenia11 pisze:Gustowne ubranko, a jakże i w dodatku w moim jednym z ulubionych kolorów :D :ok: :ok: :ok:

a jak on w ogóle się czuje? Troszkę lepiej?

Dziś byliśmy u weta, tak rozrabiał i się wydurniał że żeśmy się z wetem nieźle uśmiali ;) Jest nieznośny i ma ADHD. I rzucił się od razu po powrocie na chrupki ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 10, 2011 21:53 Re: dt Smarti 6

Gibutku-prześliczny ten Twój maluszek :1luvu:
a Promyś brał aftiżel-(nie pamiętam jak to się pisze i nie wiem czy to znieczula) na nadżerki do pysia i sreberko-nic więcej nie dostawał i nadżerka a raczej dziura w podniebieniu która wg.prof.Galantego nie miała prawa się zagoić, wygoiła się bez żadnego śladu. Nie wiem czy od tego czy z powodu najzwyklejszego cudu 8O , natomiast jest mi to ,w odniesieiu do Promysia, całkowicie obojętne-liczy się tylko to że się wygoiła.
Uważaj Gibutku podając sreberko aby Cię nie zlinczowano-jest front uważający sreberko za trujące. Wszyscy dawni bogacze poumierali prawdopodobnie właśnie dlatego że jedli srebrnymi sztućcami..i wszyscy obecni też kiedyś umrą i nie wiadomo czy nie z tego właśnie powodu 8)
Mnie przy Promysiu powiedzieli doktorowie w liczbie dwóch ze nie mają nic przeciwko sreberku bo PromyS i tak jest smiertelnie chory i prawie już nie żyje,a jak pamiętacie wg.prof.Galantego należało go "dośpić" :strach:
Moja malutka Mrusia-wtedy obraz nędzy i rozpaczy,oraz Erneścik, na nadżerki w pysiu jak z ich powodu nie mogli jeść, dostawali zwyczajnie zastrzyki przeciwbólowe i po 15 min.wciągali żarełko jak szaleni.

Jeśli chodzi o kociaki:
Szarańcza- 1 czarna dziewczynka,2 bura dziewczynka i 3 Serval,
Karlowe-1 i 2 Isia i Misia-obie z przewagą białego, 3 dziewczynka górą bura na białym podwoziu i 4 Bloody Burania-dziewczynka cała bura z białymi łapkami.

no i....Buba już w domku :dance: :dance: :dance: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2:
Państwo fantastyczni-intuicja mnie nie zawiodla,chociaż zawiezienie Buby bez wizyty było ryzykowne !!!
Napiszę tylko że Pani popłynęły z oczu łzy jak na przywitanie Bubcia się w nią wtuliła.. a Pan od razu zapowiedział że Buba przechodzi na płatki z jogurtem 0 % :ryk:

Marzeniu-zobacz jaki fajny tekst kici Anielki :D http://allegro.pl/puchata-kotka-adopcja ... 29974.html
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob wrz 10, 2011 22:15 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:no i....Buba już w domku :dance: :dance: :dance: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2:

Gratulacje! :)

Ale chyba nie usuwać ogłoszeń Buby, co? Ściąga wielu oglądaczy, na Allegro ma po dwóch dniach 60 odsłon i 2 obserwatorów, może ktoś się zgłosi to będzie mógł wybrać innego kota?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Sob wrz 10, 2011 22:39 Re: dt Smarti 6

No to gratulacje! Oby się Bubula szybko zadomowiła ale to chyba bez problemu będzie skoro wyczuła "swojego człowieka" :)

Wiem, wiem - mordujemy kota srebrem, ostatnio morduję też srebrem siebie i TŻta, bo się pochorowaliśmy, a właściwie on z powodu niemania rozumu i niesłuchania mnie i upierania się jak ten osioł że pójdzie do pracy się wziął i doprawił choć mówiłam osiołowi, że ma zostać w domu, bo się doprawi i jeszcze mnie zarazi. No i jakem rzekła tak się też stało, także rozważam poważnie zabicie go srebrem poprzez tłuczenie weń butelką z tymże specyfikiem :twisted: :lol:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 10, 2011 22:49 Re: dt Smarti 6

Gibutkowa pisze:No to gratulacje! Oby się Bubula szybko zadomowiła ale to chyba bez problemu będzie skoro wyczuła "swojego człowieka" :)

Wiem, wiem - mordujemy kota srebrem, ostatnio morduję też srebrem siebie i TŻta, bo się pochorowaliśmy, a właściwie on z powodu niemania rozumu i niesłuchania mnie i upierania się jak ten osioł że pójdzie do pracy się wziął i doprawił choć mówiłam osiołowi, że ma zostać w domu, bo się doprawi i jeszcze mnie zarazi. No i jakem rzekła tak się też stało, także rozważam poważnie zabicie go srebrem poprzez tłuczenie weń butelką z tymże specyfikiem :twisted: :lol:

no bo ja piekę koty w kominku a Ty zabijasz męża srebrem :twisted: :twisted: :ryk: :ryk: :ryk:

Adamie-Twoje bubowe ogł przyda się Burani-jest równie miaziasta :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob wrz 10, 2011 23:21 Re: dt Smarti 6

Ja mam ciagle za malo czasu. Jestesmy z TZem na Slasku i pisze tak na biegu z mojego magicznego telefonu.
Przed wyjazdem bylismy u Maciusia. Kicio jest wspanialy, szczesliwy. Kocha swoja Pania a Pani obchodzi sie z nim jak z jajkiem. Patrzyla na nas jak na wariatow jak go tam ostrzej wytarmosilismy bo Pani to go delikatnie po lapeczce glaszcze.
Jeszcze wczoraj wieczorem Pani do mnie dzwonila ale nic nie mowila, ze kic sie rozchorowal. Mam nadzieje, ze Pan vet szybko go uzdrowi. Tworza ze swoja jeszcze nadopiekuncza Pania fajny duet :)

Smarti droga pamietam caly czas o Arionie dla Ciebie. Jednak karma chodliwa i powinna w tym tygodniu sie dopiero pojawic wiec czekamy.

Wracam jutro do Warszawy :) wiec bedziemy w kontakcie.
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Sob wrz 10, 2011 23:25 Re: dt Smarti 6

smarti pisze: Adamie-Twoje bubowe ogł przyda się Burani-jest równie miaziasta :D

Świetnie :)

Na Allegro cisza, liczniki odwiedzin stoją w miejscu, pewnie cala Polska boks oglądała ;)
Ale w ciągu dnia było sporo odwiedzin, choć to weekend. Cieszę się że adopcje ruszyły!

Adam
aburacze

Post » Sob wrz 10, 2011 23:33 Re: dt Smarti 6

Jestem :D cudne popołudnie i równie cudny wieczór :D
niedługo wracam z niespodzianką :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob wrz 10, 2011 23:35 Re: dt Smarti 6

Gratlacje z powodu domku Buby :piwa:

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Nie wrz 11, 2011 0:07 Re: dt Smarti 6

Marzenia11 pisze:Buba :D :ok: :ok: :ok: Bubunia :D :ok: :ok: :ok: Bubuś :D :ok: :ok: :ok: Bubucha :D :ok: :ok: :ok:

BUBA W SWOIM DOMU :D :D :D fotorelacja - zdjęcia w chronologicznej kolejności

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chyba wszystko jasne, prawda? :wink: :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A wieczorem koncert piosenki artystycznej, poetyckiej.. było radośnie, śmiesznie do łez, poruszająco, wzruszająco, nostalgicznie... olbrzymi ladunek pozytywnej energii na trudy zycia i jesień.. i sporo myśli, tesktów będących antidotum na to co się dzieje na co dzień, mówiących o drugiej, radosnej, pozytywnej stronie życia.. Niektore zostały mi w głowie..

"Na ziemi jest o niebo lepiej,
cud...zwykły,
codziennie zdarza się.."

"Jeśli chcesz iść - zaczekaj,
jeśli chcesz wiedzieć - zaczekaj,
może to już jutro,
moze to już dziś
zdarzy się.."

:wink:
Ostatnio edytowano Nie wrz 11, 2011 0:40 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie wrz 11, 2011 0:34 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:
Jeśli chodzi o kociaki:
Karlowe-1 i 2 Isia i Misia-obie z przewagą białego, 3 dziewczynka górą bura na białym podwoziu i 4 Bloody Burania-dziewczynka cała bura z białymi łapkami.

Tak, nawet sobie ją skojarzyłam - ma takie bure jakby nalane z wierzchu, a łapki i brzunio sa juz białe.
Poprzeglądam fotki z urodzin dt, było ich (chyba) kilka któłre by sie nadały do osobnych ogłoszeń.

smarti pisze:Marzeniu-zobacz jaki fajny tekst kici Anielki :D http://allegro.pl/puchata-kotka-adopcja ... 29974.html

fajny, to inna strategia promowania zwierza. Można sprobować, ale trzeba mieć jeszcze inną wenę, a mi tej najzwyklejszej ostatnio brak.
Jutro będę troche podróżować, moze coś wymyślę.

Proszę o kciuki jutro dla Florka z Żyrardowa :!: :ok: :ok: :ok:
Skoro świt jadę po niego a potem maluch jedzie z Warszawy do swojego domku w Szczecinie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie wrz 11, 2011 1:09 Re: dt Smarti 6

Marzenia11 pisze:
smarti pisze:
Jeśli chodzi o kociaki:

Tak, nawet sobie ją skojarzyłam - ma takie bure jakby nalane z wierzchu, a łapki i brzunio sa juz białe.
Poprzeglądam fotki z urodzin dt, było ich (chyba) kilka któłre by sie nadały do osobnych ogłoszeń.

smarti pisze:Marzeniu-zobacz jaki fajny tekst kici Anielki :D http://allegro.pl/puchata-kotka-adopcja ... 29974.html

fajny, to inna strategia promowania zwierza. Można sprobować, ale trzeba mieć jeszcze inną wenę, a mi tej najzwyklejszej ostatnio brak.
Jutro będę troche podróżować, moze coś wymyślę.

Proszę o kciuki jutro dla Florka z Żyrardowa :!: :ok: :ok: :ok:
Skoro świt jadę po niego a potem maluch jedzie z Warszawy do swojego domku w Szczecinie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kciuki już są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie wrz 11, 2011 4:33 Re: dt Smarti 6

Ciumolek ma odświeżony pakiet :D :ok: :ok: :ok:

Czyli teraz sytuacja na froncie ogłoszeniowym wygląda tak:

DO OGŁOSZEŃ CZEKAJĄ - w kolejności od najpilniejszego kota:
1. Filemon - w trakcie - ogłasza Szalony Kot
2. Promyk - w trakcie - ogłasza Szalony Kot
3. Burania - ogłoszę
4. Carla - mam zdjęcia, wysłałam Adamowi
5. Funiek - mam zdjęcia jakieś tam
6. Rysia - mam zdjęcia
7. Mućka - mam zdjęcia
8. Bonifacy - brak zdjęć

OGŁOSZENIA MAJĄ czyli pilnych adopcji ciąg dalszy

1. Sznycel - do odswieżenia (Adam)
2. Ciumcia - aktualne (Adam)
3. kociaki szarańcza - do odświeżenia jutro (Adam)
4. kociaki carlowe - do odświeżenia jutro (Adam)
5. carlowe koteczki białe w plamki - Misia i Carlisia - aktualne (Adam)
6. szarańczowy kocurro bury - Serwal - aktualne (Adam)

A ja dobudzam się kawą i strrrasznie mi to ciężko przychodzi, zaraz wychodzę :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie wrz 11, 2011 7:56 Re: dt Smarti 6

Witamy się z MPusiami :)
Ale fajna Buba. zrelaksowana taka :ok:
Ale w pierwszej chwili myślałam, że mi ktoś Pyśkę ukradł :strach: :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 11, 2011 9:42 Re: dt Smarti 6

Florek własnie wyjechał.. :roll: 6 godzin podróży pkp. Umieram ze strachu, żeby dojechał szczęśliwie i bez przygód.. najchętniej bym go sama zawiozła, ale się nie da, a wtedy po prostu trzeba zaufać kompletnie obcym osobom... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]