KANCIAPKOWO-Zuza i Ziutek w DS. Łapanka Luśki in progress...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 10, 2011 12:20 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Oj, nie w tym wątku odpisałam Marzeni :roll: :mrgreen:

A z maluszkami zawsze strach jest, to fakt.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 10, 2011 16:21 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

cieszę się, że maluch zdrowieje :). a co u Franuli ?

zzuzu

Od: Śro sie 04, 2010 12:31

Post » Sob wrz 10, 2011 16:29 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Młody zeżarł porcję kurczaka. Nie zjadł - zeżarł, tak wsuwał jakby nie jadł od roku (a ma dopiero 2 miesiące ;) ). Miałam go dziś "wykąpać" (umyć wacikami moczonymi w naparze ze świetlika) ale zdążyłam przemyć mu tylko oczka i upacianą kurakiem paszczę, kiedy młody zaczął się sam szorować i się złościł jak mu chciałam pomagać ;) No więc mały umył się cały (musiałam mu zdjąć kubraczek bo chciał myć też sweterek ;) ), po czym stwierdził że mi też by się przydało i wymył mi rękę ;) W zamian ja mu trochę doopsko poprawiłam i posmarowałam Sudocremem - pełna współpraca :D Potem on leżał na pleckach a ja go miziałam. Zaczął zasypiać to go ubrałam w kubraczek i teraz drzemie w swoim pudełku :)
Sąsiadka mówiła że jak była na dole to jadł chrupki i poszedł siku do kuwety.
Wieczorem mama Ewelinka (ta niedobra co robi kroplówki :twisted: :lol: ) będzie chłopczyka kłuć 8O Kroplówka i witaminki (oj będzie darcie ryła). Na wieczór znów butla, siusiu, paciorek i spać ;)

No... a mój chłop mi sprzedał bakcyla :| Skąd ja wiedziałam że tak będzie :evil: Chłopu prawie przeszło - szkoda tylko że na mnie :roll: Ale się naładowałam prochami, zabiłam srebrem i chyba będę żyła ;)

Nuśka rozrabia jak może, jak nie może tez rozrabia. Dokończyła Mietkowego dzieła oddzierając resztki tapety z zabudowanej szafy w przedpokoju :twisted:
Mieczysław poszedł właśnie do TŻta wytuptać radość z powodu kurczaka, który w magiczny sposób znalazł się w jego miseczce ;) No co jak co ale takie przytulanki moich dwóch chłopaków sprawiają że się rozpływam :1luvu: Duśka zbukrowała się w pokoju, coś za cicho pewnie "siedzi i knuje" ;) A Karola się wygrzewa - dziś sobota czyli feeding time ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 10, 2011 16:34 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

zzuzu pisze:cieszę się, że maluch zdrowieje :). a co u Franuli ?

Trochę mam wyrzuty bo ją "zanidbałam" teraz :oops: Miałam obcinać pazurki i robić inne te "fajne" :twisted: rzeczy ale mały pochłania mnóstwo czasu, a do tego ja sama jestem teraz jak zoombie. Mały to teraz priorytet a od nieobciętych pazurków jeszcze żaden kot nie umarł. Ale co się odwlecze :twisted:
Frania jest coraz odważniejsza, nawet zaczęła się przekonywać do TŻta. Uwielbiają się z Mieczysławem, Sibel trochę wyluzowała ale nadal ma focha ;) jak to księżniczka ;)

Aa.... jest obrzydliwie wybredna co do jedzenia.

No i muszę ją odkłaczyć bo wczoraj w nocy był rzyg (ja jestem dziwnie wyczulona na odgłosy kociego rzygania i odgłosy pożeranej folii, z najgłębszego snu mnie wybudzą i to tak że po sekundzie stoję na baczność :twisted: ).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie wrz 11, 2011 8:46 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Wczoraj jeszcze ok. 22 byłam to w kuwetce była ładna kupka :ok: A maluch się mył ;)
Zaraz idziemy z TŻtem dać małemu butlę.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie wrz 11, 2011 9:09 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Gibutkowa byłaś u martki po ten olejek?
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie wrz 11, 2011 9:13 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Pozdrawiamy i zdrówka życzymy :ok:

Erin

Post » Nie wrz 11, 2011 9:57 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Amika6 pisze:Gibutkowa byłaś u martki po ten olejek?

Nie, czekam na Twój tymczasem smaruję srebrem, nadżerki ładnie się goją, wet był pod wrażeniem :ok: Jak dojdzie od Ciebie to będziemy smarować na zmianę i jeszcze pupinę też choć po wczorajszym Sudocremie już duuużo ładniej wygląda. Ale olejek będzie lepszy, bo chłopina się myje a nie chcę żeby żarł sudocrem (choć i tak wsmarowuję tak żeby się większość wchłonęła). Problemów z jedzeniem nie ma żadnych - właśnie od malucha wróciłam, zjadł w nocy resztę kuraka, dojadł chrupkami a teraz wyduldał prawie całą butlę 8O Z dnia na dzień je coraz więcej, tyje od brzusia, kręgosłupek dalej wyczuwalny. Oczko jedno już było praktycznie bez trzeciej powieki, na drugim kawałeczek. Także chłopina nam zdrowieje, a ja teraz przed pójściem do niego się też odkażam żeby mu nic nie sprzedać (cholera się akurat teraz musiało trafić :| ).

Sioo w kuwetce sztuk jedna. Jak go miziałam to zapuścił traktor i robił "kwiatuszki" z łaputków :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie wrz 11, 2011 12:33 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Gibutkowa pisze:

Nie, czekam na Twój tymczasem smaruję srebrem, nadżerki ładnie się goją, wet był pod wrażeniem :ok: Jak dojdzie od Ciebie to będziemy smarować na zmianę i jeszcze pupinę też choć po wczorajszym Sudocremie już duuużo ładniej wygląda. Ale olejek będzie lepszy, bo chłopina się myje a nie chcę żeby żarł sudocrem (choć i tak wsmarowuję tak żeby się większość wchłonęła). Problemów z jedzeniem nie ma żadnych - właśnie od malucha wróciłam, zjadł w nocy resztę kuraka, dojadł chrupkami a teraz wyduldał prawie całą butlę 8O Z dnia na dzień je coraz więcej, tyje od brzusia, kręgosłupek dalej wyczuwalny. Oczko jedno już było praktycznie bez trzeciej powieki, na drugim kawałeczek. Także chłopina nam zdrowieje, a ja teraz przed pójściem do niego się też odkażam żeby mu nic nie sprzedać (cholera się akurat teraz musiało trafić :| ).

Sioo w kuwetce sztuk jedna. Jak go miziałam to zapuścił traktor i robił "kwiatuszki" z łaputków :)

Cieszę się, że maluch lepiej :ok: :ok: .

Szkoda, że nie poszłaś do martki, bo niestety nie udało mi się wysłać wczoraj (okazało się, że punkt koło mnie nieczynny w soboty a na główna pocztę nie nie miałam możliwości podjechać) i dopiero jutro będę mogła go wysłać.

I tak na zaś, mam taką uwagę, nie znam reakcji olejku na srebro, więc lepiej nie ryzykować naprzemiennego stosowania tylko zdecydować się na stosowanie jednego z nich.
Czy olejek jest skuteczniejszy tego nie wiem, ale pewnie jest łatwiejszy do zaplikowania, bo wystarczy 2-3 krople co jakiś czas wpuścić do pysia i sam się po nim rozpłynie (a to jest dość istotnie szczególnie w najgorszej fazie, bo wtedy każdy dotyk przy smarowaniu zwiękasza ból w pysiu).
Co do dupinki to na pewno będzie lepszy, bo tłusty, a ważnie jest by takie miejsce nie wysychało
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie wrz 11, 2011 12:41 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Amika6 pisze:
Gibutkowa pisze:

Cieszę się, że maluch lepiej :ok: :ok: .

Szkoda, że nie poszłaś do martki, bo niestety nie udało mi się wysłać wczoraj (okazało się, że punkt koło mnie nieczynny w soboty a na główna pocztę nie nie miałam możliwości podjechać) i dopiero jutro będę mogła go wysłać.

I tak na zaś, mam taką uwagę, nie znam reakcji olejku na srebro, więc lepiej nie ryzykować naprzemiennego stosowania tylko zdecydować się na stosowanie jednego z nich.
Czy olejek jest skuteczniejszy tego nie wiem, ale pewnie jest łatwiejszy do zaplikowania, bo wystarczy 2-3 krople co jakiś czas wpuścić do pysia i sam się po nim rozpłynie (a to jest dość istotnie szczególnie w najgorszej fazie, bo wtedy każdy dotyk przy smarowaniu zwiękasza ból w pysiu).
Co do dupinki to na pewno będzie lepszy, bo tłusty, a ważnie jest by takie miejsce nie wysychało

Nie ma problemu (i nie było) ze smarowaniem. Moczę patyczek do uszu w srebrze (tak coby był mocno nasiąknięty) i najpierw jeden polik, a potem drugi polik, to co skapnie ląduje na języku (ale tam nadżerek nie ma i tak). Młody pod tym względem jest łatwo obsługiwalny, gorzej przy kroplówkach czy myciu tyłka, bo się wyrywa mocno a naprawdę ma drobniutkie kosteczki bez mięśni i strach go połamać :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie wrz 11, 2011 18:57 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Obrazek

Obrazek

Zagadka - które to nogi :mrgreen:

Obrazek

Matkę też trza umyć - a co

Obrazek

Wielbić stopę :mrgreen: można też całować 8)

Obrazek

Szpagat :lol:

Obrazek

I belive I can fly :aniolek:

Obrazek

Obrazek

Misio pysio :1luvu:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie wrz 11, 2011 19:10 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie wrz 11, 2011 19:00 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

JaEwka pisze:Obrazek

Obrazek

o jaka bida!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie wrz 11, 2011 19:20 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Już nie taka bida jak widać na ostatnich zdjęciach. Teraz największą bidą jestem ja ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie wrz 11, 2011 19:27 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Cudny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Erin

Post » Nie wrz 11, 2011 19:52 Re: KANCIAPKOWO Mistrz Yoda-czyli mały glut z calci. Pilne DT.

Wariata z kotecka robią ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

[poprzednia][następna]